Bitvavo

De broker Bitvavo is een zogenaamde ‘exchange’. Dat betekent dat het een bedrijf is waar je crypto currency kunt omwisselen. Het principe hiervan is dat je met cryptomunten andere crypto koopt. Als je nieuwe crypto stijgt in waarde kun je deze weer verkopen. Zo groeit de waarde van je wallet (portemonnee) steeds meer.  

Bitvavo logo

Geschreven door: Tessa Begeman gecontroleerd door: Renske Daanen Datum: 28 januari 2022

Wie is Bitvavo?

Het bedrijf is gevestigd in Nederland (Amsterdam) en wordt opgericht door Jelle de Boer en Tim Baardse. De broker bestaat sinds 2017 en gaat in 2018 de markt op. De missie van Bitvavo is om crypto currency gemakkelijk(er) aan te kunnen schaffen en op deze manier de markt toegankelijker te maken. Ook wil men een veilige manier van handelen in crypto valuta bevorderen.

In de loop van de jaren is het bedrijf erin geslaagd om een groot handelsplatform op te bouwen waarop veel crypto currency verhandeld wordt. Het is inmiddels de grootste aanbieder van cryptovaluta in Nederland. Daarnaast is het ook nog eens een van de goedkoopste exchanges in Nederland. Je kunt als buitenlander uiteraard ook handelen op het handelsplatform. 

De populariteit van Bitvavo is dan ook niet onopgemerkt gebleven. Het bedrijf won al diverse prijzen. In 2021 wint de broker de prijs voor ‘De populairste website’. 

Hoe werkt Bitvavo?

Wil je handelen via deze broker dan kan dat via het handelsplatform. Dit platform is zowel via de website beschikbaar als via een app. Om te kunnen handelen moet je eerst bij Bitvavo een account aanmaken. Het aanmaken hiervan is gratis. Vervolgens kun je beginnen met handelen. Om dit op een juiste manier te doen, kun je het beste een stappenplan volgen. Hieronder zie je een voorbeeld van een dergelijk stappenplan.

Investeren bij bitvavo

 • Account aanmaken: Voordat je kunt starten, wordt er gevraagd om een account aan te maken. Je kunt gemakkelijk een gratis account aanmaken.
 • Geld storten: Je dient geld te storten in je account, voordat je kunt gaan starten met handelen.
 • Crypto kopen: Wanneer je weet in welke munt je wilt investeren, kun je nu overgaan op de koop van een cyrpto currency.
 • Verkopen van crypto currency: Wanneer het doel is bereik, dan kun je gemakkelijk je coins verkopen.
 • Euro’s laten uitbetalen: Wanneer de coins zijn verkocht, verschijnt de opbrengst in euro’s in je wallet. Dit kun je bijvoorbeeld door iDEAL op je rekening storten.

Account aanmaken

Het aanmaken van een account is in principe heel gemakkelijk. Hiervoor dien je eerst je e-mailadres op te geven. Via een mail die je toegestuurd wordt, kun je de aanvraag bevestigen. Na de bevestiging heb je al een account. Dat wil echter nog niet zeggen dat je dan ook al kunt handelen. Er volgt namelijk nog een identiteitsverificatie via jouw officieel legitimatiebewijs. Als ook dat afgehandeld is, kun je beginnen met handelen. Daarnaast heb je de optie om een beveiligingsverificatie (2FA) in te stellen. Hiermee verlaag je de kans dat jouw account gehackt wordt.

Geld storten

Om crypto currency te kunnen kopen, is het handig dat je over geld beschikt. Je moet dus geld storten op de rekening van je account. Je kunt dit geld in fiatgeld, bijvoorbeeld in euro’s, storten. Dit kun je doen via iDEAL of via een bankoverschrijving. Na de overboeking staat het geld op je rekening van je account en kun je beginnen met het aankopen van cryptomunten.

Bij Bitvavo crypto kopen

Het aankopen van cryptomunten werkt in principe vrij eenvoudig. Allereerst bedenk je je welke munt(en) je wilt kopen. Het is verstandig om hier eerst onderzoek naar te doen en niet in het wilde weg een munt aan te kopen. Vervolgens ga je naar het dashboard, hier vind je alle beschikbare cryptovaluta inclusief de aankoopprijs. Je klikt op de munt en vervolgens op ‘kopen’. Nu vul je het bedrag in waarvoor je crypto wilt kopen. Let op het minimumbedrag is € 5,-. Nu druk je nogmaals op kopen en de zojuist aangekochte munt verschijnt in je wallet.

Verkopen van crypto currency

Stel dat de door jou aangekochte cryptomunten flink in waarde zijn gestegen. Dan wil je ze op een gegeven moment omzetten in euro’s. Daarvoor verkoop je je cryptomunten. Ook dit gaat vrij eenvoudig in zijn werk. Je selecteert de crypto die je wilt verkopen via het dashboard. Daarna druk je op ‘verkopen’ en je vult in hoeveel je wilt verkopen. Vervolgens druk je nogmaals op ‘verkopen’ en de waarde van de cryptomunt(en) verschijnt in euro’s in je wallet. Zodra dit gebeurd is, kun je de euro’s naar een andere rekening overboeken. 

Euro’s bij Bitvavo laten uitbetalen

Je hebt de cryptovaluta omgezet naar euro’s en nu wil je deze vanuit de wallet naar je bankrekening overboeken. Hiervoor moet je eerst je bankrekening laten verifiëren. Dit doe je door in je account te kiezen voor ‘bankrekening koppelen’. Je laat de rekening verifiëren door het bedrag van € 1,- over te maken naar je rekening. Dit doe je bijvoorbeeld via iDEAL. Daarna kies je in je dashboard voor ‘euro’s opnemen’ en selecteer je het gewenste bedrag plus de bankrekening. Door de geldopname te bevestigen, wordt het bedrag op je bankrekening gestort.

Voor- en nadelen handelsplatform

 • Mooi ontworpen en gebruiksvriendelijk platform
 • Groot aanbod cryptovaluta
 • Platform ook als app beschikbaar
 • Basis en geavanceerd platform
 • Geen overboekingen via PayPal mogelijk
 • Niet bellen bij vragen

Extra mogelijkheden platform

Nu je weet hoe het handelsplatform werkt, kun je overgaan tot de extra mogelijkheden dit deze te bieden heeft. Bij de meeste brokers kun je vaak wel meer dan alleen aankopen en verkopen en dat is ook bij Bitvavo het geval. Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste extra’s van het platform.

Bij Bitvavo staken

Geld verdienen zonder munten te (ver)kopen is ook mogelijk bij deze broker. Je gaat dan cryptomunten bij Bitvavo staken. Dit doe je door ze voor een bepaalde tijd vast te zetten. Over de tijd die je de cryptomunten vastzet, ontvang je rente. Hoe langer je de munten vastzet, hoe meer rente je ontvangt. Deze rente kan behoorlijk oplopen, tot wel 7,5 procent. Houd er wel rekening mee dat rentes erg flexibel zijn. Je kunt trouwens niet iedere cryptomunt bij Bitvavo staken. In het dashboard staat achter de munt een groene (wel staken) of rode S (niet staken).

Cryptomunten verplaatsen naar een andere exchange

Je hebt de mogelijkheid om je cryptomunten om te zetten in euro’s, maar dit is niet het enige. Je kunt ook cryptomunten naar een andere exchange verplaatsen zonder deze om te zetten in fiatgeld. Hiervoor selecteer je in het dashboard de cryptomunt (bijvoorbeeld Ripple) en het bedrag dat je wilt verplaatsen. Vervolgens vul je het adres (plus een eventuele tag) in waar de munt naar verplaatst gaat worden. 

Denk erom dat je het goede adres invult, anders komen jouw munten heel ergens anders terecht. Tot slot wordt de crypto naar de andere exchange verplaatst. Let op: hiervoor betaal je transactiekosten (een fee). 

Handelen in stable coins

De koersen van cryptovaluta willen nogal eens schommelen. Dit noemen we ook wel ‘een grote volatiliteit’. Zoals de naam al zegt, zijn er ook cryptomunten die stabieler zijn, de zogenaamde stable coins. Als je in deze cryptomunten handelt, is de kans dat de koers hiervan ineens heel erg stijgt of daalt een stuk kleiner. 

Bekende voorbeelden hiervan zijn de USD (Amerikaanse) Stable Coins. Deze cryptomunten zijn verbonden aan de koers van de Amerikaanse dollar, die behoorlijk stabiel is. Bij Bitvavo is het ook mogelijk om in stable coins te handelen, bijvoorbeeld de USDT- EUR, de DAI- EUR en de USDC- EUR.

Is Bitvavo betrouwbaar

Betrouwbaarheid is voor een belegger heel belangrijk. Natuurlijk wil je handelen in een veilige handelsomgeving zonder de kans dat je gehackt wordt. Daarvoor is het belangrijk dat een broker betrouwbaar en veilig is. Je kunt de betrouwbaarheid meten door verschillende zaken tegen het licht te houden. Wat zijn bijvoorbeeld de ervaringen bij Bitvavo van de gebruikers? Hieronder volgt een opsomming van de belangrijkste zaken als het gaat om de betrouwbaarheid van deze broker.

Computer met hond en koffie

Bitvavo ervaringen op Trustpilot

Trustpilot is een website waar mensen hun ervaringen met een bepaald bedrijf kunnen delen. Op deze website delen gebruikers ook hun ervaringen met Bitvavo. Op deze website is men bijzonder te spreken over de broker en geeft men deze een waardering van 4.2 sterren bij een maximum van 5. Gebruikers zijn vooral erg tevreden over de gebruiksvriendelijkheid van het platform. Ook is men erg te spreken over het aanbod en de betrouwbaarheid van de cryptomunten. 

Negatieve Bitvavo ervaringen op deze website zijn eigenlijk vooral kleine dingetjes. Zo klagen bepaalde gebruikers erover dat de schommelingen van de koersen sneller zouden kunnen worden bijgewerkt. Verder worden er kleine ongemakken ervaren bij het verifiëren van de bankrekening en dat bepaalde transacties geblokkeerd worden.

De Cold wallet

De cryptomunten van deze broker worden bewaard in zogenaamde ‘cold wallets’. Dit betekent dat deze wallets (vergelijk: portemonnees) niet verbonden zijn met het internet. Dit maakt de kans op hacken een stuk kleiner. Daarnaast zijn de cold wallets verspreid over verschillende plekken op het internet, wat ze moeilijker vindbaar maakt. Ook worden deze wallets 24 uur per dag gemonitord. Zodra er een discutabele actie plaatsvindt, wordt er door de broker ingegrepen.  

Adviezen voor zelfbeveiliging

Je kunt zelf ook veel doen om je account te beschermen en hierin geeft de broker een aantal adviezen. Zo adviseert het bedrijf om je account te beveiligen met een extra beveiliging laag bij de Bitvavo login. Dit kan bijvoorbeeld via het gebruik van een authenticator. Je noemt dit ook wel 2FA- beveiliging.

Daarnaast adviseert de broker om gebruik te maken van een zogenaamde ‘anti phishing code’. Door deze code in te stellen, kun je bij inkomende e-mail deze berichten controleren of deze ook daadwerkelijk van de broker afkomstig zijn. 

Bescherming tegen faillissement

Mocht de broker failliet gaan dan betekent dat niet automatisch dat je je geld ook kwijtraakt. Hiervoor heeft het bedrijf een aparte stichting opgericht: Bitvavo Payments. Deze onafhankelijke stichting beheert het ingelegd vermogen van alle gebruikers. Mocht het bedrijf failliet gaan, dan krijg je je geld terug via deze stichting. 

Overige acties in het kader van beveiliging

 • Alle medewerkers in dienst van de broker worden vooraf gescreend
 • Rekeningen zijn verzekerd tot een bedrag van $225 miljoen
 • De systemen worden voortdurend getoetst door onafhankelijke veiligheidstesten
 • De cryptovaluta worden beveiligd door gebruik te maken van een uitgebreide handtekeningenstructuur
 • De datacenters van deze brokers hebben een certificatie waarmee ze voldoen aan de hoogste klasse van veiligheid en toezicht.

Bitvavo app

Voor beleggers die veel onderweg zijn of mensen die het gewoon gemakkelijker vinden, is er de Bitvavo app. Je kunt deze downloaden voor Android of iOS en gemakkelijk installeren. Een account aanmaken en inloggen gaat min of meer op dezelfde manier als via de website en zal weinig problemen opleveren. Het mooie van de app is dat deze dezelfde faciliteiten biedt als de website. Je kunt er dus precies hetzelfde mee en hoeft niet om te schakelen.

De meeste gebruikers zijn bijzonder tevreden over de app. Deze is zeer overzichtelijk en heeft een hoge transactiesnelheid. Daarnaast beschouwen velen de app als bijzonder veilig en betrouwbaar. Ook het gebruiksgemak van de Bitvavo app wordt geroemd. Een handige functie is dat je vanuit de app bepaalde doelen in kunt stellen. Als een cryptomunt de prijs heeft bereikt die jij in gedachten hebt dan krijg je automatisch een notificatie. De app heeft veel voordelen en slechts enkele nadelen. Hieronder een opsomming.

Voor- en nadelen app

 • Gemakkelijk in gebruik
 • Voortdurend bijgewerkt met nieuwe functies
 • Lage kosten
 • Betrouwbaar
 • Na update werkt app trager
 • Na update minder overzichtelijk

Betrouwbaarheid beleggingsapp

De Bitvavo app staat onder de gebruikers bekend als bijzonder betrouwbaar. Dit blijkt onder andere uit het feit dat je een e-mail krijgt als er wordt ingelogd vanaf een ander apparaat. In de e-mail bevindt zich een link waar je op moet klikken als jij degene bent die inlogt. Ben je dit niet dan weet je direct dat er iets opmerkelijks aan de hand is.

App met aandelen

Daarnaast is de app gekoppeld aan je IP- adres. Mocht je inloggen vanaf een ander IP- adres, wat weleens kan gebeuren als je veel onderweg bent, dan moet je eerst opnieuw inloggen. Zo heb je altijd een geautoriseerde toegang en hebben kwaadwilligen minder kans om je account te hacken. 

Ten slotte wordt de app beveiligd door de zogenaamde SSL- technologie, waardoor transacties veilig verlopen. De informatie tussen belegger en de broker wordt hiermee versleuteld verstuurd. Zo weet je zeker dat al je transacties veilig verstuurd worden. 

De wallet

Een wallet (portemonnee) is een plek in je account waar je geld bewaard wordt. De wallet bij deze broker wordt gratis aangemaakt en er worden geen beheerskosten gerekend. Zodra je euro’s of cryptomunten naar je account verstuurt, is de wallet in gebruik. Dit gebeurt automatisch en je hoeft niet zelf een wallet aan te maken. Je kunt de wallet gebruiken om je (crypto) geld te bewaren en om aan- en verkopen te doen.

Je wallet is altijd online beschikbaar. Dit is erg handig, maar kan ook gevaarlijk zijn, want deze kan gehackt worden. Daarom is het verstandig om gebruik te maken van 2 factor authenticatie (2FA) om je wallet te beveiligen. Naast de beveiliging van de broker is een extra beveiliging namelijk nooit weg. Daarbij kan het handig zijn om een eigen wallet naast die van de broker erop na te houden. Deze kun je gebruiken om grote hoeveelheden geld apart en op meerdere plekken te bewaren. 

Kosten

Ondanks dat deze broker bekend staat als goedkoop is handelen vanzelfsprekend niet gratis. Voor diensten van de broker wil deze graag betaald worden. Als belegger moet je dus betalen voor bepaalde diensten, zoals bijvoorbeeld transacties. De kosten kunnen erg verschillen per broker en daarom is het handig om vooraf grondig onderzoek te doen naar de kosten van de verschillende brokers. 

In de onderstaande tabel vind je de kosten van Bitvavo die je hebt als belegger. Onder de tabel worden deze toegelicht. We gaan uit van een inleg van € 100,- tenzij anders aangegeven. Deze tabel is bijgewerkt tot februari 2022. 

KostenpostBitvavo Kosten
Transactiekosten0,03% tot 0,25%
Stortingskosten0% tot €  2,25%
OpnamekostenVerschilt per cryptomunt
Minimum inleg €1
1 februari 2022

Transactiekosten

Als je crypto aankoopt of verkoopt, betaal je hiervoor kosten (ook wel ‘fees’ genoemd). De fees bij Bitvavo zijn afhankelijk van het bedrag dat je verhandelt. Hoe meer geld je verhandelt, hoe lager de kosten worden. De gemiddelde belegger zal 0,25% aan kosten betalen.

Stortingskosten

Voor het storten van geld rekent Bitvavo ook kosten. Deze verschillen per methode die je gebruikt. Gebruik je bijvoorbeeld Bancontact of iDEAL dan heb je geen stortingskosten. Bij het gebruik van bijvoorbeeld Sofort betaal je 2,25%.  

Opnamekosten

Voor het opnemen (uitbetalen) van crypto currency rekent de broker ook een bepaald bedrag. Dit verschilt per cryptomunt. Voor bijvoorbeeld Cardano (ADA) betaal je 0,2 ADA aan opnamekosten. Voor Bitcoin (BTC) betaal je 0.000009 BTC en de opname van de Binance Coin (BNB) is helemaal gratis.

Wat zijn de mogelijkheden bij Bitvavo?

Als je wilt handelen bij deze broker dan wil je natuurlijk ook weten welke mogelijkheden er zijn. Niet iedere broker is namelijk geschikt voor iedere belegger. Zoals gezegd is Bitvavo een zogenaamde exchange. Je kunt dus alleen handelen in crypto currency en niet in aandelen obligaties of andere financiële producten. Hieronder een opsomming van de belangrijkste mogelijkheden.

Crypto aanbod

Het aanbod overstijgt gemakkelijk 150 cryptovaluta, waarmee deze broker een van de grootste aanbieders in Europa, en zeker in Nederland, is. Er is geen eigen Bitvavo coin, zoals bijvoorbeeld bij Binance wel het geval is. Wel zie je regelmatig nieuwe crypto bij Bitvavo. De belangrijkste cryptomunten zijn:

 • Bitcoin (BTC)
 • Cardano (ADA)
 • Ethereum (ETH)
 • Chromia (CHR)
 • Barndbridge (BOND)

Bitcoin (BTC)

’s Werelds bekendste cryptomunt mag uiteraard niet bij deze broker ontbreken. De eerste Bitcoin wordt in 2009 geïntroduceerd door de Japanner Satoshi Nakamoto. Inmiddels is deze munt uitgegroeid tot de belangrijkste en meest populaire cryptomunt ter wereld. Op heel veel plekken kun je met Bitcoin betalen en er zijn zelfs al geldautomaten waar je Bitcoins op kunt nemen. Waar 1 Bitcoin aanvankelijk nauwelijks een euro waard was, is de waarde gaat inmiddels richting € 30.000-.

Cardano (ADA)

Deze cryptomunt is geïntroduceerd in 2020 en is al rap opgeklommen tot een van de meest populaire cryptovaluta. De technologie achter Cardano bestaat uit twee lagen. De ene laag verzorgt de transacties, terwijl de andere laag de gegevens bijhoudt. Dit bespaart een grote hoeveelheid ruimte en energie, waardoor Cardano een duurzame cryptomunt genoemd kan worden. De naam Cardano is trouwens afkomstig van een wiskundige. De token van Cardano is de ADA.

Ethereum (ETH)

Met Ethereum bedoelen we in principe het netwerk waarbinnen de munt gemaakt wordt. De naam van cryptomunt is Ether. Dit is dus het token waarmee je betaalt. Na de Bitcoin is Ethereum een van de populairste cryptomunten die eveneens steeds algemener wordt. De Ether is al heel snel in waarde gestegen. Multinationals als Toyota, Airbus en Samsung onderzoeken op dit moment of Ethereum een mogelijkheid is om het geldverkeer in hun bedrijf te automatiseren.

Chromia (CHR)

Een nieuwe coin bij Bitvavo is Chromia met als token CHR. Chromia is een cryptomunt die snel aan populariteit wint. Steeds meer mensen en bedrijven geloven erin dat deze munt weleens succesvol kan zijn in de toekomst. De voordelen van Chromia is dat deze munt op grote schaal geïntroduceerd wordt en dat deze een zeer snelle reactietijd heeft. 

Barnbridge (BOND)

Een andere nieuwe coin bij Bitvavo is Barnbridge dat als token BOND heeft. Barnbridge is eveneens een cryptomunt die snel aan populariteit wint doordat steeds meer gebruikers in de munt geloven. Het doel van Barnbridge is dat gevoelige gegevens niet achterhaald kunnen worden. Deze cryptomunt wil graag een van de veiligste valuta ter wereld worden.

Betalingsmogelijkheden

Je kunt op verschillende manieren bij deze broker betalen. Bij sommige diensten moet je hiervoor betalen, maar er zijn ook gratis betaalmogelijkheden. Hieronder een overzicht.

Bancontact

Bancontact is een Belgische betaalmethode en hiervoor dien je een bankrekening in België te hebben. Je kunt maximaal € 10.000,- per keer storten, maar je kunt wel meerdere keren achter elkaar storten. Hiervoor betaal je geen kosten. Het bedrag wordt direct bijgeschreven op je rekening. 

Bankoverschrijving (SEPA)

Met een bankoverschrijving schrijf je het bedrag over van de ene naar de andere rekening en dit kan dus ook je rekening bij de broker zijn. Schrijf je over van een Nederlandse bankrekening dan is de verwerkingstijd 1 werkdag. Overschrijven vanaf een internationale bankrekening kost 2 werkdagen. Ook deze betaalmethode is gratis.

iDEAL

iDEAL is een Nederlandse betaalmethode waarmee je direct een overschrijving kunt doen. iDEAL is bij deze broker gratis en je kunt maximaal € 10.000 per keer storten. 

Giropay

Giropay is een betaalmethode voor Europa. Als je deze methode gebruikt om geld te storten dan betaal je 1,99 procent van het bedrag aan servicekosten. Je kunt maximaal € 10.000,- per keer storten, maar je kunt wel meerdere keren achter elkaar geld overboeken. Het geld staat direct op de rekening. 

EPS

Electronic Payment Start (EPS) is een Oostenrijkse betaalmethode. Het gebruik van deze methode is niet gratis. Van het te storten bedrag wordt 1,99 procent gerekend aan servicekosten. Het maximaal te storten bedrag is € 10.000,-. Het geld staat vrijwel direct op je rekening. 

Alle voor- en nadelen Bitvavo

Zoek je een exchange die bij je past dan is het zeker interessant om vooraf onderzoek te gaan doen. Het belangrijkste is dat je de voor- en de nadelen tegen elkaar afweegt, zodat je weet of de broker voor jou geschikt is of niet. Hieronder een tabel met de meest voorkomende voor- en nadelen van deze exchange. Deze voor- en nadelen zijn gebaseerd op diverse Bitvavo recensies op het internet.

 • Lage (transactie) kosten
 • Zeer gebruiksvriendelijke platform
 • Divers en groot aanbod crypto currency
 • Goede en uitgebreide klantenservice
 • Diverse en ook gratis betaalmethoden
 • Geld van beleggers wordt beschermd
 • In Nederlandse taal beschikbaar
 • Snelle transactie
 • Geen stop loss functie
 • Geen margin en futures trading
 • Verificatie van opnames
 • Geen eigen coin

Voordelen

lage ( transactie) kosten

Transactiekosten zijn maximaal 0,25 procent. Dit is erg laag in vergelijking met andere brokers. Ook de andere kosten zijn laag of zelfs gratis.

Zeer gebruiksvriendelijk platform

Het platform is overzichtelijk duidelijk en gemakkelijk te bedienen. In ervaringen over Bitvavo zijn mensen ook over de app zeer positief.

Divers en groot aanbod crypto currency

Het aanbod van de Bitvavo markten bestaat uit meer dan 150 cryptomunten en dit is groot te noemen. Je kunt handelen in zowel de gangbare cryptovaluta als echte nieuwkomers.

Goede en uitgebreide klantenservice

De Bitvavo klantenservice is bereikbaar via de chat of de mail. Uit recensies over Bitvavo blijkt dat je snel antwoord krijgt op eventuele vragen.

Diverse en ook gratis betaalmethoden

Nederlandse, Belgische rekeninghouders kunnen gratis geld storten. Daarnaast kun je gebruik maken van Giropay en EPS als betaalmethode.

Geld van beleggers wordt beschermd

Het vermogen van de beleggers wordt in een aparte stichting bewaard. Hierdoor ben je bij een faillissement je geld niet kwijt. Een van de redenen waarom Bitvavo betrouwbaar genoemd wordt.

In Nederlandse taal beschikbaar

Het handelsplatform is zowel op de website als via de app volledig in het Nederlands. In Bitvavo reviews wordt dit als zeer prettig ervaren.

Snelle transactieverwerking

Transacties worden door de broker snel verwerkt. De verwerkingstijd is hooguit een paar minuten.

Nadelen

Geen stop loss functie

Je kunt bij deze exchange geen bepaald bedrag instellen waarvoor je bepaalde cryptomunt wilt (ver)kopen. 

Geen margin en futures trading

Deze manier van handelen werkt volgens een hefboomprincipe. Voor crypto currency is dat in Nederland niet toegestaan, vandaar dat het ook niet aangeboden wordt.

Verficaties van opnames

Als je geld van je account naar je eigen bankrekening wilt storten, moet deze eerst geverifieerd worden. Uit Bitvavo reviews blijkt dat veel mensen dit omslachtig vinden.

Geen eigen coin

Sommige exchanges hebben een eigen cryptomunt waarmee je minder transactiekosten hoeft te betalen. Er is echter geen Bitvavo coin.

Welke reguleringen gelden voor Bitvavo?

De exchange komt uit Nederland en is daar ook gevestigd. Of Bitvavo betrouwbaar is, hangt vaak af van welke regulaties er voor het bedrijf gelden. Dit betekent onder meer dat de broker gebruik maakt van onafhankelijke toezichthouders die het bedrijf controleren. Een bekende toezichthouder is de Autoriteit Financiële Markten (AFM).

man en vrouw wet

Wat betreft de toezichthouders kunnen we zeggen dat Bitvavo deze niet heeft. Voor de belegger betekent dit, dat er geen sprake is van specifieke consumentenbescherming. Ook is er geen toezicht op de financiële eisen en de bedrijfsrisico’s. Wel is er aantal andere zaken waardoor het bedrijf betrouwbaar genoemd mag worden.   

Zo is de exchange geregistreerd bij De Nederlandsche Bank (DNB) als crypto dienstverlener. Dit houdt in dat de DNB controleert of de broker zich houdt aan de Wet ter voorkoming van witwassen en financiering van terrorisme. Daarbij is Bitvavo lid van de Verenigde Bitcoin Bedrijven Nederland. Dit is een zelfregulerende instantie die met een gedragscode werkt waar alle aangesloten bedrijven zich aan moeten houden. 

Waardoor onderscheidt deze broker zich van de rest?

Op onze homepagina staat Bitvavo in de top 3 van exchanges. Het bedrijf verdient deze plek doordat het de grootste crypto aanbieder van Nederland is. 

Met een aanbod van meer dan 150 crypto valuta op de Bitvavo markten is deze exchange de grootste aanbieder in Nederland. Daarnaast is deze broker ook nog eens een van de goedkoopste exchanges. De transactie-, opname- en stortingskosten zijn in vergelijking met andere aanbieders zeer laag te noemen. Het is ook mogelijk om te staken (crypto vastzetten) bij deze exchange, waardoor je door de rente nog eens extra verdient aan je cryptomunten.

Het handelsplatform is duidelijk en overzichtelijk en daardoor zeer gebruiksvriendelijk. Dit geldt eveneens voor de app die dezelfde functies heeft als de website. Verder onderscheidt deze broker zich, omdat deze aan veel veiligheidseisen voldoet, waaronder een registratie bij De Nederlandsche Bank. Je mag er zeker vanuit gaan dat je veilig en betrouwbaar kunt handelen bij deze Nederlandse exchange.

Wat zijn ervaringen van eerdere beleggers met Bitvavo?

Op het internet kom je regelmatig een review over Bitvavo tegen. Beleggers delen graag hun ervaringen met anderen. Deze reviews kun je goed gebruiken als je geïnteresseerd bent om met deze broker in zee te gaan. Vooral op de website Trustpilot kom je veel ervaringen en meningen van eerdere beleggers. Hieronder vind je meest voorkomende ervaringen.

Gebruiksvriendelijk platform

Lage kosten

Groot en divers aanbod

In enkele gevallen verdwijnt geld

Gebruiksvriendelijk platform

In een Bitvavo review kom je vaak tegen dat gebruikers zeer positief zijn over het handelsplatform. Je raakt snel wegwijs op het platform en het geheel is erg overzichtelijk. Mocht je toch ergens niet uitkomen dan staat de klantenservice voor je klaar. Iets minder te spreken is men over de laatste app. De 2.0- versie wordt als minder overzichtelijk ervaren dan de vorige versie.

Lage kosten

Met 0.25 procent kosten voor een transactie behoort deze broker tot een van de goedkoopste in zijn soort. Dit wordt door beleggers dan ook zeer gewaardeerd. Hierdoor is het bijvoorbeeld eenvoudiger om meerdere transacties per dag uit te voeren. Daarnaast kun je gratis geld storten en zijn de opnamekosten gering. 

Groot en divers aanbod

Veel beleggers zijn heel erg blij het aanbod op de Bitvavo markten. Je hebt de keuze uit meer dan 150 cryptomunten. Daarbij zijn de aanbieders ook heel tevreden over de diversiteit van het aanbod. Behalve de bekende cryptomunten wordt er regelmatig nieuwe crypto currency toegevoegd. Dit maakt de uitdaging om te gaan handelen in crypto een stuk hoger bij veel beleggers. 

Door Bitvavo opgelicht?

In de reviews deelt een aantal gebruikers mee opgelicht te zijn door de broker. Er is dan bijvoorbeeld ‘zomaar’ geld verdwenen van hun rekening. Vaak ligt dit niet aan de broker, maar aan de beleggers zelf. Er zijn nu eenmaal veel oplichters actief die bijvoorbeeld via een phishing mail proberen jouw cryptogeld in hun bezit te krijgen. 

Voor welke type belegger is Bitvavo?

Je hebt allerlei soorten beleggers. Er zijn traders die eenmalig beleggen en er jaren niet naar omkijken. Maar er zijn ook beleggers die iedere dag handelen. Daarom is niet iedere broker geschikt voor iedere handelaar. Hieronder lees je voor welk type belegger Bitvavo het meest geschikt is. 

De Beginnende belegger

De ervaren belegger

De daytrader

De longtrader

De beginnende belegger

Begin je met beleggen? Dan kun je zeker bij deze broker terecht. Het handelsplatform is overzichtelijk en duidelijk, waardoor je gemakkelijk kunt beginnen met handelen. Daarnaast is er een goede en snelle klantenservice waar je op terug kunt vallen. Verder biedt het bedrijf geen ingewikkelde opties als futures aan, maar blijf vooral basic. 

De ervaren belegger

Aan de ene kant is deze broker voor de ervaren belegger zeer geschikt. Dit komt door het relatief grote aanbod op de Bitvavo markten. Naast de bekende cryptovaluta kun je als ervaren belegger ook met een minder bekend project te starten. Aan de andere kant is deze exchange voor de ervaren belegger minder geschikt, omdat functies voor de ervaren gebruikers als: stop loss, margin trading en futures ontbreken.

De daytrader

De handelaar die dagelijks op het platform actief wil zijn, komt bij deze exchange zeker aan zijn trekken. Het aanbod is groot en divers waardoor je veel keuze hebt. Daarnaast zijn de transactiekosten laag, zodat je meerdere transacties uit kunt voeren zonder al te veel kosten te hebben.

De longtrader

Beleggers die op de langere termijn willen investeren bij deze exchange kunnen hier ook prima terecht. Dit komt vooral door de mogelijkheid tot staken (vastzetten van crypto). Hierdoor kun je een behoorlijke rente over je geld krijgen als je het langer vastzet.

Veelgestelde vragen

over de exchange. Hiermee voorkom je onnodig zoeken op het internet of contact met de klantenservice. Hieronder vind je een aantal veelgestelde vragen over Bitvavo.

Hoe gaat de broker om met privacy?

Het bedrijf handelt volgens de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Dit betekent dat onder meer dat persoonsgegevens nooit aan derden worden gegeven of voor commerciële doeleinden worden gebruikt. 

Hoe dien je een klacht in?

Als je een klacht hebt over het bedrijf dan kun je een e-mail sturen naar de klantenservice. Je kunt geen klacht indienen bij een onafhankelijke toezichthouder, alleen bij het bedrijf zelf.

In welke landen is Bitvavo actief?

Naast Nederland is de broker actief in 26 andere landen van Europa. 

Hoe lang duurt het voordat ik mijn opgenomen geld ontvang?

Het duurt gemiddeld 1 tot 2 werkdagen voordat het tegoed dat je hebt opgenomen vanuit je wallet op je bankrekening staat.

Kun je een aan- of verkooptransactie wijzigen of annuleren?

Zodra je de opdracht hebt bevestigd, wordt deze uitgevoerd. Je kunt deze niet meer annuleren of wijzigen.