In 2007 wordt de beleggingsfirma eToro opgericht door een aantal ondernemers uit Israël. Hun missie is dat beleggen voor iedereen, overal en altijd, mogelijk wordt. Daarnaast willen ze ervoor zorgen dat beleggers minder afhankelijk worden van de traditionele financiële instellingen. Om dit te realiseren begint het bedrijf een online handelsplatform.

Geschreven door: Tessa Begeman gecontroleerd door: Linsey de Jong Datum: 16 mei 2022
Wie is eToro?
In 2010 kun je via het handelsplatform van eToro als belegger kijken naar de prestaties van andere beleggers en eventueel hun strategieën kopiëren. Ook brengt eToro een app uit, waardoor je aandelen ook met je mobiele telefoon kunt kopen en verkopen. De broker maakt vanaf dat moment een snelle groei door, mede omdat deze als betrouwbaar bekend staat.
eToro maakt pas echt een spectaculaire sprong in 2013. Vanaf dat moment gaat de broker de markt op in het Verenigd Koninkrijk. Ook kun je nu handelen in bitcoins bij eToro en worden de aandelen van 130 Britse en Duitse ondernemingen aan het aanbod toegevoegd. Het aantal beleggers bij eToro overstijgt op dat moment de 8 miljoen.
Beleggen bij eToro is hot. Het bedrijf blijft maar groeien en wordt ook actief op de Amerikaanse markt. Daarnaast wordt het aantal cryptovaluta behoorlijk uitgebreid. Hieraan gekoppeld wordt een crypto wallet voor Android en iOS ingesteld. Het lijkt erop dat de broker zich steeds meer gaat specialiseren in cryptovaluta: er wordt zowel een Deense als een Belgische ontwikkelaar van blockchain technologie overgenomen. Inmiddels heeft eToro meer dan 13 miljoen klanten en je hebt toegang tot 17 beurzen
Hoe werkt het handelsplatform?
Wil je beleggen via eToro dan maak je gebruik van hun platform. Dit is een programma waarbinnen je online aandelen en andere financiële producten kunt kopen en verkopen. Dit kan zowel via de website van de broker als via de app. Hieronder zie je stapsgewijs hoe het platform van eToro werkt. Als je alle stappen hebt doorlopen, kun je in principe direct beginnen met beleggen.
Stap 1: een account aanmaken
Het eerste wat je doet om op het handelsplatform terecht te kunnen, is het aanmaken van een account. Ook dit kan zowel via de website als via de app doen. Het enige wat je in moet vullen zijn je naam, e-mailadres en een wachtwoord. Je ontvangt een bevestiging in je mailbox en zodra je het e-mailadres bevestigd hebt, is je account aangemaakt. Je betaalt hiervoor geen aansluitingskosten
Stap 2: aanvullende gegevens verstrekken
Nu je een account hebt, kun je alleen nog maar fictief beleggen in een demo- modus. Wil je met echt geld aan de slag dan worden er meer gegevens van je gevraagd. Je dient een kopie van een identiteitsbewijs en een kopie van je bankafschrift te uploaden. Daarnaast wordt een vragenlijst aan je voorgelegd, waarmee je aan moet tonen dat je voldoende kennis hebt van beleggen om daadwerkelijk te beginnen. Deze vragenlijst is bij iedere broker verplicht.
Stap 3: geld storten op je account.
Als je wilt beleggen, kun je natuurlijk niet zonder geld. Daarom moet je geld storten op je account, zodat je aandelen of andere financiële producten kunt kopen. Geld storten kan op verschillende manieren. De handigste en meest betrouwbare manier is om dit via iDeal te doen, maar geld storten kan ook op andere manieren, bijvoorbeeld via een bankoverschrijving of een Credit Card.
Stap 4: een product kiezen
Nu er geld op je account staat, kun je een of meerdere producten kopen. eToro heeft een grote hoeveelheid financiële producten waaruit je kunt kiezen. Naast de traditionele aandelen, kun je bijvoorbeeld ook handelen in grondstoffen, crypto currency en valuta’s. Daarbij kun je ook nog eens op 17 verschillende internationale handelsbeurzen terecht.
Stap 5: de eerste transactie
Je hebt uitgezocht in welk product je wilt handelen en je bent klaar om je eerste transactie uit te voeren. Je koopt bijvoorbeeld een aandeel (of een ander financieel product) waarvan je denkt dat deze in waarde zal stijgen. Je noemt dit ook wel: een positie openen of long gaan. Zodra je het geld gestort hebt, wordt het aandeel op een speciale rekening voor je bewaard en het geld van je account afgeschreven.
Voor- en nadelen handelsplatform
Betrouwbaarheid en veiligheid handelsplatform
Als je gaat beleggen, ben je met (veel) geld bezig en dan is het wel prettig dat je veilig zaken kunt doen. Natuurlijk wil je zeker weten of jouw broker veiligheid hoog in het vaandel heeft staan en of deze betrouwbaar is. Wat betreft eToro lijken de voortekenen betreft betrouwbaarheid gunstig. Het bedrijf bestaat immers al sinds 2007, heeft inmiddels meer dan 13 miljoen klanten en is nog steeds aan het groeien. Hieronder een inkijkje hoe veilig en betrouwbaar eToro daadwerkelijk is.

Trustpilot
Op de website van Trustpilot kun je een review schrijven over jouw ervaringen met een bepaald bedrijf. Hierdoor krijg je een goed beeld van hoe de gemiddelde consument over deze onderneming denkt. Het valt direct op dat eToro met 4 van de 5 sterren hoog scoort en dat uit meer dan 10.000 reviews. Bijna de helft van de deelnemers (46 procent) geeft het bedrijf de waardering ‘uitstekend’. Daar staat tegenover dat 33 procent van de reviewschrijvers het bedrijf beoordeelt als ‘zeer slecht’.
Uit de reviews blijkt dat men zeer te spreken is over de klantvriendelijkheid en het gebruiksgemak van eToro. Vooral beginnende beleggers vinden het platform erg fijn en overzichtelijk. Daarentegen hebben veel mensen slechte ervaringen met het (trage) uitbetalen. Ook vindt een groot aantal beleggers het vervelend dat de server soms overbelast is, waardoor je niet snel zaken kunt doen.
De consumentenbond
De Consumentenbond is een organisatie die onafhankelijke tests uitvoert om te kijken hoe betrouwbaar een bepaald product, een bedrijf of een instelling is. De Consumentenbond heeft geen eigen onderzoek gedaan naar eToro, maar neemt deze broker wel mee in diverse onderzoeken. In deze onderzoeken wordt bijvoorbeeld gekeken naar verborgen kosten van brokers of wat de goedkoopste brokers zijn.
Wat betreft eToro zijn de ervaringen van de leden van de Consumentenbond overwegend positief. Men roemt de feiten dat je gratis een account kunt openen en helemaal zelf kunt beleggen. Daarnaast vindt men het positief dat je bij deze broker aandelen kunt kopen zonder commissie- of beheerskosten. Minder positief zijn de leden van de bond over het feit dat je bij eToro alleen in Amerikaanse dollars kunt handelen. Daarbij vraagt de broker een behoorlijke commissie als je je euro’s wilt omzetten in dollars en andersom.
Licenties
Een betrouwbare broker is in het bezit van licenties. Deze moet je zien als een soort keurmerk waardoor je er zeker van bent dat het bedrijf betrouwbaar is en dat je niet opgelicht wordt. eToro is in het bezit van drie licenties:
Financial Conduct Authority (FCA) in het Verenigd Koninkrijk
Cyprus Securities and Exchange Commission (CySEC) op Cyprus
Australian Securities and Investments Commission (ASIC) in Australië
Daarbij is het bedrijf ook nog ingeschreven bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM) in Nederland. Al met al betekent dit dat eToro gereguleerd wordt door een aantal zeer gerenommeerde autoriteiten. Hierdoor kun je gerust stellen dat deze broker zeer betrouwbaar is.
Is mijn geld veilig?
Alle transactie bij eToro vinden plaats via de zogenaamde SSL- versleuteling. Deze technologie zorgt ervoor dat de data van de transactie op een zodanige manier versleuteld worden dat derden hier niets mee kunnen. Je kunt dit eenvoudig controleren door te kijken of de URL begint met https://.
Daarnaast staat bij eToro al het geld van je account op een afzonderlijke rekening. Zo weet je zeker dat je geld veilig bewaard wordt. Ook is het zo dat, mocht de broker failliet gaan, je maximaal €20.000,- terugkrijgt. Let wel, wanneer het bedrijf failliet gaat waar je je aandelen hebt gekocht, dan is de kans zeer groot dat je je geld verliest. Ten slotte geeft eToro waarschuwingen aan beleggers die risicovolle beleggingen aangaan. Ook krijg je bij het overnemen van strategieën (Copy Trading) van andere beleggers te zien hoe hoog het risico is van de strategie.
Op grond van bovenstaande kun je er zeker vanuit gaan dat eToro een betrouwbare broker is waar je geld veilig beheerd wordt.
De beleggingsapp
In plaats van achter je computer te kruipen, kun je bij eToro ook beleggen met een app op bijvoorbeeld je smartphone of tablet. Wel zo gemakkelijk als je even snel zaken wilt doen. Met de app heb je toegang tot het handelsplatform van eToro. Beleggen via de app gaat op dezelfde manier als via de website. Als je de app downloadt, betaal je geen aansluitingskosten. De app is zowel voor Android als iOS beschikbaar.
Wat betreft ervaringen zijn veel gebruikers, bijvoorbeeld van Trustpilot, zeer tevreden over de app. Dit is te lezen in diverse reviews. De meeste beleggers vinden de app duidelijk, overzichtelijk en zeer gebruiksvriendelijk. Daarbij zijn veel mensen goed te spreken over de duidelijke en uitgebreide informatie die de app geeft. Ook positief zijn de gebruikers over het feit dat je geen kosten betaalt voor de app en dat het account gratis is.
Voor- en nadelen app
Betrouwbaarheid belegginsapp
De app van eToro is in principe te downloaden op iedere gangbare smartphone. Zowel in de Google Playstore als de App Store is deze gratis beschikbaar. Uit veel reviews blijkt dat mensen geen enkele moeite hebben om de app te verkrijgen. Je kunt gebruik maken van het wifi- netwerk, maar ook op het mobiele netwerk doet de app het uitstekend.

De app heeft in principe dezelfde functies als de website. Je kunt dus transacties doen, maar ook gebruik maken van de Copy Trading functie. De app is uitstekend beveiligd en er zijn tot nu toe geen gevallen van hacken bekend. Kortom: de app van eToro zal voor de gemiddelde smartphone- en tabletgebruiker geen enkel probleem opleveren in het dagelijks gebruik.
Kosten
Als je gaat beleggen, ben je zonder meer extra kosten kwijt. Uiteraard willen brokers geld voor de werkzaamheden die ze uitvoeren, anders zouden ze immers niet kunnen bestaan. De kosten die een belegger moet betalen verschillen per broker. Waar een belegger bij de ene broker bijvoorbeeld moet betalen voor een account, hoeft dat bij een andere niet het geval te zijn. Ook eToro rekent bepaalde kosten aan zijn beleggers. Welke dat zijn en hoe hoog deze zijn, staat in onderstaande tabel.
Kostentabel
De onderstaande tabel is op 29 september 2021 voor het laatst geüpdatet. we gaan uit van een transactie van €100,- per maand, tenzijn anders aangegeven.
Kostenpost | Kosten |
Kosten voor aandelen en ETF’s | €0 |
Kosten CFD’s | €1,40 – €2,40 |
Kosten voor valuta’s | €0,000005 per dag per eenheid |
Bewaarloon verkopen | €2,90 |
Bewaarloon aankopen | €6,40 |
Inactiviteitskosten | €10,- |
Opname van winst | €5,- |
Kosten voor aandelen
Het kopen en verkopen van aandelen spreekt voor zich. Exchange Traded Funds (ETF’s) zijn fondsen waarin je kunt beleggen. In dit geval volg je een index. Voor het handelen hierin betaal je bij eToro dus geen (commissie) kosten.
Kosten CFD’s
Met een Contract of Difference (CFD) handel je in financieel product dat gericht is op een koersstijging of- daling. Je wordt eigenaar van het product (bijvoorbeeld een aandeel). Je speculeert alleen op een mogelijke stijging of daling ervan. Kosten hiervan verschillen per dag, omdat deze afhankelijk zijn van diverse factoren.
Kosten voor valuta’s
Als je handelt in valuta’s dan speculeer je op de koersstijging van de waarde van een bepaalde munt. Als je bij eToro handelt in valuta’s worden daar kosten voor berekend. Daarnaast rekent eToro een een bedrag voor het inwisselen van de ene munteenheid naar de andere. Aangezien eToro de Amerikaanse Dollar als munteenheid hanteert en in Nederland de euro gebruikt wordt, ben je hier dus altijd geld aan kwijt bij deze broker.
Bewaarloon
Als de broker effecten voor jou bewaard dan wordt hier bewaarloon over gerekend. Je betaalt bewaarloon voor de producten die je koopt, maar ook voor de producten die je verkoopt.
Inactiviteitskosten
Stel dat je een tijdje niet wilt beleggen via eToro. In dat geval ben je dus inactief. Toch rekent de broker wel kosten hiervoor. Je bent bij eToro inactief als je 12 maanden geen transacties hebt verricht.
Waar kun je in handelen?
Er zijn verschillende producten waarin je kunt afhandelen bij eToro. Je kunt bijvoorbeeld beleggen in aandelen, maar ook in CFD’s. In welke financiële producten je wilt handelen ligt helemaal aan jezelf. Je kunt bij eToro een account nemen en via het platform beginnen met het kopen van de producten van jouw voorkeur. Hieronder volgt een opsomming van de producten waarin je bij deze broker kunt handelen.
Aandelen
Bij eToro beleggen is mogelijk in meer dan 2600 aandelen van verschillende bedrijven over de hele wereld. Deze aandelen zijn onderverdeeld in de volgende categorieën:
New York Stock Exchange
Technologie
Consumptie goederen
Diensten
Financieel
Gezondheidszorg
Basismaterialen
Daarbij heb je de toegang tot 17 verschillende beurzen, waaronder die van Amsterdam, Hong Kong, Saoedi-Arabië, Londen en New York. Het grote voordeel bij eToro is dat je voor de handel in aandelen geen commissiekosten betaalt.
Crypto
Bij eToro kun je beleggen in meer dan 40 verschillende cryptomunten. Een aantal crypto’s waarin je kunt handelen zijn:
Bitcoin
Ethereum
Bitcoin Cash
XRP
DASH
Als je cryptovaluta wilt kopen bij eToro dan betaal je geen stortingskosten.
Grondstoffen
Goud
Olie
Zilver
Vloeibaar gas
Koper
Je hoeft bij eToro niet te handelen in eenheden, zoals een vat olie of een ons goud. Je kunt ook beleggen in gedeeltes hiervan. Bij de grondstoffen kun je ook gebruik maken van de hefboomwerking.
Valuta’s
Bij eToro kun je handelen en investeren in bijna 50 valuta’s. Denk hierbij aan valuta’s als: de Amerikaanse dollar, Britse pond, Australische Dollar, Japanse yen en Zwitserse frank. De waarde van de valuta wordt altijd gerelateerd aan de Amerikaanse dollar (USD). Dit noem je valutaparen. Het is bij deze broker mogelijk om ook bij valuta’s gebruik te maken van de hefboomwerking. Als particulier kun je gaan tot een hefboom van maximaal 1:30.
Indices
Indices zijn niks anders dan indexen waarin je kunt beleggen. Een index is een verzameling van de beste bedrijven van een bepaalde beurs. Een bekend voorbeeld is de AEX- index. Dit zijn de aandelen van de 25 best presterende bedrijven van de Amsterdamse beurs. In een index investeren kan heel aantrekkelijk zijn, omdat je het risico veel meel verspreidt over een verschillende aandelen.
Bij eToro kun je investeren in meer dan 10 indices. Voorbeelden van deze indexen zijn de :
Chinese A50
Dow Jones
NASDAQ
S&P 500
Hong Kong Hs50
ETF’s
Met een Exchange Traded Fund (ETF) volg je een bepaalde index, bijvoorbeeld de Dow Jones. De bedoeling van een ETF is dat je de index zo nauwkeurig mogelijk volgt en het liefst nog beter doet. ETF’s worden bijgehouden door professionals van de broker. Je hebt er zelf geen invloed op. Bij eToro kun je in meer dan 260 ETF’s handelen.
Er zijn ook brokers die een zogenaamde kernselectie hebben gemaakt van ETF’s. Dit is een aantal speciaal geselecteerde ETF’s waarin je kunt handelen zonder transactiekosten. Aangezien bij eToro handelen in ETF’s altijd al zonder transactiekosten is, heb je hier dus geen kernselectie.
Voor- en nadelen eToro
Nadelen
Wie houdt er toezicht op eToro?
Het is natuurlijk belangrijk dat een broker betrouwbaar is en dit kun je onder meer zien aan de instanties die toezicht houden op het bedrijf. eToro is gevestigd op Cyprus en valt daarom onder de Cypriotische toezichthouder Cyprus Securities & Exchange Commission (CySEC). Daarnaast heeft deze broker ook een toezichthouder uit het Verenigd Koninkrijk: de Financial Conduct Authority (FCA). De Britse en ook de Europese tak van eToro voldoen aan de richtlijnen voor markten voor financiële instrumenten (MiFID).

Ook in Australië is er een instantie die toezicht houdt op de Australische tak van deze broker. Het gaat hier om de Australian Securities and Investments Commission (ASIC). In Nederland houdt De Nederlandsche Bank (DNB) toezicht op het naleven van de wet als het gaat om het tegengaan van het witwassen van geld en de financiering van terrorisme. Je kunt gerust stellen dat, door al deze toezichthouders, eToro een betrouwbaar bedrijf is.
Wat onderscheidt deze broker van anderen?
eToro staat in de top 3 van deze website als het gaat om goede brokers. Een belangrijk item waarom de broker in de top 10 is terechtgekomen is de zogenaamde Copy Trading.
De term Copy Trading houdt in dat je de winstpercentages van medebeleggers krijgt te zien als je je eigen profiel openbaar maakt. Is er een bepaalde belegger waarvan jou de strategie erg aanspreekt dan kun je deze overnemen. Dit doe je door eToro opdracht te geven om een bepaald gedeelte van jouw rekening dezelfde handelingen te laten uitvoeren als de belegger die jij wilt kopiëren.
Ervaringen van gebruikers
Met een klantbestand van meer dan 10 miljoen mensen kun je eToro gerust een grote broker noemen. Maar iedere belegger heeft natuurlijk ook een mening over het bedrijf aan de hand van ervaringen. Veel van deze meningen zijn terug te vinden op de website van Trustpilot in de vorm van een review, maar ook op andere websites kun je reviews vinden.
Wanneer je alle reviews bekijkt dan merk je al snel dat een paar meningen er echt bovenuit springen. Deze zeggen meer over de broker dan een enkele mening die je verder nergens leest. Hieronder lees je de drie belangrijkste ervaringen van gebruikers van eToro.
Goede klantenservice
Gebruiksvriendelijk handelsplatform
Uitbetaling verloopt soms moeilijk
Goede klantenservice
Meerdere beleggers geven aan dat er snel en goed contact gelegd kan worden met de klantenservice. Daarnaast vindt men het prettig dat de contactpersoon ook nog eens Nederlands spreekt. Je wordt vriendelijk te woord gestaan en problemen worden snel opgelost. Als een vraag niet direct beantwoord kan worden, word je later teruggebeld. Veel gebruikers vinden deze aanpak menselijk en vertrouwd.
Gebruiksvriendelijk handelsplatform
Vooral beginnende beleggers roemen het handelsplatfrom van eToro. Het duidelijke en overzichtelijke platform zorgt ervoor dat mensen snel kunnen beginnen met beleggen. Daarnaast is ook direct duidelijk hoe het platform in elkaar steekt en hoe men transacties uit kan voeren. Zeer tevreden zijn gebruikers over de mogelijkheid dat je kunt handelen in zowel aandelen als CFD’s in hetzelfde platform. Bij andere brokers heb je hier meestal meerdere account of apps voor nodig.
Trage uitbetalingen en geld dat ‘zomaar’ verdwijnt
Een negatieve ervaring die veel gebruikers hebben, is dat er soms zomaar geld verdwijnt. Mensen storten geld op hun account en bij een nieuwe inlog is dit soms ineens verdwenen. Er is ook niet altijd opheldering van eToro hoe dit kan en waar het geld is gebleven. Daarnaast geven veel beleggers aan dat ze lang moeten wachten op hun geld als ze vragen om een uitbetaling.
In de voorwaarden van de broker staat dat ze binnen 8 dagen uitbetalen, maar in de praktijk hebben meerdere gebruikers deze ervaringen niet. Wachttijden van meer dan 30 dagen komen volgens de reviews regelmatig voor.
Voor welk type belegger is deze broker geschikt?
Je het natuurlijk verschillende types beleggers. Zo zijn er beginnende, gevorderde en zeer ervaren traders. Daarnaast heb je allerlei mensen die op verschillende manieren beleggen. De een houdt van wat meer risico en de ander juist wat minder. De ene wil op de korte termijn beleggen en de ander juist op de lange termijn. De vraag is nu of eToro ook tegemoetkomt aan alle wensen van de verschillende beleggers. Hieronder volgt een overzicht.
Beginnende belegger
Ervaren belegger
Traden
Risico’s
Actief en passief

Beginnende belegger
Als beginnende belegger zijn de volgende zaken heel belangrijk:
Als we naar eToro kijken dan zien we dat deze broker niet aan al deze voorwaarden voldoet. Met name de kosten zijn bij het bedrijf erg ondoorzichtig. Ondanks dat je geen transactiekosten betaalt, zijn er echter nog veel verborgen kosten waar je als beginnende belegger (nog) geen weet van hebt. Ook is de educatie die eToro aanbiedt erg mager: het is meer een soort handleiding. Dit in tegenstelling tot andere brokers die bijvoorbeeld een hele beleggersacademie aanbieden.
De ervaren belegger
Een ervaren belegger heeft door de jaren heen een grote kennis opgebouwd en het beleggen zal voor hem weinig geheimen meer kennen. Daarnaast heeft hij een strategie opgebouwd die hem al veel successen gebracht heeft. Voor de ervaren belegger is eToro zeker een goede broker en wel hierom:
Ook de algemene kosten zullen voor de ervaren belegger niet of nauwelijks problemen geven. Zij weten als geen ander met welke kosten ze te maken kunnen krijgen.
Traden
Bij eToro kun je niet alleen beleggingen in jouw bezit krijgen door een aankoop te doen, maar kun je ook gaan traden. Hiervoor kunnen interne transacties uitgevoerd worden. Er wordt een onderscheid gemaakt tussen day traden en long term traden.
Daytraden
eToro is een heel geschikte broker voor de zogenaamde Daytraders (mensen die iedere dag handelen). Voor de handel in aandelen betaal je bij deze broker immers geen transactiekosten. Hierdoor zal je sneller geneigd zijn om een bepaalde transactie uit te voeren. Daarbij krijg je ook niet te maken met inactiviteitskosten, want je handelt vrijwel elke dag.
Long term traden
Voor mensen die meer op de langere termijn beleggen is eToro minder geschikt. Je profiteert dan nauwelijks van het feit dat je geen transactiekosten hoeft te betalen. Ook kun je nu te maken krijgen met inactiviteitskosten, waardoor je rendement lager uitvalt.
Risico’s
Beleggen brengt natuurlijk risico’s met zich mee. Er is geen enkele vorm van beleggen zonder risico. Het meeste risico bij eToro loop je met het handelen in CFD’s ( Contract For Difference). Deze vorm van beleggen is zeer complex en door de hefboomwerking brengt dit veel risico’s met zich mee. Bij deze broker verliest 68 procent van de particuliere beleggers geld door het handelen in CFD’s (bron: www.etoro.com).
Daarnaast wordt op beleggen in crypto currency geen toezicht gehouden door instellingen als bijvoorbeeld de MiFID (Markets in Financial Instruments Directive). Dit betekent dat de handel in crypto valuta niet beschermd wordt en je dus meer risico loopt.
Actief of passief
Ben je actieve belegger dan handel je veel, bijvoorbeeld iedere dag of zelfs meerdere keren per dag. De passieve belegger handelt veel minder vaak, bijvoorbeeld een paar keer per maand, per kwartaal of ieder half jaar. eToro is bij uitstek geschikt voor de actieve belegger. Zoals al eerder opgemerkt komt dit door het feit dat je 0 procent commissie betaalt over de handel in aandelen en ETF’s. Dit gegeven maakt het aantrekkelijk om vaker aan- en verkopen te doen. Je betaalt immers toch geen transactiekosten.
Veelgestelde vragen
Uiteraard wil je als belegger precies weten hoe een bepaalde broker werkt en heb je daardoor een aantal vragen. Ook bij eToro kun je op de website een aantal veelgestelde vragen vinden. Deze kunnen je vaak al een stuk op weg helpen. Hieronder een selectie van een aantal veelgestelde vragen.
Log in op je account. Vervolgens klik je op de button ‘geld storten’. Nu kun je het bedrag en de valuta invullen dat je wilt storten. Daarna kies je de manier die je wilt gebruiken om het geld te storten. Dit kan bijvoorbeeld via een creditcard, een bankoverschrijving, iDeal of Klarna.
Een positie openen, houdt in dat je een aan- of een verkoop doet. Als je dus een positie opent, betekent dit dat je een financieel product gaat kopen. Je kunt bij eToro allerlei producten kopen, zoals: crypto currency, aandelen, ETF’s, grondstoffen of CFS’s.
Het principe van Copy Trading is dat je strategieën van andere handelaren kopieert. Eerst kies je een handelaar waarvan de strategie wilt kopiëren. Vervolgens kies je het bedrag dat je wilt investeren (minimaal 200 Amerikaanse dollars). Daarna kopieer je alles wat de door jou gekozen handelaar doet. Let op: je kunt niet meer dan 100 handelaren tegelijk kopiëren.
Het eerste dat je doet om je beleggingsgeschiedenis te bekijken, is je aanmelden bij je account. Vervolgens klik je het tabblad ‘portefeuille’ aan dat in de zijbalk aan de linkerkant van het scherm staat. Daarna klik je op het symbool van de klok en je kiest voor ‘geschiedenis’. Nu kan je alle transacties zien die je uitgevoerd hebt en welke beleggers je gevolgd hebt of nog steeds volgt.
Er zijn over de hele wereld ontzettend veel aandelen. Het is vrijwel onmogelijk om deze allemaal aan te bieden. Daarom hebben we een kernselectie gemaakt van de aandelen waarvan wij denken dat ze geweldig geschikt zijn om in te beleggen. Mocht je een aandeel zoeken die buiten onze kernselectie valt dan kun je dit doorgeven. We gaan dan kijken of we het eventueel toe kunnen voegen.