Overnachtingskosten

Handelt u in forex? OvernachtingskostenDan is de kans groot dat u bij een broker te maken zal krijgen met overnachtingskosten. Deze zijn van toepassing op posities die u open heeft staan, op het moment dat de beurs sluit. U kunt de positie vast blijven houden, maar u betaalt kosten om hier ook de volgende dag weer gebruik van te kunnen maken. Indien u de overnachtingskosten wilt vermijden is het  van belang om de positie voor het sluiten van de markt te sluiten en deze de dag erna eventueel weer te openen. Houd er rekening mee dat u op die manier opnieuw de spread betaalt, waardoor het waarschijnlijk voordeliger is de positie gewoon aan te houden.

In de meeste gevallen zal u tijdens het speculeren slechts enkele minuten tot uren gebruik maken van bepaalde posities. Lukt het echter (nog) niet om een aantrekkelijk rendement te maken, maar heeft u op basis van de weerstand of een technische analyse wel het idee dat dit op korte termijn mogelijk is? Dan kunt u de positie overnight vasthouden en de overnachtingskosten betalen. Houd er uiteraard rekening mee dat deze kosten van het netto rendement dat u maakt af zullen gaan, waardoor de koerswinst die u kunt maken uiteindelijk lager uit zal vallen.

 

Overnight fee of rollover fee

We spreken in het Nederlands van overnachtingskosten, aangezien deze kosten betrekking hebben op een bedrag dat de broker u in rekening brengt om de positie tijdens de nacht vast te houden. Houd er rekening mee dat het gaat om de nacht in het land waarin u handelt, het kan goed voorkomen dat een beurs Nederlandse tijd midden op de dag sluit. Houd dit goed in de gaten, met name wanneer u de overnight fee of de rollover fee het liefst wilt voorkomen. Houd in de gaten wanneer de beurs sluit en weer opent, om tussen die periode geen posities aan te houden en geen overnachtingskosten voor uw portefeuille te betalen.

 

Sluiten van uw positie

Indien u de overnachtingskosten wilt voorkomen is het verstandig om na te gaan wanneer de beurs zal sluiten en voor die tijd een positie te sluiten. Het is wat dat betreft dan ook van belang om goed te kijken naar de mogelijkheden die u nog heeft een aantrekkelijk rendement te maken, voordat de beurs zal sluiten. Heeft u het idee dat u eigenlijk te weinig tijd heeft? Dan kan het de moeite waard zijn om een positie niet te openen en er in plaats daarvan voor te kiezen te wachten op een volgende kans.

 

Overnight fee en leverage

Met name wanneer u belegt in turbo’s of sprinters is het van belang om rekening te houden met de overnicht fee. Indien u gebruik maakt van leverage (een hefboom), leent u als het ware geld om een groter kapitaal te kunnen beleggen. Dat kost nog niets, mits u de positie binnen bijvoorbeeld een paar uur op dezelfde dag weer sluit. Houdt u de positie overnight aan? Dan betaalt u een rente voor het lenen van het geld. Op die manier kan het lastiger worden om een positief rendement te maken met de turbo’s of sprinters, waardoor het verstandig is om de overnachtingskosten goed in de gaten te houden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *