Hoe wordt men succesvol?

Sommige Hoe wordt men succesvolmensen lijken voor het geluk geboren te zijn. Andere zijn juist de eeuwige pechvogel. Er zijn weinig mensen die niet meer willen verdienen, beter willen sporten, beter gaan sparen, stoppen met roken, etc. Succesvol worden of zijn heeft men echter helemaal zelf in de hand. Het succesvol worden is een combinatie van motivatie, doelstellingen, discipline en (misschien wel het belangrijkste) doorzettingsvermogen. Lees hier hoe u stapsgewijs succesvoller kunt worden in uw handelen.

 

1.        Stel uzelf duidelijke doelstellingen

Succes is alleen succes als het voor u succesvol is. Hiermee wordt gedoeld op het feit dat er een verschil bestaat tussen persoonlijk en maatschappelijk succes. Persoonlijk succes is succes gemeten met uw eigen maatstaaf. Door uzelf doelstellingen voor te leggen, formuleert u uw eigen maatstaven op succes na te streven. Doelstellingen kunnen op allerlei gebieden worden vastgesteld. Enkele voorbeelden zijn financieel succes, succes in de liefde en succes op carrièregebied.

 

2.        Een goede begin

Een goed begin is het halve werk, leert het spreekwoord ons. Dit gaat in het geval van successie ook op. Zorg voor een goede voorbereiding, voorkennis, opleiding, informatiebronnen, etc. Door ergens veel tijd in te steken en dingen maar blijven herhalen, is het mogelijk om prachtige resultaten te behalen. Kijkt u maar eens naar topsporters die meer dan 40 uur per week trainen. Bij hen is het succes ook niet vanzelf gekomen. Aanleg speelt natuurlijk een grote rol, maar motivatie is vaak de overtreffende trap.

 

3.        Doorzettingsvermogen & inspanning zijn de sleutelwoorden

Er zijn erg veel mensen die na een keer proberen al opgeven. Dit moet u zien te voorkomen door het nog eens te proberen, en desnoods daarna nog een keer. Mocht het daarna nog steeds niet lukken, ga dan eens nadenken over uw aanpak. Denk niet in problemen, maar in oplossingen. Succes komt namelijk niet zomaar uit de lucht vallen. Dit kunnen alle succesvolle mensen bevestigen. Het is een kwestie van vallen en opstaan.

 

4.        Geef niet op

Het is onmogelijk om in één keer op je doel af te steven. Zo krijgt iedereen wel met tegenslagen te maken. Dit zijn vaak momenten waarbij het cruciaal is om de juiste beslissingen te nemen, waarmee de tegenslag juist in een voorruitgang kan worden omgezet. Uiteindelijk leert men van zijn fouten en zal dezelfde fout niet nog eens gemaakt worden.

 

5.        Blijf evalueren en ontvang feedback

Echt succesvol wordt u door aan anderen advies te vragen. Vier ogen zien immers altijd nog meer dan twee. Het krijgen van feedback of het doen van een evaluatie kan vaak erg belangrijk zijn in het proces. Het verkrijgen van advies hoeft ook helemaal geen teken van zwakte te zijn. Zie het meer als een luisterend oor dat u de zaak vanuit een andere positie laat bekijken.  U kunt dit ook voor uzelf doen. U schrijft aan het begin van de week een aantal doelstellingen die u de komende week zou willen bereiken. Wanneer deze week aan zijn einde gekomen is, neemt u alle doelstellingen nog eens door. Hierbij gaat u voor uzelf na welke doelstellingen zijn bereikt, en belangrijker, welke doelstellingen niet zijn bereikt. Het is erg belangrijk om hier vervolgens te bij vermelden waarom de doelstelling juist wel of niet behaald is.

 

6.        Concentreer, wees gefocust & zet door

De beste resultaten worden met volledige focus en concentratie behaald. Wanneer u ergens volledig op focust en concentreert, zult u zien dat dit zijn vruchten zal afwerpen. Neem nou bijvoorbeeld het starten van een eigen onderneming. Bij het opzichten zal u zich volledig moeten richten op alle zaken die hierbij aan de orde komen (KVK-nummer, BTW nummer, zakelijke bankrekening, etc.). Wanneer u zich volledig zal inzetten, zult u zien dat dit zal resulteren in een mooie resultaten waar u trots op kunt zijn.

 

7.        Kijk naar de toekomst

Een bekend gezegde luid: “Regeren is vooruitzien.” Dit gezegde gaat zeker op bij het succesvol worden. Het is namelijk altijd erg belangrijk om een oog op de toekomst te houden. Blijf altijd speuren naar nieuwe ontwikkelingen waar u uw voordeel mee kunt doen.

Veel succes!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *