Hoe kan ik aandelen kopen?

Wilt u aandelenHoe kan ik aandelen kopen kopen en bent u benieuwd hoe u dat het best aan kunt pakken? U kunt tegenwoordig gewoon online beleggen, het is daarvoor niet langer nodig om contact op te nemen met uw bank. In plaats daarvan kunt u de verschillende online brokers vergelijken en daar zelfs een keer een demo account openen. Heeft u het beleggen al een beetje onder de knie, of wilt u dat met een beperkt kapitaal uitproberen? Dan kunt u uw eerste aandelen kopen en er daarmee voor zorgen dat u kunt gaan beleggen, om toe te werken naar een aantrekkelijk rendement op uw kapitaal.

 

Online beleggen

U kunt aandelen kopen door online te beleggen. Dit werkt een stuk gemakkelijker dan contact opnemen met de bank of zelf toegang te verkrijgen tot de beursvloer. In plaats daarvan maakt u gebruik van een online broker, die u de realtime koersen aanbiedt en u de mogelijkheid biedt om posities te openen en te sluiten. Het beleggen via internet werkt bijvoorbeeld bij Plus500 op een eenvoudige manier.

 

Online brokers vergelijken

Wilt u aandelen kopen en bent u benieuwd waar u dat het best kunt doen? Het is verstandig om verschillende brokers met elkaar te vergelijken. In Nederland kennen we bijvoorbeeld Alex en Binck Bank als online brokers, net als bijvoorbeeld DeGiro. Kijk echter ook over de grens, bijvoorbeeld naar brokers als Plus500, Markets.com en Interactive Brokers. De verschillende aanbieders kunt u vergelijken op basis van de prijs en de mogelijkheden, maar kijk ook goed naar de voorwaarden die zij hanteren. Op die manier krijgt u een goed beeld van de verschillende brokers en kunt u aandelen kopen bij de aanbieder die u daarmee het best van dienst kan zijn.

 

Demo account openen

Heeft u 2 – 3 brokers gevonden waar u wellicht aandelen zou willen kopen? Dan is het verstandig om daar, indien mogelijk, een demo account te openen. Dit is onder andere mogelijk bij Plus500, waardoor u een goed beeld kunt krijgen van de mogelijkheden en de interface. U handelt met €20.000 van Plus500, waardoor u zelf nog geen risico loopt en u de diverse functies uit kunt proberen. Heeft u nog weinig ervaring met het handelen in aandelen in het algemeen? Dan biedt dit u de mogelijkheid om het beter onder de knie te krijgen.

 

Eerste aandelen kopen

Heeft u het handelen in aandelen onder de knie en weet u welke broker u de komende tijd graag wilt gaan gebruiken? Dan kunt u uw eerste aandelen kopen, door zelf een bedrag naar de broker te storten en dit beschikbaar te maken op uw beleggersrekening. Houd er rekening mee dat u kunt speculeren op CFD’s met een hoge leverage, of aan de andere kant kunt beleggen op de meer lange termijn door bijvoorbeeld beleggingsfondsen aan te kopen. Ga uit van het doel dat u voor ogen heeft en de hoeveelheid tijd die u erin wilt steken, zodat u de aandelen kunt kopen die u wenst.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *