Wanneer zijn aandelen rendabel?

Wanneer zijn aandelen rendabel? Met welk bedrag kunt u het best beginnen met beleggen op de beurs? Dit zijn allemaal vragen waar u waarschijnlijk nog geen antwoord op kunt geven. Het is niet makkelijk om de juiste keuzes te maken en om u te helpen bij het maken van de juiste keuzes kunt u ons artikel hieronder bekijken.

 

Met welk bedrag kunt u beleggen op de beurs?

U kunt tegenwoordigAandelen rendabel al met een klein bedrag beleggen op de Nederlandse- en/of buitenlandse beurs. Vroeger moest u met een groot bedrag beginnen en tegenwoordig kunt u met een klein bedrag al enorme winsten behalen. Bij onze broker Plus500 kunt u al met €100,- beginnen met beleggen. U zult u zich in eerste instantie moeten afvragen wat u met €100,- kunt kopen. Doordat de aandelen die Plus500 aanbiedt, gekoppeld zijn aan een zogenoemde hefboom, kunt u met €100,- werkelijk alle aandelen kopen! U kunt met €100,- bijvoorbeeld Apple, ING, Blackberry, Shell of Philips aandelen kopen. Het bedrag €100,- is wel het minimum waar u mee kunt beginnen, maar 75% van de beleggers die bij Plus500 beleggen, beginnen met €100,-. Zij hebben enorm veel kans dat zij hun €100,- heel makkelijk kunnen verdubbelen.

Alle aandelen die u bij Plus500 koopt, hebben te maken met een zogenoemde hefboom. Dit betekent wanneer u voor €100,- ING aandelen koopt, deze door de hefboom makkelijk €2000,- waard kunnen zijn. Dit betekent dat wanneer de koers bijvoorbeeld 10% stijgt, u €200,- winst heeft gemaakt. Hierdoor kunt u veel sneller winst kunt maken, maar u moet er wel rekening mee houden dat u hierdoor ook sneller verlies kunt maken. Maar het grote voordeel hiervan is dat u nooit meer verlies kunt maken dan het bedrag dat op uw account staat. Wanneer u bijvoorbeeld bij een bank of bij een andere instelling belegt en op korte- en/of lange termijn verlies maakt, kan dit een groot effect hebben op uw privéleven. Wanneer u bij Plus500 belegt, kunt u nooit meer verliezen dan het bedrag dat op uw account staat. Heeft u bijvoorbeeld € 100,- op uw account staan en is de waarde van een aandeel bijvoorbeeld 30% gedaald? Dan hoeft u zich niet druk te maken, want uw verlies op zo’n moment is maximaal € 100,-.

 

Wanneer zijn aandelen rendabel?

Wanneer u aandelen, grondstoffen, indices, valuta’s of opties wilt kopen, moet u rekening houden met de verschillen tussen de koop- en verkoopprijs. De koopprijs is altijd hoger dan de verkoopprijs. Om het voor u zo duidelijk mogelijk te maken, kunt u het voorbeeld hieronder bekijken.

Stel u wilt beleggen in Philips aandelen en laten we uitgaan dat de prijs van 1 aandeel € 1,50 is (dit is een voorbeeld, prijs kan echter verschillen). De koopprijs is € 1,50 en de verkoopprijs is bijvoorbeeld € 1,47. Dit betekent dat wanneer u 10 aandelen van Philips koopt en meteen verkoopt, u een verlies maakt van € 0,03 x 10 aandelen = €  0,30. Dit betekent dat een aandeel van Philips pas rendabel is op het moment dat er een prijsstijging plaatsvindt van € 1,50 naar € 1,53. Vanaf € 1,53 staat u quitte en bij elke € 0,01 stijging heeft u € 0,10 winst (u heeft namelijk 10 aandelen gekocht).

 

Bij welke broker is het interessant om aandelen te kopen?

Er zijn verschillende brokers waar u aandelen kunt kopen. U heeft hierboven gelezen hoe en wanneer aandelen rendabel zijn en dit geldt voornamelijk voor de broker Plus500. Daarom kan Plus500 voor u ook een interessante broker zijn om aandelen te kopen.

Een juiste broker kiezen is puur afhankelijk van uw strategie. Wilt u beleggen voor de korte termijn? Dan is Plus500 een uitstekende keuze! Wilt u liever beleggen voor de lange termijn? Dan is Plus500 natuurlijk ook een uitstekende keuze, maar u kunt dan ook kiezen voor andere brokers zoals: Rabobank, SNS Bank, ABN AMRO en Binckbank.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *