Hoe kan ik zelf aandelen kopen?

Wilt u zelf aandelen kopen?Hoe kan ik zelf aandelen kopen U kunt dit doen door de onderstaande vijf stappen te doorlopen. Het is van belang om u allereerst aan te melden bij een broker. U kunt daar een demo account aanmaken en de mogelijkheden analyseren. Vervolgens kunt u geld storten en heeft u de mogelijkheid om een eerste positie te openen. Op die manier kunt u zelf aandelen kopen en heeft u daar slechts een beperkt bedrag voor nodig.

Uiteraard is het verstandig om u bij meerdere brokers aan te melden, of deze in ieder geval goed met elkaar te vergelijken. Dit kost u nog niets, maar levert u wel veel waardevolle informatie op.

 

Aanmelden bij broker

Wilt u zelf aandelen kopen, of beleggen in andere producten die er beschikbaar zijn? Dan dient u zich in ieder geval aan te melden bij een broker, aangezien dit de partij is die u toegang kan verschaffen tot de aandelen die u aan wilt kopen. U kunt niet zomaar lid worden van een beurs, de broker is dit wel en kan de orders daardoor voor u uitvoeren. De broker is als het ware een tussenpersoon tussen u en de beurs, waardoor dit het kanaal is dat u kunt gebruiken om aandelen te kopen.

 

Demo account en analyseren

U kunt zelf aandelen kopen door eerst eens een demo account te openen, bijvoorbeeld bij een broker als Plus500. Dit is vooral interessant wanneer u nog geen ervaring heeft met het beleggen. U krijgt dan €20.000 tot uw beschikking, die u kunt gebruiken om een belegging te doen en na te gaan welke risico’s en mogelijkheden dit met zich meebrengt. Analyseer de markt goed en ga op zoek naar bijvoorbeeld de CFD’s, de forex mogelijkheden en natuurlijk de aandelen en grondstoffen die er beschikbaar zijn. Op die manier krijgt u een goed overzicht van wat er komt kijken bij het beleggen op de beurs.

 

Geld storten

Heeft u het beleggen al beter onder de knie, of heeft u het demo account een tijdje gebruikt? Na een goede analyse wordt het tijd om zelf een storting te doen. U kunt dit bij de online brokers doen via een creditcard of online portemonnee als Paypal of Skrill, maar bij een aantal van de online brokers ook gewoon via iDeal. Maakt u gebruik van een meer traditionele broker? Dan kunt u het geld overmaken via een bankoverschrijving en heeft u binnen enkele dagen de mogelijkheid om te beleggen.

 

Eerste positie openen

Staat het geld op uw beleggersrekening? Dan wordt het tijd om uw eerste positie te openen en daadwerkelijk te gaan beleggen. Maak een technische analyse van aandelen of koersen, of maak een fundamentele analyse en ga op zoek naar een aandeel waarin u graag wilt investeren. Bepaal de beleggingsstrategie die u naar uw doel kan helpen. Maak het onderscheid tussen beleggen en speculeren en ga op zoek naar een product dat aansluit bij uw doelen. U kunt online uw positie openen en de voortgang in de gaten houden, om deze na verloop van tijd met een aantrekkelijk rendement weer te sluiten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *