Een online broker kiezen – 3 tips hoe je de beste kiest

Home » Een online broker kiezen – 3 tips hoe je de beste kiest
Deel artikel
Rate this post

Iedereen kent wel iemand die belegt. Online beleggen groeit in populariteit. Daarmee komen er ook steeds meer online brokers om uit te kiezen. De beleggingswereld was nog nooit zo toegankelijk. 

Wie net begint met beleggen, kan zich behoorlijk overweldigend voelen door al het aanbod. Want waar begin je? Stap 1 is weten wat je wilt. Wat is jouw beleggingsplan? Wil je bijvoorbeeld alleen beleggen in aandelen? Zo min mogelijk risico nemen? Of houd je wel van een gokje wagen? Zodra je weet wat je plan is, ga je op zoek naar een online broker die daarbij past. Neem hier ruim de tijd voor, want een online broker bepaalt mede jouw succes. 

Op zoek naar de beste online broker

Dankzij online platforms kan iedereen vanaf 18 jaar online beleggen. De drempel naar de beleggingswereld is zo een stuk lager. Maar tegelijktijdig neemt de keuzestress toe. Want bij welke online broker ga jij beleggen? Een online broker is niks anders dan een handelsplatform. Via zo’n platform wordt alles voor je geregeld. Je kunt voor een relatief laag bedrag een beleggingsrekening openen. De koersen in de gaten houden. En aangeven hoeveel geld je wilt investeren. In de kern is elk platform hetzelfde: het geeft jou de mogelijkheid om online te beleggen. Het zijn daarom de kleine verschillen die het ‘m doen. 

Tip 1: Kijk goed naar het aanbod

Beleggen doe je in beleggingsproducten, zoals aandelen, fondsen, ETF’s, obligaties en crypto’s. Maar beleggen kan ook in grondstoffen. Denk hierbij aan goud en zilver. Ook is er een verschil in investeren in binnenlandse en buitenlandse bedrijven. Er is veel keus. Daarom biedt niet elk platform hetzelfde aanbod. Elke online broker heeft zijn eigen selectie aan producten en bedrijven waarin je kunt beleggen. Wil je je geld beleggen in een specifiek product, zoals CFD’s? Of ben je juist geïnteresseerd in buitenlandse bedrijven? Kijk goed wat het handelsplatform te bieden heeft. Een vergelijking maken helpt daarbij. Past het aanbod niet bij jouw wensen? Dan is dat niet de beste broker voor jou. 

Tip 2: Bepaal of het platform bij je past

Koersen van beleggingen zijn continu in beweging. De waarde stijgt, de waarde daalt. Op het handelsplatform zie je gelijk alle actuele koersen staan. Een ervaren belegger weet hoe hij deze grafieken moet lezen. Maar wie net begint met beleggen, ziet niet altijd hoe hij de dalende en stijgende koersen moet interpreteren. Daarom bieden veel online brokers een kenniscentrum, handige tools en/of begeleiding. Deze extra’s helpen jou om het maximale uit je beleggingen te halen. Vraag jezelf daarom af wat je van een online broker verwacht. Wil je een snelwerkende app? Uitgebreide technische analyses? Optimaal gebruikersgemak? Een demoaccount om te oefenen? Het handelsplatform moet alles bieden wat jij nodig hebt, anders kom je al snel van een koude kermis thuis.

Tip 3: Pluis de verborgen kosten uit

Online beleggen is niet gratis. Voordat je winst maakt, moet je het een en ander investeren. Deze kosten drukken je winst. De kosten verschillen per online broker. De een hanteert lagere transactiekosten dan de ander. Maar niet de transactiekosten alleen maken niet het verschil. Als een online broker adverteert met lage transactiekosten, is de kans groot dat deze op een andere manier worden gecompenseerd. Bijvoorbeeld met een verborgen service fee. Een slecht bereikbare klantenservice. Of je levert in op gebruikersgemak. Lage kosten staan daarom niet garant voor de beste broker. Kijk goed wat je betaalt, en wat je daarvoor terugkrijgt. Probeer de verborgen kosten te achterhalen, en vergelijk deze met andere online brokers. Houd daarbij je beleggingsbudget in de gaten. Beleg je met kleine bedragen? Dan maak je met hoge kosten veel minder winst. Kijk ook hoe transparant de online broker is. Staan alle kosten openlijk op de website? Of kun je moeilijk achterhalen wat de precieze kosten zijn? 

Last but not least

Onze 3 tips helpen je op weg om de beste broker te kiezen. Maar echt ervaren hoe een handelsplatform werkt, doe je met een demoaccount. De meeste online brokers bieden zo’n gratis oefenaccount aan. Hiermee kun je gratis en zonder risico op je gemakje het platform uitproberen en zien wat de broker allemaal te bieden heeft. Ben je tevreden? Dan kun je het demoaccount inruilen voor een echte beleggingsrekening. 

Geef een antwoord

Nieuwe brokers
MeXem is een internationale broker die sinds augustus 2018 actief is in Nederland. De broker staat bekend om haar ruime handelsaanbod, lage tarieven en geavanceerde handelsplatform. Klanten krijgen toegang tot 150 markten uit 33 verschillende landen. MeXem hanteert lage tarieven en er worden bovendien geen ticketkosten in rekening gebracht. Een rekening bij MeXem is zowel geschikt voor beginners als experts. De broker is geregistreerd in het AFM Register en staat onder toezicht van de CySEC, hierdoor zien veel experts dit als een veilig platform.
Blox is een crypto-app van BTC Direct. Toen BTC Direct opgericht werd merkten ze bij de broker dat het een hele opgave was om cryptovaluta te verhandelen. Om dit probleem op te lossen werd Blox gelanceerd. De app is gericht op gebruiksgemak en is voor iedereen te gebruiken. Vaak verliezen beginnende handelaren het overzicht door het grote aanbod aan cryptovaluta bij brokers. Bij Blox is er een selectie gemaakt van enkele tientallen populaire cryptovaluta. Zo raak je niet langer in een eindeloze zoektocht naar de coin waarin je wilt investeren.
Satos is een Nederlandse broker die sinds 2013 actief is. Het is een toegankelijk platform dat begrijpbaar is voor een groot publiek. Anders dan bij veel andere brokers is het bij Satos niet nodig om een account aan te maken. Dit maakt handelen in cryptovaluta erg gemakkelijk. Vaak is de transactie binnen enkele minuten afgerond. Satos staat geregistreerd in het cryptoregister van De Nederlandsche Bank, dit maakt het volgens velen een veilig platform.
Bitonic is één van de oudste Nederlandse Bitcoin brokers. Deze broker maakt het mogelijk om eenvoudig Bitcoin te kopen met iDEAL. Het nadeel is dat er geen wallets worden aangeboden door Bitonic. De website heeft een duidelijke opzet en is gericht op gebruiksgemak. Je kunt er zonder een account gemakkelijk Bitcoin kopen en verkopen. De broker is volledig transparant en de Bitcoins worden uit eigen voorraad geleverd.
Bybit werd in 2018 gelanceerd als een platform die zich richt op ervaren handelaren. Anders dan bij veel andere brokers is het bij Bybit mogelijk te handelen in crypto derivaten. Zo is het mogelijk om met een hefboom te beleggen. Bybit staat bekend als een sterk ontwikkelde broker. Er zouden per seconde 100.000 transacties verwerkt kunnen worden. Inmiddels hebben er al 6 miljoen mensen gekozen voor Bybit.
Onderdeel van een groter netwerk. Tel: 085 - 06 06 436