Crypto Brokers

Wil je beginnen met handelen in cryptomunten? Dan ben je vast op zoek naar de beste crypto brokers. Welke het meest geschikt is, hangt af van je persoonlijke voorkeuren. Door te vergelijken zie je snel welke crypto broker perfect aansluit bij jouw wensen.

Geschreven door: Jonathan Cigri Datum: 30 juni 2022

Jij wilt beleggen in cryptomunten. Welke crypto broker kies je? Dat hangt af van je behoeften en voorkeuren. Zo kiest de een voor gebruikersgemak. En de ander voor de meest geavanceerde technologie en analyses. Wij zetten de 10 beste crypto brokers voor jou op een rij. Deze brokers vergelijken we op basis van de belangrijke punten. Zoals kosten, klantenservice, platform en voor- en nadelen. 

Top 10 Aanbieders in Nederland

€0

Minimale storting

4.8

€0

Minimale storting

4.5

€0

Minimale storting

4.5

€0

Minimale storting

4.5

€0

Minimale storting

4.5

€0

Minimale storting

4.5

€0

Minimale storting

4.0

€0

Minimale storting

3.8

€0

Minimale storting

3.5

€0

Minimale storting

3.5

Vergelijking kosten crypto brokers

Aandelen kopen en verkopen is niet gratis. Je betaalt voor elke transactie zogenaamde transactiekosten. Daarnaast rekent een online broker een service fee. Meestal is dit een vast percentage over je inleg per maand. Maar soms is het een vast bedrag – ongeacht hoeveel en hoe vaak je inlegt. Naast de transactiekosten en service fee kunnen online broker andere kosten rekenen. In de tabel hieronder staan de meest belangrijke kosten van onze top 10 aandelen brokers.


BitvavoBitcoinmeesterBinanceLitebiteCoinmerceBTC DirectBybitBuxCryptoBitonicSatosBlox
Handelskosten 0,03% tot 0,25%
2% *
0,10%
1,25% tot 3%
0,40% en 2,5% per transactie
2%-3%
-0,025-0,075%
0,5%
1% tot 5%

1%
StortingskostenTussen 0,0% en 2,25%
afhankelijk van de betaalmethode
van €1 tot €1+2%
€0
1,25% tot 3%
Van €0,30 + 1,75% of 2,50%
€0,99
€0
€2
Dit is variabel, Bitonic verwerkt dit in de prijs
2%
Geen, kies je voor een creditcard betaling dan betaal je 1,5%
OpnamekostenVerschilt per coin
van €1 tot €1+2%
Verschilt per Cryptomunt
Verschilt per coin
Van €0,30 + 1,75% of 2,50%

€0,99
€0
€2
0,25%, min €7,50 bij urgente betaling

Geen, kies je voor een creditcard betaling dan betaal je 1,5%
Minimum inleg€1€5
€0
€10 en €25
€10
€10
€0
€30
€10
€100
€1
Ingebouwde walletJa
Ja
Ja
Ja
Ja
Nee
Ja
Ja
Nee
Nee
Nee
Crypto aanbodMeer dan 150 coins
Ruim 200 cryptocurrency
Ruim 200 cryptocurrency
Meer dan 50 cryptocyurrency
Ruim 140 cryptocurrency
Meer dan 9 coins
Toegang tot 100 markten
6 cryptocurrencies
Bitcoin
5 cryptocurrencies
32 cryptocurrencies
iDeal ondersteuningJa
Ja, brengt wel kosten in rekening
Nee
Ja, extra kosten
Ja
Ja
Ja
Ja
Ja
Ja
Ja
* vip model. Laatst bijgewerkt 11 januari 2022

Wat zijn crypto brokers?

