Nadelen van brokers

Bent u benieuwd naar Nadelen van brokersde nadelen van (online) brokers? De huidige generatie online brokers werkt anders dan de brokers vanuit het verleden. Er is eigenlijk geen sprake meer van een adviserende of zelfs een vertegenwoordigende rol.

Er is uitsluitend nog sprake van een uitvoerende rol, die bovendien volledig geautomatiseerd is. Wat dat betreft zien de online brokers er heel anders uit dan de specialisten van enkele tientallen jaren geleden, die beleggers hielpen om een goede keuze op de beurs te maken en voor een maximaal rendement te zorgen.

Daarnaast bieden de brokers een groot aantal professionele mogelijkheden, zonder dat een groot deel van de particuliere beleggers goed op de hoogte is van de kansen (of risico’s) die dit biedt. Een goed voorbeeld hiervan is de hefboomwerking. Dit kan een voordeel zijn, maar kan aan de andere kant ook een nadeel betekenen. Bij verkeerd gebruik hiervan loopt het risico snel op en kan een positie een behoorlijk negatief rendement opleveren. Daarnaast zijn er weinig concrete en duidelijke handleidingen bij de online brokers beschikbaar. Gebruikers kunnen daarentegen een demo account openen, om alles onder de knie te krijgen.

 

Premie voor de broker

Verder betaalt u bij iedere broker een bepaalde premie, voor het uitvoeren van de order of het eventuele advies dat hierbij komt kijken. Vanuit het verleden vroeg de uitvoerende broker een relatief lage premie, vroeg de adviserende broker al wat meer en rekende de vertegenwoordigende broker het hoogste tarief. Vandaag de dag is er binnen de online brokers sprake van een moordende concurrentie op basis van de prijs. Dit heeft een positief effect op de kosten voor gebruikers, maar zorgt er aan de andere kant voor dat de focus steeds minder komt te liggen op een goede service voor beleggers.

 

Afhankelijk van de broker

Een tweede nadeel van de broker is dat u daar volledig van afhankelijk bent, op het moment dat u een order wilt plaatsen. U geeft dit door aan de broker, die vervolgens uw order door zal zetten en op die manier een transactie voor u probeert te doen. Valt de snelheid van verwerken van de broker tegen? Dan is het lastig om een gunstige positie te openen en kunt u de kans net missen. Wat dat betreft bent u afhankelijk van de snelheid waarmee de broker werkt en de kwaliteit van de systemen, terwijl de nadruk steeds meer komt te liggen op de prijs.

 

Voorwaarden van de broker

Houd tenslotte rekening met de voorwaarden van de broker, aangezien die bijvoorbeeld kunnen bepalen dat een identiteitsbewijs dient op te sturen om een bedrag naar uw reguliere rekening uit te laten keren. Met name de Amerikaanse online brokers stellen op dit gebied een aantal voorwaarden. Neem deze goed door en vergelijk die met die van de Nederlandse brokers die er beschikbaar zijn. Op die manier krijgt u een goed beeld waar u rekening mee dient te houden en kunt u zelf bepalen welke broker in uw geval het meest geschikt is.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *