Wat is de goedkoopste broker?

Zoekt u naar de Goedkoopste brokergoedkoopste broker? Dan kunt u het best terecht bij Interactive Brokers, een Amerikaanse aanbieder. Over het algemeen liggen de tarieven in Amerika sowieso een stuk lager dan in Nederland. Dat heeft vooral te maken met het feit dat er in Amerika meer brokers actief zijn en de particulieren daar al een aantal jaren langer handelen. De strijd om de laagste prijs is er een stuk heviger dan hier in Nederland, waardoor u een lager tarief betaalt op het moment dat u wilt handelen via een broker. Houd er aan de andere kant rekening mee dat de goedkoopste broker niet altijd de beste broker hoeft te zijn, wanneer we letten op zekerheden en voorwaarden waar u aan dient te voldoen.

 

Interactive Brokers

Interactive Brokers laat op een duidelijke manier zien dat de lage prijs aan de andere kant ook een nadeel heeft. De aanmelding bij Interactive Brokers is verbonden aan een aantal belangrijke voorwaarden, waar u aan dient te voldoen. Daarnaast dient u bijvoorbeeld een kopie van een identiteitsbewijs mee te sturen op het moment dat u een bepaald bedrag vanaf uw rekening wilt laten uitbetalen. Interactive Brokers hanteert strenge voorwaarden en heeft bijvoorbeeld veel vrijheid met betrekking tot het inzetten van uw activa, waardoor het niet altijd een verstandige keuze is om voor de goedkoopste broker te kiezen.

 

DeGiro als broker

In Nederland staat met name DeGiro de laatste tijd bekend als een goedkope broker. Houd er echter rekening mee dat u er minder mogelijkheden heeft dan bij een aantal andere brokers. Wat dat betreft kunt u besparen op de kosten wanneer u slechts beperkt wenst te handelen, of u weinig waarde hecht aan een uitgebreide technische analyse. Wilt u gebruik maken van meer mogelijkheden? Dan is het wellicht verstandig om verder te kijken dan alleen de goedkoopste broker. U kunt op die manier een broker met scherpe tarieven selecteren, waar u de mogelijkheden heeft die u wenst.

 

Duurdere brokers

De duurdere brokers leiden niet tot betere beleggingsresultaten, in tegendeel. Op het moment dat u een duurdere broker kiest betekent dit een grotere hap uit uw bruto rendement, waardoor het netto rendement dat overblijft uiteindelijk kleiner is. Aan de andere kant kunt u echter rekenen op minder strenge voorwaarden en bijvoorbeeld meer mogelijkheden dan bij de goedkoopste broker, waardoor u op een meer prettige manier kunt beleggen of speculeren. Ga na wat voor u het meest van belang is en selecteer op die manier de goedkoopste broker of een van de andere beschikbare brokers die net wat meer rekenen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *