DEGIRO

Geschreven door: Benjamin gecontroleerd door: Linsey de Jong Datum: 30 juni 2022

Wie is DEGIRO?

DEGIRO is een platform waar je niet alleen kunt beleggen, maar waar je ook tegen lage tarieven kunt onderhandelen. Na de lancering van de website, heeft er een uitbreiding naar 18 Europese landen plaatsgevonden heeft. Het platform is voornamelijk gericht op particuliere beleggers vanwege de competitieve commissiestructuur. Dit is één van de redenen waarom DEGIRO de laatste jaren groot geworden is. Tegen lage transactiekosten kunnen de fondsen, aandelen en andere producten verhandeld worden. 

Betrouwbaarheid

De broker is erop gericht om de betrouwbaarheid bij beleggen aan te kunnen bieden. Vanaf het moment dat je jezelf aangemeld hebt, kun je aandelen en andere producten kopen bij de broker. In 2020 heeft de broker daarom ook de handen ineengeslagen met flatex AG. Als flatexDEGIRO AG is het platform een van de grootste brokers in Europa geworden en opgenomen in de SDAX. Door deze samenwerking zijn er momenteel meer dan 1 miljoen beleggers actief, welke niet alleen profiteren van de lage transactiekosten, maar ook van alle andere voordelen die het platform te bieden heeft. Daarnaast staan ze onder toezicht van de AFM en DNB.

Prijzen en beurzen

DEGIRO heeft niet alleen de juiste samenwerkingen, maar ook 50 verschillende beurzen waar je een aankoop op kunt doen. Ook is de broker meerdere keren in de prijzen gevallen. De broker heeft namelijk ruim 80 internationale awards in de wacht gesleept, waaronder de award voor het best beoordeelde beleggingsplatform van de Financial Times & Investors Chronicle in 2020. Alle awards zijn op de website terug te vinden. 

Wat houdt het handelsplatform in?

Bij DEGIRO krijg je toegang tot 50 beurzen in 30 verschillende landen. Deze beurzen zijn direct inzichtelijk als je een account aangemaakt hebt op het platform. Je kunt op de website kiezen tussen aandelen, ETF’s, obligaties, currencies, opties en een aantal andere producten. Zodra je op een van deze producten klikt, zie je precies welke beurzen er beschikbaar zijn en kun je een aankoop maken. 

Investeren bij DEGIRO

 • Account aanmaken: Een account aanmaken op de website is eenvoudig. Maak nu een account aan.
 • Geld investeren: Je dient geld op jouw account te zetten, zodat je kunt beleggen in het gewenste product.
 • Kies een product: Kies uit het aanbod producten van DEGIRO
 • Koop het product: De laatste stap om te beleggen is om het gekozen product nu ook daadwerkelijk aan te schaffen. Dit product wordt dan zichtbaar in je account, wanneer de transactie voltooid is.

Betrouwbaarheid en veiligheid Handelsplatform

Als je bij DEGIRO beleggen wilt, dien je er ook voor te zorgen dat je weet hoe betrouwbaar het platform is. Er zijn verschillende factoren die jou laten zien dat DEGIRO betrouwbaar is. Zo is het verstandig om ervaringen van eerdere gebruikers te lezen op verschillende platformen, zoals Trustpilot.

Ervaringen van beleggers

De ervaringen van andere beleggers geven jou een goed beeld van de betrouwbaarheid van DEGIRO. Er zijn meer dan een miljoen beleggers actief bij DEGIRO. Deze ervaringen dien je niet alleen op de website van de broker zelf bekijken, maar ook op onafhankelijke platformen. Trustpilot is bijvoorbeeld een platform waar verschillende ervaringen gebundeld zijn. Een belegger laat hier een review achter. Je ziet hier onder andere meer over de tevredenheid en de uitbetalingen. Ook de Consumentenbond geeft een duidelijk beeld van DEGIRO en onder andere de lage transactiekosten die je hier gaat vinden. 

De betrouwbaarheid

Daarbij kun je bekijken of het platform betrouwbaar is door bijvoorbeeld de ervaringen met de klantenservice te gebruiken. Als er problemen zijn, moet er een klantenservice beschikbaar zijn die jou hiermee verder helpt. Ook op het gebied van hacken is er voldoende betrouwbaarheid te vinden. De website staat er niet om bekend dat er vaak een hack geweest is. Daarbij zorgt de broker ervoor dat jouw geld op een aparte server wordt gehouden. Jouw geld zal hierdoor niet snel kwijtraken. Tevens is het een gebruiksvriendelijk platform, waarbij je wordt geholpen door middel van meer kennis over het beleggen. 

Om rekening mee te houden

Hoewel DEGIRO een hoge betrouwbaarheid heeft, moet er wel rekening gehouden worden met de extra kosten. De transactiekosten lijken in eerste instantie laag, maar hoe meer je handelt, hoe hoger de kosten. Zo verdient DEGIRO bijvoorbeeld door jouw aandelen uit te lenen. Bij de Consumentenbond kun je alle risico’s van het beleggen bekijken, zodat je weet waar je aan toe bent. Daarnaast betaal je een extra bedrag voor buitenlandse beurzen. 

Beleggingsapp DEGIRO

Je kunt bij DEGIRO als belegger niet alleen gebruik maken van het handelsplatform, maar ook van de beleggingsapp. Met deze app kun je via jouw telefoon of tablet beleggen. Het is een gebruiksvriendelijke app, waarbij je jouw wallet altijd op zak hebt. Je kunt jouw wallet hieraan koppelen, zonder dat je extra aansluitingskosten hoeft te betalen. De app zelf kent verschillende beveiligingsmethoden, waaronder gezichtsherkenning en twee-factor authenticatie. 

Via Trustpilot is altijd een review te vinden die ervoor zorgt dat je weet wat je kunt verwachten en waarmee je inzicht krijgt hoe de app te gebruiken. Daarbij geven de ervaringen van andere gebruikers ook aan dat je snel weet waar je moet kijken. In combinatie met de awards die de app ontvangen heeft, weet je dat je een goede app hebt en dat deze jou niet teleur gaat stellen. Als beginner kan het soms wel lastig zijn om de applicatie te gebruiken. 

Voor- en nadelen App

 • Gebruiksvriendelijk
 • Award best beoordeelde beleggingsapp
 • Alle beurzen beschikbaar
 • Voor verschillende besturingssystemen
 • Weinig educatie
 • Lastig voor beginners

Betrouwbaarheid beleggingsapp

Voordat je de beleggingsapp gaat installeren en via DEGIRO gaat beleggen, is het verstandig om ook te bekijken hoe betrouwbaar de app is. Over het algemeen kun je stellen dat de beleggingsapp betrouwbaar is. Dit zie je onder andere aan de ervaringen van andere gebruikers. Een review laat bijvoorbeeld zien dat er verschillende manieren zijn om de app te beveiligen en in te kunnen loggen. Daarbij kun je altijd een kernselectie zien van de verschillende producten.

De betrouwbaarheid is ook terug te zien aan de extra functies. Je kunt namelijk ook het nieuws van de beleggingsmarkt in de gaten houden om jouw keuze op te baseren. Van hieruit is het eenvoudiger om producten te kopen en te handelen op de markt. Het rendement zal automatisch naar jouw wallet overgemaakt worden en je kunt de uitbetaling snel op jouw rekening verwachten. 

Kosten beleggen bij DEGIRO

Beleggen bij DEGIRO kost altijd geld. Er zijn verschillende kostenposten om rekening mee te houden naast de kosten die je krijgt voor jouw investering. Door de kosten in onderstaande tabel mee te nemen bij het registeren bij de broker zorg je ervoor dat je niet voor verrassingen komt te staan. Een grondig onderzoek doen voor de registratie maakt het in een keer duidelijk wat de totale kosten zijn die je kunt verwachten als jij gaat investeren en bij DEGIRO beleggen gaat. 

Geupdate: 2 nov 2021

KostenpostKosten
Abonnementskosten€0
Servicekosten€0
Minimuminleg€1
Kosten aandelen EU€2,50
Kosten obligaties NL€2,50
Kosten Futures NL€1 per contract
Kosten optiesVanaf €0,75
Kosten hefboomproducten€2,50
Telefonische order€10 + 0,10% per order
Kosten ETF’s*€0,0
Valutakosten€0,25%

* gratis voor de kernselectie van DEGIRO 
Bijgewerkt op 23 december 2021

Welke handelsproducten bij DEGIRO?

DEGIRO is een handelsplatform met een groot aantal handelsproducten. Wanneer je een account hebt aangemaakt en geld hebt gestort in het account, dien je een handelsproduct te kiezen. Daarbij kun je denken aan obligaties, aandelen, opties etc.. Tevens kun je jouw kansen hiermee spreiden, zodat je niet voor grote risico’s kunt te staan. De verschillende producten zijn zowel op markten in het binnenland als buitenland. Zie onderstaand een overzicht van alle handelsproducten bij DEGIRO

 • Obligaties
 • Aandelen
 • Opties
 • Fondsen
 • Futures
 • Exchange Traded Funds (ETF’s)
 • Gestructureerde producten

Voor- en nadelen DEGIRO

 • Toegang tot beurzen in binnen- en buitenland
 • Lage tarieven
 • Functionele App
 • Gebruiksvriendelijk platform
 • Groot aanbod handelsproducten
 • Gratis en eenvoudig een account openen
 • Effecten zijn uitgeleend
 • Groot aanbod kan overweldigend zijn
 • Strenge toelatingseisen voor ervaren beleggers
 • Duitse beleggerscompensatiestelsel met een maximum van €20.000*

*Tenzij het geld op een geldrekening is gestort bij DEGIRO dan is er een maximum bedrag van €100.000

Voordelen

Toegang beurzen binnen- en buitenland

Er is veel variatie terug te vinden door beurzen in binnen- en buitenland, zodat er altijd iets geschikts tussen zit. 

Lage tarieven

De tabel hierboven laat zien dat DEGIRO lage tarieven hanteert. Zo is er geen minimale inleg vereist en kun je vrijwel direct starten met beleggen.

Functionele applicatie beschikbaar

Je hoeft niet alleen via de website in te loggen, maar hebt altijd toegang tot de beurs en jouw wallet voor nieuwe handelingen. 

Gebruiksvriendelijk platform

Door de gebruiksvriendelijkheid van het platform is het geschikt voor iedere type belegger, zowel de beginnende als ervaren belegger. Daarnaast maakt het dat je snel en gevoelsmatig de juiste handelingen kunt verrichten op het platform. 

Groot aanbod handelsproducten

Doordat er een groot aanbod aan handelsproducten is, is er voor iedere belegger een geschikt handelsproduct.

Gratis en eenvoudig een account openen

Het openen van een account is gratis en de stappen spreken voor zich. Dit maakt het laagdrempelig om te gaan investeren. 

Nadelen

Strenge toelatingseisen voor ervaren beleggers

Voor verschillende handelsproducten moeten extra testen afgelegd worden. Deze testen kennen tijd en de kans is groot dat je afgewezen wordt voor de producten die je wenst te hebben. 

Groot aanbod kan overweldigend zijn

Doordat er een groot aanbod aan handelsproducten is, is er voor iedere belegger een geschikt handelsproduct. Dit heeft echter ook nadelen. Wanneer je een beginnende belegger bent, kan dit betekenen dat je door de bomen het bos niet meer ziet.

Uitlenen van effecten

Zodra je klant wordt bij DEGIRO, dan geef je deze broker het recht om jouw aandelen uit te lenen aan derden.

Duitse beleggerscompensatiestelsel met een maximum van €20.000*

DEGIRO valt onder het Duitse beleggerscompensatiestelsel met een maximumbedrag van €20.000. Tenzij het geld op een geldrekening is gestort bij DEGIRO dan is er een maximum bedrag van €100.000.

Welke reguleringen gelden voor DEGIRO?

Het is van groot belang wanneer je gaat starten met investeren om te investeren in een betrouwbare broker. Dit kun je snel bepalen, door te inventariseren of zij onder toezicht staan. DEGIRO is een Nederlandse vestiging van FlatexDEGIRO Bank AG. Doordat het een Duitse bank is, staat deze onder toezicht van de Bundesanstalt für Finanzdienstleistungsaufsicht (BaFin). Deze verzorgt dezelfde richtlijnen als de Nederlandse Autoriteit Financiële Markten (AFM). Ook is er indirect toezicht van de Europese Centrale Bank (ECB) en De Nederlandsche Bank (DNB).  

Er zijn dus verschillende partijen die erop toezien dat de regelgeving nageleefd wordt, zodat je zeker weet dat je investeert bij een betrouwbare broker. Je kunt de inschrijvingen terugvinden op de website van DEGIRO.

Waardoor onderscheidt DEGIRO zich van de rest?

DEGIRO is een van de brokers die toebehoort aan de top 3 beste aanbieders van Nederland. DEGIRO streeft ernaar om van particulieren de slimste zelfstandige beleggers te maken. Dit komt mede doordat het platform alles voor jou beschikbaar heeft. Denk hierbij aan de verschillende beurzen en producten die aangeboden worden, maar ook de kennisbank en educatie die ervoor zorgen dat je meer over het onderwerp kunt leren. Daarbij is er een klantenservice beschikbaar, die jou gedurende de dag kan helpen bij problemen en het beantwoorden van vragen. 

Bij DEGRIO gaat het ook om de gebruiksvriendelijkheid. Zowel ervaren als beginnende beleggers moeten hier goed aan de slag kunnen gaan. Je ziet verschillende koersen en kunt met een lage minimuminleg en lage transactiekosten aan de slag. De broker onderscheidt zich hiermee van de concurrenten en biedt jou voldoende opties om te beleggen en een hoger rendement te behalen voor onder andere jouw pensioen. 

Wat zijn ervaringen van eerdere beleggers met DEGIRO?

Vele gebruikers staan geregistreerd bij DEGIRO en hebben ervaring op de handelsmarkt. Veel van deze gebruikers hebben hun ervaring achtergelaten bij Trustpilot. In verschillende reviews komen de termen lage tarieven en gebruiksvriendelijkheid terug als een positieve ervaring. Ook worden de verborgen kosten besproken, waar je normaal tegenloopt wanneer je investeert bij een broker . Over het algemeen zijn de beleggers bij DEGIRO tevreden over de werking van het platform en wat de aanbieder aanbiedt. 

Lage tarieven

Bij DEGIRO kun je de producten altijd tegen lage aanschafkosten kopen. Afhankelijk van het product waar je in wilt investeren, is er over het algemeen sprake van een minimuminleg van €0. Dit bedrag kun je naar eigen wens bepalen. Door de deze lage tarieven is er voor elke belegger een juist product beschikbaar. Doordat de transactiekosten laag zijn of in veel gevallen zelfs gratis, kun je vaak voor een interessant bedrag investeren en profiteren van de rentepercentages die eraan gekoppeld zijn. 

Gebruiksvriendelijk

Beleggen is voor velen al lastig genoeg. Echter toont iedere review aan dat de gebruiksvriendelijkheid van geld investeren bij DEGIRO vrij hoog is. Zowel via de applicatie als de website is er een handig overzicht van de mogelijkheden en kunnen de producten per categorie bekeken worden. Het gebruik van het handelsplatform als de app voelt natuurlijk aan. Daarbij is er een onderscheid gemaakt tussen de startende en ervaren investeerder. Hierdoor weet je altijd waar je aan toe bent als belegger. De goede klantenservice staat voor jou klaar als je ergens niet uitkomt. Dit draagt wederom bij aan de gebruiksvriendelijkheid van de website.  Tevens krijg je regelmatig extra mails met informatie, zodat het overzicht bewaard kan blijven.

Geen verborgen kosten

Wat veel beleggers als groot pluspunt aangeven is dat er geen verborgen kosten zijn. Hierdoor weet je precies waar je aan toe bent. Op de website staan alle tarieven in een pdf document, zodat je een compleet overzicht tot je beschikking hebt. Je weet hierdoor precies welke bedragen er bij de transacties komen kijken, welke servicekosten je kunt verwachten en wat de extra percentages zijn die worden berekend. Het is daarom wel belangrijk dat je de tarieven voor jezelf op een rij zet en weet waar je met specifieke producten aan toe bent. Bovenstaand hebben wij de meest voorkomende kosten voor je in een tabel gezet.

Voor welke type belegger is deze aanbieder geschikt?

Niet iedereen is even ervaren op de markt. Daarom moet er ook gekeken worden naar de geschiktheid. Doordat DEGIRO veel verschillende producten aanbiedt, is er altijd wel een product te vinden die bij jouw ervaringsniveau gaat passen. Zorg er altijd voor dat je goed voor ogen hebt welke producten voor beginners beschikbaar zijn en wat er extra voor nodig is om de juist resultaten te behalen. Je wilt uiteindelijk de risico’s goed in kaart kunnen brengen en weten hoe lang jouw geld opzijgezet moet worden. Hieronder staan de kenmerken die je eerst inzichtelijk dient te hebben voor je toetreed op de markt.

Beginnende belegger

Na het registreren zie je direct welke producten er beschikbaar zijn voor beginners. Deze staan in verschillende categorieën bij elkaar en je hebt toegang tot meerdere markten. Voor beginners zijn voornamelijk producten geselecteerd waar je minder risico loopt. Een investering kan altijd het risico met zich meebrengen dat je geld verliest, doordat een bedrijf bijvoorbeeld failliet gaat. Echter, kun je de risico’s zo klein mogelijk maken door voor een van deze producten te kiezen en jouw geld eventueel te spreiden. Ook is er voldoende informatie beschikbaar voor meer kennis over beleggingen. 

Ervaren belegger

Als ervaren belegger kun je ook bij DEGIRO terecht. Hiervoor zijn er opties en futures beschikbaar. Om hierin te kunnen investeren moeten er meerdere geschiktheidstesten afgelegd worden. Met deze testen wordt jouw kennis over de markt getoetst. Pas wanneer je deze testen met succes afrondt, kun je beginnen met investeren. Het is daarom belangrijk om hier de tijd voor te nemen. De opties die dan beschikbaar zijn, kennen ook een bepaald risico. De waarde hiervan staat te allen tijde achter de producten gemeld. Zo bepaal je zelf hoe je jouw geld investeert en welke risico’s je gaat lopen. 

Traden

Bij DEGIRO kun je niet alleen beleggingen in jouw bezit krijgen door een aankoop te doen, maar kun je ook gaan traden. Hiervoor kunnen interne transacties uitgevoerd worden. Er wordt een onderscheid gemaakt tussen day traden en long term traden. 

Day traden

Hiervoor koop je de producten op het gewenste moment in en verkoop je ze voor een hogere prijs. Dit gebeurt allemaal op dezelfde dag en zal daarom in korte tijd geld op kunnen leveren. Wel moet je hiervoor meer ervaring hebben, omdat je te allen tijde de juiste beslissingen moet maken op basis van onder andere de koersen van die dag. Daarnaast dien je voldoende kennis te hebben om analyses uit te voeren en vanuit die analyses te gaan traden.

Long term traden

Bij deze variant koop je een bepaald product en laat je hem enige tijd in jouw wallet staan. Je hebt vaak van te voren het product al goed geanalyseerd. Je hebt dus al redelijk inzichtelijk voor welke koers je je product wilt gaan kopen. Daarnaast investeer je voor de lange termijn, je houdt een product voor een langere tijd vast. Dit levert op termijn een hogere winst op. 

Risico’s

Als belegger dien je inzichtelijk te hebben welke risico’s je kunt dragen. Niet iedereen heeft voldoende budget om voor de grotere risico’s te gaan. Hier heeft DEGIRO ook aan gedacht. Daarom kun je niet alleen een risico nemen door voor een aandeel te kiezen, maar kun je ook voor rentevaste obligaties gaan. Hiermee ben je verzekerd van een bepaald rendement per jaar, waarmee je andere verliezen op kunt vangen. Hiervoor kijk je altijd naar jouw financiële situatie en bereken je welke producten hier het beste passen. Op de website van DEGIRO staan hier handige kennisdocumenten over, zodat je jezelf goed in kunt lezen. 

Actief en passief

Beleggers kunnen ook actief of passief op de markt zijn. Actief betekent dat je de producten aanschaft om er bijvoorbeeld mee te gaan handelen. Je koopt als het ware de producten tegen een laag tarief en verkoopt het voor hogere bedragen. Hiermee kun je goede winsten behalen, welke weer geïnvesteerd kunnen worden in nieuwe beleggingen. Deze short term investeringen staan lijnrecht tegenover de long term investeringen. Hiermee genereer je een passief inkomen door de investering voor langere tijd vast te laten staan, zodat je bijvoorbeeld kunt sparen voor extra pensioen. 

Veelgestelde vragen

Het kan zijn dat je nog met vragen zit als het gaat om DEGIRO. Hierbij kan het bijvoorbeeld gaan over de website zelf, maar ook de verschillende producten die aangeboden worden. Onderstaande veelgestelde vragen kunnen jou helpen om hier een beter beeld bij te krijgen en je op weg te helpen.  

Is beleggen bij DEGIRO veilig?

Beleggen brengt altijd een risico met zich mee. De beleggingen die je doet via de website zijn echter wel altijd beschermd door middel van Special Purpose Vehicle (SPV). Jouw vermogen is hiermee gescheiden van het bedrijf. 

Hoe kunnen de transactiekosten laag zijn?

De transactiekosten zijn laag doordat de nieuwste technologieën toegevoegd zijn en er altijd efficiënt gewerkt kan worden. De transacties zullen hierdoor goedkoper gehouden kunnen worden. 

Moet je betalen voor storten en opnemen?

Bij DEGIRO hoef je niet te betalen voor het storten en opnemen van geld uit jouw wallet. De enige kosten zijn de transactiekosten voor het handelen in de beleggingen. 

Wat is de verwerkingstijd bij het storten van geld?

Bij DEGIRO kun je met iDeal of een bankoverschrijving storten. Via iDeal staat het geld direct in jouw wallet. Bij een bankoverschrijving moet je rekening houden met enkele werkdagen verwerkingstijd. 

Welk belastingtarief is van toepassing?

Het belastingtarief bij beleggingen is afhankelijk van het land waar je je bevindt en welke regels er zijn omtrent het dividend. Je draagt te allen tijde belasting af over het vermogen. 

Plaats een reactie