Tick

Krijg meer informatie over: TickTick

Een tick is eigenlijk niets anders dan een kleine beweging in de markt en heeft daarvoor betrekking op de volatiliteit van een aandeel. Op het moment dat de koers van een aandeel of een ander effect aan waarde wint of verliest is er sprake van een tick. Een tick is de kleinst mogelijke verandering van de koers. Uiteraard kan een koersverandering zorgen voor een verschil van meerdere ticks, bijvoorbeeld op het moment dat de koers snel oploopt, of deze aan de andere kant juist hard onderuit gaat.

 

Beweging van de markt

Een tick laat een beweging in de markt zien, die ervoor zorgt dat er sprake is van koerswijzigingen. Op het moment dat er een tick plaatsvindt maakt u een kleine winst, of een klein verlies, afhankelijk van de beweging en de positie die u op dat moment heeft. Het is met name tijdens het daytraden van belang om de ticks goed in de gaten te houden, om op het juiste moment te verkopen.

 

Kleinste tick van een effect

Maakt u gebruik van effecten als futures? Dan is het interessant om te zoeken naar zo klein mogelijke ticks. Des te kleiner de tick van het effect waarin u handelt, des te gemakkelijker het is om een verschil te maken en een winstgevende positie te creëren. Uiteraard is de winstmarge die u kunt behalen tevens afhankelijk van de spread, tussen de prijs die u betaalt en die u aan de andere kant kunt ontvangen voor het effect dat u op dat moment in handen heeft.

 

Ticker gebruiken

Naast de tick kennen we natuurlijk ook de ticker. Dit is het hulpmiddel dat ons op de hoogte houdt van de koersveranderingen die er plaatsvinden. De ticker laat iedere tick van een effect zoals een aandeel zien, om ons aan te geven hoe de koers zich ontwikkelt. De ticker zorgt er daarmee voor dat we op het juiste moment in kunnen spelen op bepaalde veranderingen en trends binnen de markt. Houd de ticks goed in de gaten en zorg ervoor dat u een effect op het juiste moment koopt, of juist met winst van de hand kunt doen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *