Hoe vindt u de beste vermogensbeheerder?

Hoe vindt u de beste vermogensbeheerder?

Er zijn in Nederland diverse vermogensbeheerders actief, waardoor het niet altijd even gemakkelijk is om een geschikte aanbieder te vinden. Maak gebruik van een aantal belangrijke pijlers binnen het vermogensbeheer, te weten de dienstverlening, transparantie, kosten en kwaliteit. Op het moment dat de dienstverlening in orde is en de vermogensbeheerder transparant werkt, heeft u inzicht in de scherpe kosten en de goede kwaliteit. U kunt op basis daarvan rekenen op een goed vermogensbeheer.

 

Dienstverlening

Ga allereerst na naar welke dienstverlening u op zoek bent, binnen het vermogensbeheer. Wilt u bijvoorbeeld graag beleggingsadvies en op basis daarvan zelf handelen, of wilt u aan de andere kant het volledige beheer uit handen geven? Dat zijn twee verschillende mogelijkheden, die vragen om een andere expertise en eventueel ook verschillende kosten met zich meebrengen. Uiteraard kunt u ook gebruik maken van een combinatie van het vermogensbeheer en beleggingsadvies, zodat u optimaal gebruik kunt maken van de beschikbare service.

 

Transparantie

Kijk daarnaast goed naar de transparantie van het vermogensbeheer, aangezien dat goed aangeeft op welke manier men om zal gaan met uw portefeuille. Is het bijvoorbeeld duidelijk hoe de beheerder tot de berekening van de kosten komt en hoe zit het met de mogelijkheden om contact op te nemen? Welke transacties vinden er plaats en heeft u online inzicht over de aandelen en fondsen waar uw kapitaal op dit moment in belegd is? Het zijn belangrijke zaken, op basis waarvan u de mogelijkheid heeft om de beste vermogensbeheerder te kiezen.

 

Kosten

Kijk ook altijd goed naar de kosten van de vermogensbeheerder, aangezien hier grote verschillen in bestaan. In de meeste gevallen betaalt u vooral de beheerskosten, een commissie op basis van het door u ingelegde kapitaal. Het gaat om een bepaald (klein) percentage per jaar, dat ten laste komt van uw netto rendement. De vermogensbeheerder zal voor een zo hoog mogelijk rendement zorgen, waardoor de kosten in de meeste gevallen lager zullen uitvallen dan de opbrengsten. Is er daarnaast sprake van kosten per order of transactie? Houd er dan rekening mee dat het veelvuldig handelen uiteindelijk tot een lage rendement zal leiden.

 

Kwaliteit

Tenslotte kunt u de beste vermogensbeheerder vinden door uit te gaan van de kwaliteit, al is dit het minst gemakkelijk. Ga na in welk type effecten de beheerder voor u kan beleggen en hoe het zit met de ervaring van de aanbieder. Hoe was het rendement over de laatste jaren en is er sprake geweest van veel wisselingen in het personeelsbestand? Het is lastig om de toekomst te voorspellen, maar een stabiele en ervaren onderneming weet doorgaans de beste resultaten te leveren. Wat dat betreft kunt u op basis van deze elementen de beste vermogensbeheerder selecteren, om uw kapitaal goed te laten beheren.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *