Geld verdienen met een beursgang

Een beursgaGeld verdienen met een beursgangng levert in ieder geval het bedrijf dat naar de beurs gaat veel kapitaal op, de zakenbanken die het bedrijf helpen verdienen er flink aan en met name de oprichters en investeerders worden er vaak een stuk beter van.

Is het ook mogelijk om als belegger geld te verdienen aan een beursgang? Ja, dat kan! Het is echter vooral van belang om in te schatten hoe een bedrijf het op de beurs zal gaan doen, bijvoorbeeld door in eerste instantie het sentiment goed in de gaten te houden. Met name de beursgang van een bedrijf als Facebook heeft laten zien dat de prijs enorm op kan lopen voor het moment zelf, om vervolgens in te storten en daarna toch weer op te krabbelen.

 

Beursgang van bedrijven

De beursgang van bedrijven kan een aantal verschillende gevolgen met zich meebrengen. Het is bij een beursgang zoals van Facebook mogelijk dat er als het ware een hysterie ontstaat onder het publiek, maar het kan aan de andere kant ook zo zijn dat er juist weinig aandacht is voor de IPO, de Initial Public Offering. Met name in Amerika zijn veel investeerders er op uit om bedrijven naar de beurs te brengen en daarmee veel kapitaal op te halen. Indien u hier als belegger op tijd bij bent is het vaak mogelijk om daar een aantrekkelijk rendement mee te maken.

 

Geld verdienen met een beursgang

U kunt geld verdienen met een beursgang door in te schrijven op de aandelen van een onderneming die naar de beurs gaat en daar een rendement mee te maken zodra de koers inderdaad oploopt, of door de eerste ontwikkelingen even af te wachten. In het geval van Facebook gaf de hysterie onder het publiek aan dat er sprake zou zijn van een eerste piekmoment, om daarna een correctie te zien volgen. Dat is gebruikelijk na een bubbel, dus ook na een mini-bubbel als die rondom de beursgang.

Na de beursgang vond er inderdaad een correctie plaats en daalde de aandelen flink in waarde. Facebook heeft echter wel degelijk veel potentie en laat goede resultaten zien, waardoor het aandeel ondergewaardeerd raakte. In het geval van Facebook bood de beursgang dus kansen door de eerste correctie even af te wachten en daarna aandelen in het bedrijf te kopen. In veel van de gevallen valt vooraf aardig in te schatten of het verstandig is tijdens de beursgang meteen aandelen aan te kopen, of daar heel even mee te wachten.

 

ABN AMRO beursgang

Een op handen zijnde beursgang lijkt die van ABN AMRO in Nederland. Het bedrijf is op dit moment in handen van de staat, die daar €16 miljard euro voor betaalde en er later meer geld bij deed om er uiteindelijk meer dan €21 miljard aan kosten voor te maken. De staat heeft al vanaf het begin aangegeven dat het uiteindelijk de bedoeling is om het bedrijf terug te brengen naar de beurs en op die manier weer privaat bezit te maken. Volgens de huidige berichten zou ABN AMRO in 2015 naar de beurs gaan. Verschillende deskundigen hebben hier echter kritiek op, omdat de waarde van de bank nog niet voldoende zou zijn om deze weer te verkopen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *