Hoeveel procent belegt winstgevend?

In Nederland Hoeveel procent belegt winstgevendzijn er steeds mensen die in plaats van sparen liever gaan beleggen. Maar hoeveel procent van de beleggers belegt winstgevend? Is sparen daadwerkelijk veiliger dan beleggen? Al deze vragen zullen hieronder worden behandeld.

Van alle beleggers in Nederland belegt 80% met verlies en 20% van de beleggers beleggen met winst. U zult misschien denken dat de verhoudingen heel erg van elkaar verschillen en dat is natuurlijk ook zo, maar u moet zich wel realiseren dat de beleggers die winst maken werkelijk heel veel winst maken. De groep die winst maakt zijn voornamelijk ervaren beleggers en weten precies waar ze in moeten beleggen.

 

Is sparen daadwerkelijk veiliger dan beleggen?

Sparen is uiteraard veiliger dan beleggen, maar door te beleggen kunt u uw vermogen veel makkelijker vergroten. Het rendement dat u kunt behalen door te beleggen is vele malen hoger dan wanneer u kiest voor sparen. Het enige nadeel van beleggen is dat u verlies kunt maken. 80% van de beleggers belegt met verlies en dit kan voor u een grote drempel zijn om toch liever niet te beleggen.

U moet zich eigenlijk realiseren dat verlies maken niet heel erg is, want dit kan heel gemakkelijk gecompenseerd worden wanneer u winst maakt. Het is in ieder geval wel zo dat sparen veiliger is dan beleggen, maar wanneer u kiest om te beleggen en alles analyseert en goede keuzes maakt kan beleggen net zo veilig zijn als sparen.

 

Conclusie

Het kan misschien voor u lastig zijn om te kiezen tussen sparen of beleggen. Wist u dat u tegenwoordig ook met kleinere bedragen kunt beginnen met beleggen? U hoeft dus niet met grote bedragen te beleggen en zo heeft u nog minder risico om uw vermogen te verliezen. U kunt al met € 100,- beleggen in alle markten bij onze favoriete broker Plus500.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *