Tips van een beginner

Er zijn zoveel starters dieTips van een beginner beginnen met beleggen en onnodige fouten maken. Al deze fouten kunt u voorkomen door onderstaande tips en trucs door te nemen. Als u wilt beginnen met beleggen is het voor u een toevoegde waarde om alles goed door te nemen! Onderstaande tips en trucs lijken makkelijker dan dat het is, maar door er tijd en moeite in te steken kunt u enorm veel geld besparen die u normaliter zou verliezen!

 

Doe kennis op…

Wat zijn aandelen precies? Hoe en waar kunt u voordelig beleggen? Welke soorten markten zijn er? Voordat u gaat beginnen met beleggen is het noodzakelijk dat u allereerst kennis opdoet  en alles begrijpt. Vervolgens kunt u beginnen met beleggen. Heel veel startende beleggers denken hier te makkelijk over en beginnen al snel met posities openen en hopen op deze manier veel winst te maken. Het is belangrijk dat u zich er eerst in verdiept en nadat u alles begrijpt kunt u beginnen met beleggen.

 

Houd het nieuws in de gaten

Wat zegt het nieuws over een bepaald aandeel? Is bijvoorbeeld het bedrijf Imtech de laatste tijd positief of juist negatief in het nieuws gekomen? Want door het nieuws dagelijks in de gaten te houden kunt u in een oogopslag zien welke aandelen zullen stijgen of juist dalen. Wanneer een bedrijf continu positief in het nieuws komt, omdat ze  bijvoorbeeld willen investeren in nieuwe technologie, dan bent u het vast met ons eens dat de koers op lange termijn zal stijgen.

 

Een dag niet geleerd is een dag niet geleefd

Een dag niet geleerd is een dag niet geleefd is een spreekwoord waar u het mee eens moet zijn. U moet proberen om elke dag weer meer te weten zodat u op lange termijn uw kennis kunt gebruiken om succesvol te beleggen. En u kunt pas succesvol beleggen als u weet hoe de markt eruit ziet, welke aandelen de komende tijd zullen stijgen en welke aandelen de komende tijd zullen dalen. U kunt namelijk ook winst maken door te beleggen in aandelen waarvan u denkt dat ze zullen dalen. U kunt deze aandelen kopen door ‘short’ te gaan.

 

Wilt u gratis beleggen met een demo-account?

Als starter kunt u gratis beleggen met een demo-account. Op deze demo-account staat oefengeld op waar u gratis gebruik van kunt maken en alle soorten aandelen in verschillende markten gratis kunt kopen. U kunt hierdoor leren hoe u moet beleggen, waar u rekening mee moet houden, welke aandelen het goed doen etc. Door het nieuws in de gaten te houden kunt u oefenen en kijken of u winst kunt maken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *