Hoe kan ik een grafiek goed uitlezen?

WiltGrafiek u aan de hand van een grafiek een goed beeld krijgen van hoe een bepaalde koers zich waarschijnlijk zal ontwikkelen? Het is niet mogelijk om de toekomst te voorspellen en in het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst, maar het is wel degelijk mogelijk om een goede technische analyse te maken. Het is hiervoor uiteraard van belang om gebruik te maken van de juiste periode, enkele indicatoren toe te passen en op basis daarvan een inzicht te verkrijgen. Met name Metatrader kan u hier uitstekend mee helpen, een onafhankelijk platform dat diverse brokers gebruiken om u een beeld te krijgen van de ontwikkeling van koersen.

 

Periode instellen

Wilt u een grafiek uitlezen? Dan is het allereerst van belang om de periode goed in te stellen. U kunt bijvoorbeeld gebruik maken van de ticker om een realtime overzicht te krijgen van de ontwikkeling van de koers. Wilt u verder het verleden in duiken, bijvoorbeeld om na te gaan hoe de koers zich de afgelopen maanden of zelfs jaren heeft ontwikkeld? U kunt dit instellen, om een beeld te krijgen van de periode die u van belang vindt. Ook in combinatie met indicatoren is het verstandig om een grafiek uit te lezen op basis van meerdere periodes, zodat u deze beter in verhouding tot elkaar kunt zien.

 

Gebruik van indicatoren

Probeer een grafiek daarnaast uit te lezen door gebruik te maken van indicatoren. U zorgt er daarmee voor dat u wat meer informatie toe kunt voegen dan alleen de ontwikkeling van de koers. De candlesticks zijn bekende indicatoren, maar u kunt daarnaast bijvoorbeeld gebruik maken van een moving average, de bollinger bands of de relative strenght index. Ga op die manier op zoek naar een weerstand in de koers, of naar een mogelijke trend reversal die er plaats zal vinden. U kunt op die manier een grafiek uitlezen en daar conclusies aan verbinden voor de positie die u in zal nemen.

 

Gebruik van candlesticks

U kunt bij het uitlezen van een grafiek in ieder geval gebruik maken van candlesticks. Deze zijn van groot belang voor het beeld dat u creëert van de koers. De candlesticks kunnen u aangeven dat een trend voort zal zetten, dat deze om zal keren of dat er besluiteloosheid bestaat en het lastig is om aan te geven wat er zal gaan gebeuren. Wat dat betreft kunt u dankzij de candlesticks rekenen op meer waardevolle informatie, dan met alleen de ontwikkeling van de koers in een bepaalde periode.

 

Metatrader voor grafieken

Wilt u de technische indicatoren toepassen en de grafiek van een koers aanvullen met meer waardevolle informatie? Dan is het verstandig om gebruik te maken van een platform als Metatrader, dat veel online brokers u gratis aanbieden. Ga bij een broker na of er een ondersteuning voor Metatrader ontstaat. U kunt deze software gebruiken om de grafieken op een professionele wijze uit te lezen en ervoor te zorgen dat u geen kans over het hoofd zal zien. Houd er rekening mee dat Metatrader wellicht om wat extra uitleg vraagt, om alle mogelijkheden hiervan goed te kunnen doorgronden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *