Hoe vindt u de beste broker?

Hoe vindt u de beste broker?

Wilt u voor het eerst gaan beleggen, of wilt u gebruik gaan maken van de beste broker? Houd er rekening mee dat er verschillende soorten aanwezig zijn, die u eenvoudig met elkaar kunt vergelijken. Ga na welk doel u voor ogen heeft en bepaal op basis daarvan wat voor u de beste broker is. Houd er rekening mee dat dit voor een ieder kan verschillen.

 

Zelf online beleggen

Wilt u bijvoorbeeld graag zelf online beleggen en heeft u daarbij geen advies nodig? Dan is het verstandig om gebruik te maken van een uitvoerende broker. Dit is een relatief eenvoudige variant, die puur handelt op basis van uw wensen. Op het moment dat u een bepaald aantal aandelen aan wilt kopen geeft u dit door. De uitvoerende broker zal dan een order plaatsen en er daarmee voor zorgen dat u de positie in kunt nemen. Dit is de beste broker wanneer u niet zit te wachten op advies.

 

Advies gevende broker

Wilt u aan de andere kant juist wel graag advies ontvangen? Maak dan gebruik van een adviserende broker. Dit is vooral een goed idee op het moment dat u nog relatief weinig ervaring heeft met het handelen op de beurs. U kunt zelf uw orders plaatsen, maar de broker zal aangeven of u veel of weinig risico loopt, of hoe het bijvoorbeeld zit met uw exposure. Daarnaast kan de adviserende broker u op eigen initiatief advies geven over bepaalde te plaatsen orders. Dit is de beste broker op het moment dat u zelf wilt beleggen, maar u graag wat extra ondersteuning wenst.

 

Representerende broker

Ten derde is er de representerende broker. Dit is de meest ondersteunde variant, waarbij de broker met uw instemming zal handelen, zonder dat u zelf orders hoeft te plaatsen. Uiteraard probeert de broker op basis van uw risicoprofiel te zorgen voor een zo hoog mogelijk rendement. Houd er rekening mee dat u in de meeste gevallen wat meer commissie betaalt. Aan de andere kant heeft u zelf geen omkijken naar het handelen. U kunt werken met een daadwerkelijke broker in persoon, maar u kunt daarnaast gebruik maken van de automatische algoritmen.

 

Social media broker

Tenslotte zien we de laatste tijd de social media broker ontstaan. Dit is een broker die de handelingen van een bepaalde belegger bij probeert te houden, om op basis daarvan een vergelijkbare strategie te ontwikkelen. U kiest er als het ware voor om het rendement van die belegger te proberen te kopiëren, door de broker nauwlettend in de gaten te laten houden welke stappen er worden genomen. Wat dat betreft kunt u de voor u beste broker kiezen, door onder andere na te gaan hoeveel ondersteuning u wenst tijdens het handelen in de aandelen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *