Hoe kunt u winsten behalen met aandelen?

Handelen in aandelen

Beleggers Winsten behalen met aandelenhebben een doel en dat is winst behalen door te beleggen in aandelen. Handelen in aandelen vormt de basis van beleggen en u kunt niet alleen beleggen in aandelen, maar ook in forex, opties, grondstoffen, ETF’s en indices. Steeds meer beleggers handelen in aandelen-CFD’s, dit zijn producten die gekoppeld zijn aan een hefboom. Dit betekent dat u al met € 100,- kunt beleggen in alle markten.

De € 100,- die u dan bijvoorbeeld belegt in Apple heeft een waarde van € 2000,-. Dat is de kracht van aandelen-CFD’s, want alles wordt gekoppeld met een factor. Dus sommige aandelen worden vermenigvuldigd met factor 5, 10 of zelfs 20. Zo kunt u met weinig geld heel veel winst maken, of uw inleg verliezen.

 

Psychologie en emotie

Heel veel beleggers gaan de mist in doordat ze zich teveel laten leiden door emotie. U moet uzelf niet laten leiden door emotie en psychologisch blijven denken om zo min mogelijk fouten te maken en risico’s te beperken. U moet inzien dat een koers moet dalen om te kunnen stijgen. Wanneer een aandeel flink zakt qua waarde, moet u uw verlies nemen en positief blijven. Beleggers worden meestal erg emotioneel wanneer ze verlies maken en juist dan maken ze grote fouten.

U moet inzien dat verlies maken mogelijk is en u niet altijd winst kunt maken. Het is helemaal niet erg om met een positie bijvoorbeeld € 300,- in de min te staan, wanneer u ook 2 andere posities heeft die samen totaal € 500,- in de plus staan. Beleggers worden dan zo emotioneel, dat ze bijvoorbeeld een positie te snel verkopen of juist nog meer aandelen kopen om het verlies te beperken. Juist bij zo’n fase moet u helder denken, uw verlies nemen en tevreden zijn met uw winst.

 

Maken van goede beoordelingen

U moet voordat u aandelen gaat kopen een beoordeling maken. U moet kijken hoe de koers zich de afgelopen tijd ontwikkeld heeft en wat voor een aandeel het is. Is het bijvoorbeeld veilig om te beleggen in een bepaald aandeel of is het juist een volatiel aandeel? U moet overal rekening mee houden en de koers tot 6 maanden geleden vergelijken. Door goede beoordelingen te maken, kunt u snel opmerken of het verstandig is om erin te beleggen of verder te kijken naar een ander aandeel.

 

Conclusie

Zoals u hierboven heeft gelezen moet uw emotie geen rol spelen bij het nemen van beslissingen. Probeer zo helder mogelijk te denken en uw verliezen te accepteren. U moet posities niet te snel sluiten, want een koers moet dalen om te kunnen stijgen en daardoor kan het zo zijn dat de koers binnen 1 uur weer net zo hoog wordt als dat het eerst was. Door een positie te snel te sluiten maakt u juist meer verlies dan even af te wachten hoe de koers zich verder gaat ontwikkelen. En door alles te beoordelen en kritisch te kijken kunt u risico’s beperken. Door al deze tips en trucs te volgen kunt u winst maken door te beleggen in aandelen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *