Welke aandelen zijn gunstig voor de korte termijn?

Als een aandeel op dit Welke aandelentips zijn gunstig voor de korte termijnmoment van schrijven gunstig is om te kopen, dan betekent dit absoluut niet dat dit morgen nog zo is. De beurs is constant in beweging en zo zijn gunstige aandelen morgen niet meer zo gunstig. Als u zeker wilt zijn van gunstige aandelen voor op de korte termijn, dan kunt u het beste onderzoek doen. Een aantal tips waaraan u gunstige aandelen voor de korte termijn kunt vaststellen hebben we hieronder genoteerd.

 

Populaire stijgers vergelijken

Als u een account aanmaakt bij Plus500, krijgt u altijd een overzicht van de populaire stijgers. Dit zijn aandelen die ineens met 2 of 10% gestegen zijn binnen één dag. De populaire stijgers geven nog geen gunstige koers voor de korte termijn, maar wel een indicatie. Stel Heineken staat in de lijst met een stijging van 6%. Het is belangrijk om te kijken op welk bedrag Heineken nu staat en deze historische koersinformatie te vergelijken. Heeft Heineken op dit moment het hoogste punt sinds maanden bereikt? Dan is het een risico, want u weet niet of er nog rek inzit.
Informatie van analisten lezen

Beleggen is vaak veel informatie inwinnen. Natuurlijk kunt u zelf een technische analyse maken, maar dit kan nog eens onvoldoende zijn als leek. Online vindt u verschillende professionele analisten vanuit beleggingsfondsen en banken. Deze analisten geven allemaal hun dagelijkse mening over aandelen. Ze vertellen vaak of ze een aandeel nu zouden kopen of verkopen. Uit deze informatie kunt u informatie halen over wat een aandeel op de korte termijn gaat doen. Vaak zijn er verschillende meningen en kunnen ze nogal uiteen lopen. Het kan dus handig zijn om alle informatie op een rijtje te zetten voordat u een definitieve keuze maakt.

 

De economie of sector van een aandeel

U heeft nu informatie over het koersverloop, stijgingen en analisten, maar er ontbreekt nog één ding. U kunt namelijk ook de economische of sectorinformatie gaan bekijken om in te zien of een aandeel verder gaat stijgen. Stel een aandeel is populair, maar zit in Amerika. Bekijk even hoe het gaat met Amerika. Als de economie langzaam instort, dan kan het aandeel meegetrokken worden door de economie, waardoor het aandeel flink in waarde zal dalen.

Eenzelfde beslissing kunt u nemen met de sector van een aandeel. Als het slecht gaat met de sector van het aandeel, dan kan het op een korte termijn nogal eens fout gaan. Dit is allemaal informatie die u kunt meenemen voor een beslissing over de aankoop van nieuwe aandelen. Als u alle informatie naast elkaar legt, kunt u een eindbeslissing nemen. U kunt zo zien welke aandelen gunstig zijn om dit keer in te investeren. Zo weet u zeker dat u de juiste keuze maakt voor uw vermogen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *