Snel aandelen verhandelen

Wilt u snelSnel aandelen verhandelen aandelen verhandelen, bijvoorbeeld om een paar tientjes tot een paar honderd euro te verdienen? Dit is goed mogelijk en u heeft er bovendien niet veel voor nodig. U kunt gebruik maken van de gratis software van een broker als Plus500 en u heeft voldoende aan een inleg van bijvoorbeeld €100.

 

Nieuws oppikken

Het is bij het snel aandelen verhandelen verstandig om te reageren op nieuws dat er plaatsvindt. Bijvoorbeeld de Nederlandsche Bank en de grootbanken in Nederland geven regelmatig nieuws uit over de koersdoelen van bepaalde aandelen, de te verwachten waarden die de aandelen behalen. Daarnaast kunnen bedrijven zelf waarschuwingen uitgeven over de omzet en bijvoorbeeld de winst.

Het is de kunst om deze berichten op te pikken, bij voorkeur op het moment dat de beurs gesloten is. Dit maakt het mogelijk om na het openen van de beurs direct een positie te openen en na te gaan wanneer de koersbeweging als het gevolg van het nieuws plaatsvindt.

Op het moment dat er bijvoorbeeld positief nieuws ontstaat over het aandeel Heineken, is het interessant om dit aandeel te kopen. Positief nieuws betekent dat meer mensen vertrouwen krijgen in het aandeel Shell en dat de koers daardoor op zal lopen. Er is maar een beperkte extra aanwas van aandeelhouders nodig, om u enkele tientjes tot een paar honderd euro te laten verdienen.

 

Positie openen

U kunt een positie openen door gebruik te maken van de software van bijvoorbeeld Plus500. U kunt er gratis een account aanmaken en een welkomstbonus van €25 ontvangen (T&C’s van toepassing). Vervolgens kunt u op het moment dat de beurs opent direct het aandeel van uw keuze aankopen. Open een positie en maak bij voorkeur gebruik van een hefboom (leverage). U kunt dan €100 beleggen, bijvoorbeeld met een leverage van 50. Dit betekent dat u 50x €100 inlegt, u leent als het ware het extra kapitaal. U belegt met €5.000, om vervolgens te wachten op de koersbeweging die er plaats zal vinden.

 

Koersbeweging afwachten

De kans is groot dat er die dag een koersbeweging omhoog plaats zal vinden, als gevolg van het goede nieuws over het aandeel. Dit kan enkele uren duren, tot maximaal enkele dagen. Houd er bij een belegging over meerdere dagen rekening mee dat u overnachtingskosten dient te betalen. Probeer een stijging af te wachten van 1,5 – 2,5%, aangezien dat u een aantrekkelijk rendement op zal leveren. Slaagt u er bijvoorbeeld in om een koersbeweging van 2% te herkennen? Dan kunt u de positie na dat moment sluiten en ontstaat er een aantrekkelijk rendement.

 

Positie sluiten

Indien u de positie sluit na een koersbeweging van 2% betekent dat normaal gesproken een rendement van €2, op uw investering van €100. U belegde echter met €5.000, wat betekent dat 2% rendement leidt tot een winst van €100. Ten opzichte van de oorspronkelijke inleg van €100 betekent dat een rendement van 100%, in een paar uur tot enkele dagen tijd. Speel op deze manier in op het nieuws en handel snel in aandelen, zodat u een aantrekkelijk rendement kunt maken zonder dat u daar aan de andere kant lang op hoeft te wachten.

Open hier direct een account bij Plus500!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *