BUX Zero

Bux is een beurshandelaar die gevestigd is in Amsterdam. Het bedrijf bestaat sinds 2013 en is opgericht door de Nederlander Nick Bortot die bij de Binck Bank werkte. De broker is opgesplitst in drie divisies: X, Zero en Crypto. BUX0 handelt in aandelen en ETF’s, Bux X doet in CFD’s en, zoals de naam al zegt, bemoeit Crypto zich met de crypto currency. Dit artikel is uitsluitend gericht op BUX0.

Start bij BUX0
BUX0 logo

Geschreven door: Tessa Begeman Bijgewerkt door: Renske Daanen Datum: 4 januari 2022

Wie is BUX0?

De missie van BUX0 is dat mensen op een zo goedkoop en gemakkelijk mogelijke manier kunnen beleggen. Een voorbeeld hiervan is dat je alleen via een mobiele app financiële producten kunt kopen. Deze app introduceert het bedrijf in 2014. De broker groeit vlot door en in 2016 is Bux ook in Duitsland actief. In datzelfde jaar wint het bedrijf de “Accenture Innovation Award” en wordt het genoemd in de lijst van “Europe’s hottest start ups”. 

In 2017 gaat Bux ook de Italiaanse markt op en al snel volgen er meer landen in Europa. De successen duren voort en in 2018 is de broker actief in 9 Europese landen en heeft de app meer dan 2 miljoen gebruikers. Het jaar 2019 staat in het teken van de samenwerking met ABN Amro Bank, waar vooral de blockchain- technologie van wordt overgenomen. In hetzelfde jaar lanceert het bedrijf de BUX0- app in Nederland. 

Met de app kun je handelen in aandelen en ETF’s, waarbij geen of nauwelijks voor commissie wordt gevraagd. Op dit moment kun je met de app handelen in 7 landen (6 Europese en de Verenigde Staten) en wordt deze gebruikt door meer dan 500.000 beleggers.

Hoe het werkt het handelsplatform

Je kunt alleen beleggen met een mobiele app. Deze kun je eenvoudig downloaden op je smartphone of tablet. Je kunt vervolgens alle aandelen en ETF’s selecteren die er beschikbaar zijn. Het is ook mogelijk om alleen een bepaalde sector te kiezen, bijvoorbeeld: auto-industrie, communicatie of energie. Daarnaast kun je de aandelen ook per land kiezen. Erg handig als je bijvoorbeeld alleen op de Duitse markt actief wilt zijn.

Daarnaast is er de optie om bij BUX0 te beleggen in Exchange traded funds (ETF’s). Dit zijn fondsen die een bepaalde index (bijvoorbeeld de AEX- index) volgen. Om te kunnen beleggen bij deze broker zul je verschillende stappen moeten doorlopen. Hieronder lees je welke.

Investeren bij BUX zero

 • Account aanmaken: Als je de app hebt gedownload dan open je deze. Het aanmaken van een account is helemaal gratis. Je betaalt dus geen aansluitingskosten.
 • Geld storten: Om aandelen te kunnen kopen, moet er geld op je beleggersrekening staan. Je kunt bij BUX0 op twee manieren geld storten: via een Tikkie of via een bankoverschrijving, betalen met iDeal is mogelijk.
 • Aandelen zoeken: Op grond van het bedrag dat je op je rekening hebt gestort, selecteert de app automatisch de aandelen die voor je beschikbaar zijn.
 • Aandelen kiezen: Wanneer je weet welk aandeel of welk ETF je wilt kopen, dan kun je overgaan tot de aanschaf hiervan.
 • Aandelen kopen: Je kunt kiezen uit drie soorten orders; Marktorder, Limietorder en Zero order.

Stap 1: een account aanmaken

Als je de app hebt gedownload dan open je deze. Het aanmaken van een account is helemaal gratis. Je betaalt dus geen aansluitingskosten. 

 • Het begint met het invoeren van je e-mailadres. 
 • Vervolgens geef je je persoonlijke gegevens in. Deze worden met een ID- check gecontroleerd. 
 • Daarna doorloop je een verplichte vragenprocedure. 
 • Tot slot wordt je accountaanvraag in behandeling genomen. Zodra deze verwerkt is, kun je beginnen met het kopen van aandelen of ETF’s. Dit is meestal binnen tien minuten het geval.

Stap 2: aanvullende gegevens verstrekken

Om aandelen te kunnen kopen, moet er geld op je beleggersrekening staan. Je kunt bij BUX zero op twee manieren geld storten: via een Tikkie of via een bankoverschrijving. Stort je via een Tikkie dan staat het geld direct op je rekening. Bij een bankoverschrijving kan dit 1 tot 2 dagen duren. Zodra je geld hebt gestort ontvang je van deze broker een gratis aandeel. Je kunt nog een gratis aandeel krijgen door een vriend te introduceren. 

Stap 3: Aandelen zoeken

Nu kun je op het platform beginnen met het handelen in aandelen. Op grond van het bedrag dat je op je rekening hebt gestort selecteert de app automatisch de aandelen die voor je beschikbaar zijn. Uit deze kernselectie kun je dus de aandelen van je keuze kopen. De beschikbare aandelen zijn gesorteerd naar land en naar sector. Wil je bijvoorbeeld een aandeel van BMW kopen dan kies je voor Duitsland of voor de auto- industrie. 

Stap 4: Aandelen kiezen

Als je weet welk aandeel of welk ETF je wilt kopen dan kun je overgaan tot de aanschaf hiervan. Dit doe je door op het product van je keuze te klikken. Je krijgt nu allerlei statistieken te zien die bij het product horen, zoals de historie, de biedprijs (verkoop) en de laatprijs (aankoop). Je koopt het aandeel of de ETF door op de knop “kopen” te drukken. Er worden nog wat (verplichte) vragen gesteld over jouw ervaring met beleggen en daarna kun je kiezen welke order je geeft.

Stap 5: Aandelen kopen

Je kunt bij BUX0 kiezen uit 3 soorten orders. 

 • Bij de Marktorder koop je het aandeel voor de actuele prijs. 
 • Een Limietorder houdt in dat je het aandeel aanschaft voor een door jou gekozen prijs. Zodra deze prijs bereikt is, wordt het aandeel automatisch aangeschaft. 
 • Een Zero Order wil zeggen dat de order de volgende dag na 16.00 uur wordt uitgevoerd.

Alleen bij deze laatst genoemde order betaal je geen commissiekosten. Als je het type order hebt gekozen, geef je het aantal aandelen aan en vervolgens koop je het aandeel of ETF. Zodra de order verwerkt is, komt deze in je aandelenportefeuille te staan en mag je jezelf trader noemen.

Voor- en nadelen handelsplatform

 • Geen commissie voor Zero- order
 • Gratis account aanmaken
 • Gebruiksvriendelijke en laagdrempelige app
 • Filteren op land en sector mogelijk
 • Alleen toegankelijk via mobiele app
 • Geen educatie, wel adviezen

Betrouwbaarheid en veiligheid handelsplatform

BUX0 bestaat nog maar sinds 2019 en heeft daarom nog niet veel ervaring opgebouwd in de beleggingswereld. Nu is het wel zo dat er een samenwerking is met ABN Amro. Deze bank heeft juist wel weer veel ervaring als broker. Wat betreft de betrouwbaarheid en veiligheid mag je daarom dan ook wel het een en ander verwachten van BUX0.

Man met laptop

Het depositogarantiestelsel zorgt er bijvoorbeeld voor dat, mocht het failliet gaan, je geld (tot €100.000,-) toch beschermd is. Let wel, op het moment dat het bedrijf waarin je hebt geïnvesteerd failliet gaat, dat jouw aandelen ook de waarde verliezen. In zulke gevallen is er dan ook een hoog risico dat je je geld kwijt bent. Hieronder vind je de meest genoemde ervaringen van beleggers die een review hebben geplaatst op internet. Tevens lees je ervaringen van de Consumentenbond met BUX zero. 

Ervaringen van beleggers

Uit de ervaringen van beleggers op het internet blijkt dat men vooral te spreken is over de gebruiksvriendelijkheid van het platform. De laagdrempeligheid van de app wordt bijzonder vaak genoemd door de gebruikers. Daarnaast vinden veel beleggers het fijn dat je weinig kosten hebt bij deze broker. Een account aanmaken is gratis, je kunt al voor een klein bedrag inleggen en er worden geen of lage (€ 1,-) commissiekosten berekend. Ook wordt binnen het platform weinig gebruik gemaakt van vakjargon, waardoor deze, zeker voor de beginnende belegger, heel begrijpelijk is.

Minder te spreken is men over het aanbod van de aandelen. Als je aandelen wilt kopen, kun je kiezen uit een aantal van ongeveer 100 aandelen per land (er zijn 7 landen). ETF’s worden nog minder aangeboden (ongeveer 100 in totaal). Daarnaast vinden veel beleggers het vervelend dat er geen adviezen van analisten worden gegeven. Er worden wel wat algemene adviezen gegeven, maar daar houdt het wel mee op. 

Ervaringen van de Consumentenbond

Leden van de Consumentenbond delen hun ervaringen ook via een review op internet. Hieruit blijkt dat veel mensen het fijn vinden dat je bij BUX zero kunt starten met een (heel) lage inleg. Daarnaast komt ook hier de laagdrempeligheid weer naar voren. Zonder al te veel voorkennis kun je toch gemakkelijk beleggen bij deze broker en dat vindt men in het algemeen zeer prettig. De Consumentenbond wijst er tevens op dat dit de eerste broker is waarbij de transactiekosten afhangen van het type order.  

Daarnaast vindt de Consumentenbond BUX0 minder betrouwbaar als het gaat om transparantie. Het bedrijf doet voorkomen dat het een gratis broker is, maar dit dekt de lading niet helemaal. Gratis is alleen het geval als je de Zero order uitvoert. Daarbij is het onduidelijk voor welke prijs de transactie wordt uitgevoerd. Ook is het niet inzichtelijk hoe deze prijs tot stand komt en of er nog verborgen kosten zijn. 

Beleggingsapp

Je kunt bij BUX zero uitsluitend beleggen via de mobiele app. Handelen via een desktopcomputer is dus niet mogelijk. De achterliggende gedachte hiervan is dat de broker vooral een jonger publiek aan wil boren. Mede daardoor betaal je geen aansluitingskosten voor een account en zijn de bedragen die je betaalt voor transacties relatief laag of zelfs nul. 

Veel gebruikers van de app plaatsen een review op internet, bijvoorbeeld via de website van Trustpilot. Hier kun je hun ervaringen met de app lezen en deze zijn over het algemeen zeer positief. Veel gebruikers roemen de gebruiksvriendelijkheid, het speelse karakter en de laagdrempeligheid van de app. Hieronder lees je een aantal voor- en nadelen van de app die genoemd worden door gebruikers.

Voor- en nadelen app

 • Zeer gebruiksvriendelijk
 • Weinig vakjargon
 • Chatfunctie voor support
 • Overzichtelijk en eenvoudige uitvoering
 • Prijs aandeel niet direct zichtbaar
 • Weinig extra functies
Ga naar BUX0

Functionaliteit app

Aangezien beleggen over geld gaat, is het fijn dat een beleggingsapp naar behoren functioneert. Niemand heeft er iets aan als bepaalde zaken niet naar behoren werken. Uit ervaringen van gebruikers die een review hebben geplaatst op internet blijkt dat men de app betrouwbaar vindt. Je kunt de Bux zero app downloaden in de App Store als je een iPhone hebt of via Google Play als je een Android- telefoon bezit.

App op telefoon

De Bux zero app laat zich gemakkelijk en snel downloaden en installeert zich binnen een minuut. Vervolgens moet je een account aanmaken en ook dit neemt relatief weinig tijd in beslag (ongeveer 5 minuten). Het maakt hierbij niet uit of je via de WIFI verbonden bent met het internet of via het mobiele netwerk. Ook het type smartphone dat je gebruikt maakt in principe niets uit. De app functioneert prima op iedere gangbare (niet al te oude) mobiele telefoon. Als je de app korte tijd niet gebruikt, sluit deze automatisch en moet je opnieuw inloggen. 

Kosten

Hoe je het ook wendt of keert, beleggen kost geld. Brokers bieden hun diensten nu eenmaal niet gratis, aan, ook al lijkt het soms wel zo. Deze kosten verschillen per broker. Daarom is het ten zeerste aan te raden dat je vooraf grondig onderzoek doet naar de kosten die een broker rekent. Dit kan je namelijk vele euro’s schelen. 

Kostentabel

In de onderstaande tabel staan de kosten die Bux zero voor beleggen in rekening brengt. We zijn hierbij uitgegaan van een eenmalige inleg van € 1000,- en een transactie van € 100,- per maand (tenzij anders aangegeven).

KostenpostKosten
Transactiekosten Zero order€ 0,-
Transactiekosten Markt- of Limietorder€ 1,-
Valutakosten (bij handel in US- aandelen)€ 0,25
Beleggingsplan€ 1,- 
Extra kosten€ 0,-
Bijgewerkt op 21 december 2021

Transactiekosten Zero order

Als je een transactie uitvoert via een Zero order betaal je geen kosten voor de aan- of verkoop hiervan. De transactie wordt dan de volgende dag na het sluiten van de markt (dit verschilt per land) uitgevoerd.

Transactiekosten markt- of Limietorder

Bij een Marktorder koop of verkoop je het aandeel direct. Bij een Limietorder koop of verkoop je het aandeel als deze de door jouw opgegeven prijs heeft behaald. Voor deze orders betaal je € 1,- per transactie.

Valutakosten

Als je bij BUX zero op de Amerikaanse markt wil handelen, worden je euro’s omgezet in Amerikaanse dollars (en andersom). Hiervoor rekent de broker een percentage van 0,25 procent. Dit komt nog bovenop de eventuele transactiekosten.

Beleggingsplan

Een beleggingsplan kan bijvoorbeeld zijn dat je iedere maand een bepaald bedrag investeert in ETF’s. Hiervoor rekent de broker € 1,- per maand. Dit is ongeacht het aantal ETF’s dat je hebt. Voor ieder beleggingsplan wordt er maandelijks € 1,- gerekend .  

Extra kosten

Het is bij brokers gebruikelijk om bijvoorbeeld kosten te rekenen voor: geld storten of opnemen, bewaarloon en real-time koersen. Voor al deze zaken betaal je hier juist geen extra kosten.

Waar kun je deze broker gebruiken?

De mogelijkheden in beleggen zijn bij BUX0 enigszins beperkt als je deze vergelijkt met andere brokers. Je kunt bij deze broker namelijk alleen handelen in aandelen en ETF’s (fondsen). Bij de andere divisies van BUX kun je wel in andere effecten beleggen. Bij Bux X kun je handelen in CFD’s en bij Bux Crypto kun je handelen in cryptomunten. Hieronder volgt een toelichting over de mogelijkheden van beleggen in de effecten.

 • Aandelen
 • ETF’s

Beleggen in aandelen

Er zijn verschillende aandelen waarin je kunt beleggen. In de app vind je een kernselectie van ongeveer honderd aandelen per land. Je kunt aandelen kopen in: Spanje, Frankrijk, Nederland,  de Verenigde Staten, België, Duitsland en Oostenrijk. 

Het voert te ver om alle aandelen van het platform hier te gaan noemen, maar deze broker heeft de aandelen behalve per land ook per categorie ingedeeld. Hieronder staan de categorieën genoemd met een aantal bekende aanbieders van aandelen:

Auto- industrie:

BMW, General Motors, Good Year

Consument:

Amazon, Christian Dior, Coca Cola

Financieel:

ABN AMRO, Allian, BNP Paribas

Materialen

AKZO Nobel, BASF, Boskalis

Technologie:

Adobe, Apple, Mcafee

Communicatie

Cisco, Deutsche Telekom, Nokia

Energie:

BP, E.ON, Siemens Energy

Industrie

3M, GEA Group, Honeywell

Reizen

Air France- KLM, Expedia, TUI

Vastgoed:

Paramount, Pierre & Vacances, Xior Student Housing

Zorg:

Astra Zeneca, Pfizer, Sanofi

Als je in je account op een aandeel klikt, kun je zien wat de kosten zijn om deze te kopen of te verkopen. Daarbij houdt de app rekening met het bedrag dat op je rekening staat. Aandelen die buiten je budget als trader vallen, krijg je dus ook niet te zien.  

Beleggen in ETF’s

Een ETF (Exchange Traded Fund) is een niet een los aandeel, maar een ‘’mandje” vol aandelen. Je investeert dus niet in 1 aandeel maar in meerdere. Stel je hierbij voor dat je bijvoorbeeld investeert in Facebook, Amazon en Apple tegelijk. Het voordeel van een ETF is dat je je risico veel beter spreidt. Als een los aandeel ineens daalt, ben je je inleg kwijt. Bij een ETF zullen er aandelen dalen, maar ook aandelen stijgen. Nadeel van ETF’s is dat ze niet ineens heel hard stijgen, een grote klapper op korte termijn zit er niet echt in. 

Bij BUX0 kun je via het platform beleggen in ongeveer 100 ETF’s die allen als betrouwbaar bekend staan. Welke je kiest, is natuurlijk helemaal aan jezelf. Bekende ETF’s zijn bijvoorbeeld:

Australia Index

Dow Jones Top 30

Germany Dax 40 Index

Korea Index

Nasdaq 100 Index

Nikkei 225 Index

S&P 500 Index

Net als bij de aandelen kun je hier ook gewoon een ETF aanklikken. Je ziet dan onder meer de kosten om deze te (ver) kopen.

Alle Voor- en nadelen BUX0

 • Zeer voordelig, lage kosten
 • Geld storten via Tikkie en iDeal
 • Gemakkelijke en snelle uitbetaling
 • Duidelijke en uitgebreide nederlandstalige klantenservice
 • Eenvoudige en overzichtelijke app
 • Veilig en betrouwbaar
 • Speciaal gericht op de jonge generatie

 • Weinig opties om geld te storten
 • Beperkt aanbod
 • Geen uitgebreide analysemogelijkheden
 • Geen educatie
 • Geen demo- account

Voordelen

 1. Zeer voordelig, lage kosten

BUX0 is een minimalistische broker waarbij je al voor een klein bedrag kunt beleggen. Daarnaast betaal je geen of weinig transactiekosten.

2. Geld storten via Tikkie en iDeal

Dit is de enige broker waarbij je geld kunt storten via een Tikkie. Voor veel mensen is dit een gemakkelijke en laagdrempelige handeling.

3.Gemakkelijke en snelle uitbetaling

Als je je geld wilt opnemen dan kun je dit via de app instellen. Hiervoor hoef je maar weinig handelingen te verrichten en je beschikt snel over je geld.

4. Duidelijke en uitgebreide klantenservice

Je kunt live chatten met een medewerker, een e-mail sturen of zoeken in de veelgestelde vragen in de app.

5. Veilig en betrouwbaar

Het bedrijf wordt gereguleerd door verschillende toezichthouders, waaronder de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Klachten over de broker kun je indienen bij het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening (KIFID).

6. Speciaal gericht op de jongere generatie

Geld storten via een Tikkie, handelen via een mobiele app: dit zijn allemaal voorbeelden van zaken die jongeren aanspreken.

Nadelen

 1. Weinig opties om geld te storten

Je kunt slechts op twee manieren geld storten: via een Tikkie of via een bankoverschrijving. Geen iDeal, Paypal, Creditcard en dergelijke.

2. Beperkt aanbod

Je kunt uitsluitend handelen in aandelen en ETF’s. Beleggen in zaken als grondstoffen, valuta, cryptomunten of CFD’s is niet mogelijk.

3. Geen uitgebreide analysemogelijkheden

In de app staan wel een paar aanwijzingen, maar je krijgt geen uitgebreide begeleiding bij het beleggen.

4. Geen educatie

Er staat wel een verklarend woordenboek in de app, maar daarmee houdt de educatie wel zo ongeveer op.

5. Geen demo-account

Bij sommige brokers kun je met een fictief bedrag onderzoeken of beleggen bij deze broker je een beetje ligt. Dat kan dus niet bij BUX0.

Reguleringen

De betrouwbaarheid van een broker meet je bijvoorbeeld door te kijken naar de toezichthouders. In Nederland staat het bedrijf onder toezicht van de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Daarnaast zorgt de Nederlandse Depositogarantie (DGS) ervoor dat er een tegoed van €100.000,- beschermd is, mocht de broker failliet gaan. Je account op de app wordt onder meer beveiligd door test, proactief toezicht en encrypties.

Wetboeken

Als een van de weinige brokers heeft BUX zero een registratie bij het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening (KIFID). Als je dus een klacht hebt over de broker dan kun je die bij deze instelling neerleggen. De samenwerking met ABN Amro kun je ook zien als een mate van betrouwbaarheid. ABN Amro is een gerenommeerde bank met uitgebreide ervaring in de beleggingswereld. Ten slotte houdt BUX0 jouw aandelen apart in een stichting. Bij een eventueel faillissement blijven deze hier dus buiten.

Wat onderscheid deze broker van de rest?

BUX0 verdient zeker een plaats in de top 3 van onze homepage. De reden hiervoor is dat het een laagdrempelige broker is, waarbij je met weinig inleg en tegen lage kosten kunt beleggen. 

De app is eenvoudig, overzichtelijk en helder. Ook als beginnende belegger zonder al te veel kennis van zaken kun je bij deze broker terecht. Het platform wijst zich vanzelf en door het relatief beperkte aanbod kan er maar weinig misgaan. Daarbij kun je al voor een heel gering bedrag beginnen te beleggen, bijvoorbeeld € 10,-. 

De aandelen en de ETF’s staan keurig gerangschikt naar categorie en land. Door een bepaald aandeel of ETF aan te klikken, zie je direct wat de waarde hiervan is plus nog een aantal andere feiten. Ook het aanmaken van een (gratis) account verloopt heel soepel. Binnen tien minuten is de zaak afgewikkeld en kun je beginnen met traden. 

Ervaringen van gebruikers

Op het internet kun je als gebruiker een review geven en op deze manier je ervaringen delen over BUX zero. Verschillende gebruikers doen dit ook, bijvoorbeeld op een website als Trustpilot. Er zijn nog vele andere websites waarop beleggers hun ervaringen met deze broker delen. We hebben hier onderzoek naar gedaan en hieronder staan de ervaringen die door verschillende gebruikers het meest genoemd worden.

Goedkoop

Groot gebruiksgemak

Geen optimaal aanbod

Goedkoop

Als je wilt beleggen bij deze broker hoeft je dat maar weinig geld te kosten. Het is namelijk mogelijk om te handelen zonder transactiekosten. Je moet dan wel een dag wachten tot je order verwerkt is. Wil of kun je daar niet op wachten dan zijn de kosten nog steeds erg laag, namelijk € 1,- per transactie. Ook het aanmaken van een account is gratis en je betaalt geen extra kosten voor zaken als: geld opnemen, storten en bewaren. Er is ook geen minimale inleg vereist. Of je nou voor een tientje of voor een paar duizend euro wil beleggen, het is allemaal mogelijk. 

Groot gebruiksgemak

Als je met het handelsplatform begint dan zul je merken dat deze zeer minimalistisch is. Uitgebreide informatie zal je hier niet tegenkomen. Je ziet in de app in principe alleen de meest essentiële zaken. Met een paar simpele handelingen kun je je al trader noemen en je wordt niet overvoerd met termen waar je toch niets van begrijpt. Daardoor wordt beleggen bij deze broker simpel en overzichtelijk. Een beginnende belegger zal hier zeker goed mee uit de voeten kunnen. Mocht je toch tegen problemen aanlopen dan is er altijd nog de uitgebreide klantenservice waar je mee kunt chatten of mailen.  

Geen optimaal aanbod

Het minimalistische van deze broker is een voordeel, maar wordt door een aantal gebruikers ook als een nadeel ervaren. Als beginnende belegger kun je er prima mee uit de voeren. Krijg je het beleggen een beetje onder de knie dan wil je graag je mogelijkheden uitbreiden. Het kan best zijn dat je dan in andere effecten wilt handelen dan aandelen en ETF’s. Of je wilt je horizon verleggen naar andere landen en beurzen. Dat is bij BUX0 dus niet mogelijk. Je moet het doen met een aanbod van aandelen van 7 landen en een honderdtal ETF’s per land. 

Voor welk type belegger is deze broker geschikt?

Er zijn verschillende soorten beleggers. De een is bijvoorbeeld meer van handel op korte termijn, terwijl de ander juist wil beleggen op de langere termijn. Zo zijn er nog veel meer types beleggers en uiteraard kun je ook een mix van meerdere beleggingsstijlen aanhouden. Daarbij komt dat niet iedere broker geschikt is voor iedere belegger. Hieronder lees je voor verschillende types beleggers of Bux Zero hiervoor geschikt is.

Beginnende belegger

Ervaren belegger

Traden

Risico’s

Actief en passief

Beginnende belegger

Voor de beginnende belegger is Bux Zero op het lijf geschreven. De broker is namelijk zeer laagdrempelig: binnen enkele minuten heb je de app gedownload, een account aangemaakt en kun je starten met beleggen. Daarnaast hoeven de kosten zeker niet het probleem te zijn. Er is geen minimale inleg en je betaalt geen of weinig transactiekosten. Het handelsplatform is door het relatief beperkte aanbod zeer overzichtelijk. Daarnaast is alle ingewikkelde en uitgebreide informatie uit de app weggelaten, waardoor het platform een hoog gebruiksgemak heeft. Ook zijn er voldoende hulpmiddelen aanwezig (klantenservice, verklarend woordenboek) om je op weg te helpen. 

Ervaren belegger

Voor de ervaren belegger is Bux Zero in principe te simpel. Het aanbod van uitsluitend aandelen en ETF’s is voor dit type belegger te weinig. Ervaren traders willen graag wat meer uitdaging, zoals handelen in CFD’s of crypto currency. Dat is bij Bux Zero niet mogelijk. Ook van het relatief beperkte aanbod aandelen en ETF’s zal een ervaren belegger niet blij worden. Deze belegger zoekt toch wat meer markten dan de 7 landen die de broker aanbiedt. Daarnaast mag je van een ervaren handelaar verwachten dat hij goed op de hoogte is van alle beurstermen en vakjargon. Deze hoeven dus voor hem niet persé weggelaten te worden in de app. 

Traden

Daytraden

Een daytrader handelt de hele dag door in financiële producten. Dat is hier zeker mogelijk door de lage transactiekosten. Daarnaast werkt de app vlot en gemakkelijk waardoor je met een paar klikken je orders uit kunt voeren. Het enige nadeel voor de daytrader is dat het aanbod zich beperkt tot aandelen en ETF’s.

Long term traden

Wil je op de lange termijn beleggen dan is dat ook zeker mogelijk. Met name de ETF’s lenen zich hier goed voor, al is het jammer dat het aanbod zo beperkt is. De flitsende app is wel een beetje tegengesteld aan long term traden, maar dat hoeft geen probleem te zijn.

Risico’s

De belegger de graag risico’s neemt, kan met hier goed uit de voeten. De producten met meer risico zijn vooral de CFD’s en die biedt deze broker niet aan. Bij een CFD (Contract voor Difference) koop je niet het aandeel zelf, maar speculeer je op een koersstijging of –daling. Als je hierin wilt handelen, dien je goede kennis van de markt te hebben en risico durven te nemen. Hiervoor is BUX zero minder geschikt, omdat het aanbod gericht is op beleggers die niet al te veel risico’s willen nemen en minder kennis van zaken hebben.

Actief of passief?

De actieve belegger, die dagelijks, wekelijks of maandelijks actief is, kan hier goed terecht. Je moet je dan wel richten op aandelen, want meer mogelijkheden zijn er gewoon niet. De Bux zero app met het platform is uitstekend geschikt voor de actieve belegger, omdat deze simpel, helder en overzichtelijk is. Daarnaast hebben de meeste mensen hun smartphone altijd wel bij zich, waardoor je de handel voortdurend in de gaten kunt houden. Ben je een passieve belegger dan handel je hoogstens een keer per maand. Ook dat is prima te doen bij BUX Zero. Je hoeft namelijk geen bewaarloon te betalen.

Ga naar BUX0

Veelgestelde vragen

Ben je je aan het oriënteren op een broker dan is het handig om te kijken naar de veelgestelde vragen. Hiermee kun je al vrij snel inschatten of een broker iets voor je is of juist niet. Hieronder staat een aantal veelgestelde vragen over BUX0.

Hoe betrouwbaar is BUX0?

De betrouwbaarheid van BUX0 is zeker hoog te noemen. Het feit dat ze een vergunning hebben van de Autoriteit Financiële Markten is hier zeker een voorbeeld van. Daarnaast zijn ze aangesloten bij een klachtinstituut, de KIFID. Ook is de app goed beveiligd onder meer door versleuteling van al het dataverkeer.

Rekent deze broker hoge kosten?

Nee, de kosten bij deze broker zijn juist heel laag in vergelijking met andere brokers. Je kunt in principe handelen zonder transactiekosten te betalen. Als je toch commissiekosten betalen wilt, dan zijn deze nog steeds erg laag (€1,-). Ook zijn er geen extra kosten aan deze broker verbonden, zoals bewaarloon of stortingskosten. Een account maak je gratis aan en er is geen minimale inleg.

Hoe goed werkt de app?

De app is eenvoudig, overzichtelijk en minimalistisch van opzet. Handelingen zijn simpel uit te voeren en in een paar klikken, ben je in het bezit van het product van je keuze. Daarnaast is vakjargon weggelaten en zie je alleen de meest essentiële informatie. Voor ondersteuning is er de chatfunctie van mailcontact.

Wat zijn ervaringen van eerdere gebruikers?

De broker krijgt in diverse reviews voornamelijk lovende kritieken. De laagdrempeligheid en de lage kosten springen er bovenuit bij de gebruikers. Daarnaast vinden veel beleggers deze broker uiterst betrouwbaar. Een puntje van kritiek is het relatief lage aanbod. Je kunt alleen handelen in aandelen en ETF’s. Ook is men niet zo te spreken over het feit dat je alleen via Tikkie of een bankoverschrijving geld kunt storten.

Hoe werkt de Zero order?

Een aandeel of ETF kopen via een Zero order betekent dat je geen transactiekosten betaalt. Als je de opdracht hebt gegeven, wordt deze de volgende dag na het sluiten van de betreffende beurs uitgevoerd. Stel je koopt vandaag een aandeel KPN op de Amsterdamse beurs. Deze wordt dan morgen na 16.00 uur verwerkt en zie je dan in je aandelenportefeuille.