Een crypto broker is een derde partij tussen de koper en de cryptocurrency exchange. Net zoals een makelaar, zijn crypto brokers dus tussenpersonen tussen koper en verkopers. Maar dan van cryptomunten. Jij wilt cryptomunten kopen, en dat doe je via het handelsplatform van een crypto broker. Handelen via een crypto broker is vooral gemakkelijk en gebruiksvriendelijk. Via het platform plaats je eenvoudig je order en de broker zorgt ervoor dat de transactie wordt uitgevoerd. In ruil voor deze service betaal je kosten, zoals transactiekosten of handelskosten. Een crypto broker kan ook CFD’s aanbieden. Dit is een contract waarmee de koper speculeert op een stijgende of dalende koers van de onderliggende waarde, zoals Bitcoin. 

Een crypto broker is geschikt voor beginnende beleggers, die vooral gemak en service willen.

Crypto broker versus crypto exchange

De termen crypto exchange en crypto broker worden vaak door elkaar gebruikt. Maar ze zijn niet hetzelfde. Een crypto exchange is een beurs. Oftewel: een platform waar crypto’s worden verhandeld. Net zoals via een crypto broker kun je crypto’s kopen, verkopen en inwisselen. Alleen dan zonder tussenkomst van een derde partij. Hierdoor zijn de kosten over het algemeen lager. Op een crypto exchange bieden meerdere kopers en verkopers tegelijkertijd. Zodra de verkoper akkoord gaat, wordt de transactie uitgevoerd. 

Een crypto exchange is vooral geschikt voor (ervaren) beleggers, die veel willen handelen met meer functionaliteiten. 

Veelgestelde vragen

Waarom is handelen in crypto’s risicovol


De koers van cryptomunten is erg volatiel. Dit houdt in dat de waarde van de munt snel op en neer gaat. Gaat de waarde omhoog? Dan maak je winst. Maar het omgekeerde kan ook. De koers van de munt daalt, en jij maakt verlies. Omdat de koers instabiel is, is de kans op verlies groot. 

Wat is het verschil tussen een crypto broker en crypto exchange?


Een crypto broker is een tussenpersoon, die bemiddelt tussen de handelaar en de exchange. De broker is zelf niet in het bezit van de cryptomunten. Een crypto exchange is dat wel. Op een exchange kan je direct crypto’s kopen en verkopen. Zonder tussenkomst van een crypto broker. Omdat een broker fungeert als een tussenpersoon, zijn de transactiekosten vrijwel altijd hoger. Dit heten ook wel handelskosten. Je betaalt voor het gemak en de service. 

Kan ik als beginnenge belegger handelen in cyrptomunten?


Handelen in cryptomunten gaat met meer risico dan bijvoorbeeld aandelen. Dat komt omdat de koers van cryptocurrency erg volatiel is. Dit houdt in dat de koers snel op en neer gaat. Of met andere woorden: je kunt snel winst maken, maar even snel je geld verliezen. Daarom is handelen in crypto’s niet eenvoudig. Zeker niet voor beginners. Maar dit betekent niet dat je als beginner niet in cryptomunten kunt investeren. Je hoeft niet direct te speculeren op koersschommelingen, maar je kunt de munten voor de lange termijn aanhouden. Het is wel van belang dat je bewust bent van de risico’s. 

Wat zijn de voor- en nadelen van een crypto broker?


Handelen via een crypto broker is vooral gemakkelijk. Je kunt snel betalen via iDeal en je bewaart je cryptomunten in een ingebouwde wallet. Bovendien kun je als beginnende belegger via een crypto broker zonder enige kennis cryptovaluta kopen. In ruil voor het grote gemak betaal je een hogere prijs. Een crypto broker rekent hogere fees dan een crypto exchange. Daarnaast is het aanbod kleiner en kun je gebruik maken van minder functionaliteiten. 

Wat zijn de voor- en nadelen van een crypto exchange?


Handelen via een crypto exchange is goedkoper dan via een crypto broker. Dat komt omdat de fees meestal lager zijn. Daarnaast heeft een crypto exchange een groter aanbod en biedt het platform meer functionaliteiten. Het nadeel van handelen via een exchange is dat je een eigen wallet nodig hebt. Het platform biedt geen ingebouwde wallets. Ook is het niet mogelijk om je uit te laten betalen op je bankrekening.