Voorwaarden van brokers

Kijk goed naarVoorwaarden van brokers de voorwaarden van brokers, om zeker te zijn van een betrouwbare manier handelen en niet voor vervelende verrassingen te komen te staan. Wist u bijvoorbeeld dat veel brokers u overnachtingskosten in rekening brengen en dat u in bepaalde gevallen zelfs dient te betalen om u aan te melden? Het uitbetalen van uw kapitaal kan met name in Amerika wat administratieve handelingen met zich meebrengen en veel brokers behouden zich het recht voor om uw uw activa te doen wat zij willen. Kijk de voorwaarden van de brokers er goed op na en zorg ervoor dat u goed op de hoogte bent van waar u rekening mee dient te houden.

 

Overnachtingskosten

Overnachtingskosten betaalt u op het moment dat u een bepaalde positie in handen heeft, op het moment dat de beurs sluit. De broker brengt u dan kosten in rekening, om de positie vast te kunnen houden en daar de volgende dag weer gebruik van te maken. In veel van de gevallen is de broker niet volledig duidelijk over de hoogte van de kosten, dus ga daar tijdens een vergelijking naar op zoek. Wilt u de kosten ontlopen? Zorg er dan voor dat u een positie sluit voordat de beurs sluit en houd rekening met het tijdsverschil waarvan sprake kan zijn.

 

Kosten bij aanmelding

Vanuit het verleden rekenen enkele brokers kosten op het moment dat u zich wenst aan te melden, of vragen ze u een minimaal kapitaal te storten om van start te kunnen gaan. Dit is een relatief achterhaalde vorm van kosten, die we bij de online brokers gelukkig niet meer tegenkomen. U kunt daar gebruik maken van een welkomstbonus. Ga de voorwaarden van deze bonussen er echter op na om na te gaan hoe vaak u deze dient te beleggen, om de bonus uiteindelijk naar uw reguliere rekening uit te kunnen laten keren.

 

Uitbetalen van kapitaal

Heeft u een aantrekkelijk rendement weten te realiseren, of wilt u na een tijd van beleggen geen gebruik meer maken van de diensten van de broker? In dat geval kunt u het geld dat u op uw beleggersrekening heeft staan over laten maken naar uw reguliere (betaalrekening). Houd er rekening mee dat dit met name in Amerika wat administratie lasten met zich mee zal brengen. Het is in veel van de gevallen bijvoorbeeld verplicht om een kopie van een ID-bewijs mee te sturen. Dit zijn regels vanuit de NFA in Amerika, maar houd er rekening mee bij de keuze voor een (Amerikaanse) broker.

 

Vrijheid met uw activa

Tenslotte is het verstandig om goed te kijken naar de voorwaarden van brokers, met het oog op de vrijheid die ze hebben om te doen wat ze willen met uw activa. Interactive Brokers staat bijvoorbeeld bekend om de voorwaarde dat ze uw activa kunnen hypothekeren of er andere investeringen mee kunnen doen, waar ze bepaalde voordelen voor terugkrijgen die ze niet aan u door hoeven te spelen. Wat dat betreft kunnen de voorwaarden van een broker duidelijk maken hoe men met uw kapitaal om zal gaan en welke rechten u zelf heeft.

 

Toekomst van brokers

Benieuwd hoe de toekomst van brokers eruit zal komen te zien? Het is natuurlijk lastig om de toekomst te voorspellen, maar dat neemt niet weg dat er sprake is van een aantal trends die zich door zouden kunnen zetten. Indien dat voorlopig het geval is kunnen we een aardig beeld krijgen van de toekomst en hoe deze er voor de brokers uit zal gaan zien.

De kans is bijvoorbeeld groot dat de toekomst van brokers een concurrentie op basis van de prijs zal laten zien. In Amerika is een dergelijke strijd al langer gaande en ook in Nederland komen er steeds meer brokers naar voren die de consument op een voordelige manier van dienst willen zijn.

Daarnaast is de kans groot dat de brokers een strijd om de klant zullen gaan voeren, door bijvoorbeeld een welkomstbonus aan te bieden of voor andere voordelen op het gebied van gebruiksgemak te zorgen. Tenslotte is het voor de verschillende brokers van groot belang om een mogelijkheid tot mobiel beleggen aan te bieden, aangezien we over het algemeen steeds minder achter onze computer zitten en we vooral onderweg toegang wensen te hebben tot de informatie waar we op dat moment naar op zoek zijn.

 

Concurrentie op prijs

In Amerika is er al enkele jaren sprake van een concurrentie op basis van de prijs, waarmee de brokers elkaar de loef proberen af te steken. De verschillende brokers proberen de prijzen tot een minimum te beperken, waardoor het mogelijk is om transacties op een voordelige manier uit te voeren en zelf een zo aantrekkelijk mogelijk rendement te maken. Des te meer klanten een broker weet te bedienen, des te beter het mogelijk is om de prijzen te drukken en aan de andere kant toch voldoende marge over te houden. Met name de kleinere brokers zullen het in de toekomst lastig gaan krijgen en zullen merken dat ze zich steeds meer uit de markt prijzen.

 

Strijd om de klant

Aan de andere kant zal er in de toekomst een meer heftige strijd om de klant plaats gaan vinden bij de brokers, door cadeaus en andere extra’s aan te bieden. De kans is groot dat de brokers de klant bijvoorbeeld over de streep proberen te trekken met een aantrekkelijke welkomstbonus, of door ervoor te zorgen dat er een meer aantrekkelijke retourprovisie beschikbaar is. Naarmate het aantal brokers toeneemt en deze internationaal actief worden zullen brokers er meer dan eens voor moeten zorgen dat ze klanten weten te overtuigen van de unieke voordelen die ze te bieden hebben.

 

Mobiel beleggen

Tenslotte dienen de brokers in de toekomst nog meer in te zetten op de mobiele markt. Het was al een lange tijd mogelijk om bijvoorbeeld de koersen op een mobiel apparaat te volgen, maar het is bovendien van belang om ook de mogelijkheid te bieden om orders door te geven. Dit zorgt ervoor dat klanten daadwerkelijk mobiel kunnen beleggen en het niet langer nodig is om plaats te nemen achter een computer. Wat dat betreft ziet de toekomst voor brokers er competitief uit en kunnen klanten profiteren van de stappen die de aanbieders zullen moeten zetten om voorop te blijven.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *