Hoe blijft u de grote meute voor?

Wilt uGrote meute succesvol beleggen of speculeren? Dan is het van belang om de grote meute voor te blijven, maar er daarna wel voor te zorgen dat ze u daadwerkelijk volgen. De waarde van de aandelen is uiteindelijk afhankelijk van vraag en aanbod. Op het moment dat de vraag naar bepaalde aandelen of grondstoffen sterk toeneemt zal u merken dat de prijs op begint te lopen.

Kunt u de grote meute voor blijven en op tijd een positie innemen? Dan kunt u een aandeel of grondstof goedkoop aankopen, wachten op de stijging van de koers die er plaats zal vinden en de positie vervolgens met een aantrekkelijk rendement verkopen. Het valt uiteraard niet mee om trends te herkennen voordat de rest dit doet, al delen we hier een aantal handige tips.

 

Op zoek naar kansen

Het is in ieder geval van belang om doorlopend op zoek te gaan naar kansen. Lees in ieder geval het nieuws en probeer na te gaan welke invloed dit kan hebben op de koersen van bepaalde aandelen of grondstoffen. Probeer daarnaast een goede technische analyse te maken en speel zo snel mogelijk in op trends die zich voor lijken te doen. Dit brengt meer risico met zich mee, maar het zorgt er daarnaast voor dat u een aantrekkelijker rendement kunt maken wanneer zich inderdaad een kans voor blijkt te hebben gedaan.

 

Lees het nieuws

Lees het nieuws over de verschillende bedrijven en grondstoffen, bij voorkeur op het moment dat de beurs nog niet open is. Dit biedt u de mogelijkheid om hier direct op in te spelen en er daarmee voor te zorgen dat u kunt profiteren van de eventuele stijging van de koersen die er plaats zal vinden. Zodra u op tijd een positie inneemt en de meute u vervolgens volgt is de kans groot dat u een behoorlijk rendement kunt maken, om de positie daarna weer van de hand te doen en deze met winst te verkopen.

 

Technische analyse

Daarnaast kunt u een technische analyse maken om een goed beeld te krijgen van de ontwikkeling die u kunt verwachten. Veel van de handelaren kopen en verkopen automatisch bij bepaalde standen, wat betekent dat er weerstanden en steunen in de koers ontstaan. Hier tussen bevindt zich de bandbreedte, die u kunt gebruiken om een nadere trend reversal te ontdekken. Op het moment dat de koers op de steun of de weerstand af gaat is het interessant om een omgekeerde positie in te nemen. Blijkt er inderdaad sprake van een steun of een weerstand? Dan verkoopt of koopt de meute automatisch en zorgt uw omgekeerde positie voor een aantrekkelijk rendement.

 

Inspelen op trends

Probeer in ieder geval altijd zo snel mogelijk in te spelen op trends. De meute zal pas volgen op het moment dat het nieuws spreekt over een trend, of deze niet meer te missen valt. Probeer voor die tijd in te stappen en op die manier te profiteren van de extra boost die de meute mee zal geven. Zorg er aan de andere kant voor dat u ook op tijd weer uitstapt, om te voorkomen dat een eventuele bubbel klapt en u het gemaakte rendement alsnog verliest.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *