Geld veilig?

Wilt u gebruikGeld veilig maken van een online broker, maar bent u benieuwd hoe u ervoor kunt zorgen dat uw geld er veilig staat? Met name wanneer u met een relatief groot kapitaal wilt beleggen is het verstandig om voldoende onderzoek te doen en te voorkomen dat het geld bijvoorbeeld niet meer van de beleggersrekening af kunt halen. Kijk onder andere naar de snelheid waarmee een broker u zal uitbetalen op het moment dat u het geld van uw rekening wenst te halen, bijvoorbeeld om over te stappen naar een andere broker.

Met name de Amerikaanse brokers staan erom bekend dat ze uw geld niet erg snel uitbetalen. Dit heeft onder andere te maken met de regulering van de brokers, die stelt dat zij u dienen te vragen om een kopie van een identiteitsbewijs. Dit brengt een behoorlijke administratie met zich mee, waardoor u langer op uw geld dient te wachten. Kies met name in het buitenland altijd voor een broker die onder toezicht staat van een instantie zoals de AFM in Nederland. Op die manier kunt u rekenen op een goede regulering van de brokers, al is het verstandig om ook altijd zelf de voorwaarden goed door te nemen.

 

Regulering van brokers

De regulering van de brokers kan u veel houvast bieden bij het kiezen van een geschikte aanbieder. In Nederland werken we met de AFM, de Autoriteit Financiële Markten. Zij houden toezicht op financiële dienstveleners, zoals de verschillende brokers die er actief zijn in Nederland (en soms daar buiten). In Amerika houdt de NFA toezicht op deze brokers en in Engeland kunt u zoeken naar een regulering door de FSA. Indien een broker onder toezicht staat van een van deze autoriteiten kunt u er in ieder geval zeker van zijn dat u uw geld er op een vertrouwde manier kunt plaatsen, om hier vervolgens mee te beleggen of te speculeren.

 

Voorwaarden van brokers

Daarnaast is het natuurlijk verstandig om de voorwaarden van de brokers goed door te nemen en op die manier na te gaan welke vrijheden zij hebben op het moment dat u een storting doet. Een bekend voorbeeld is dat uit de voorwaarden van Interactive Brokers, waarin zij stellen dat ze uw geld kunnen uitlenen en hypothekeren wanneer ze willen. Bovendien ontvangt de broker hiervoor een geldelijke of andere beloning, die zij niet met u hoeven te delen. Dit betekent dat u eigenlijk niet langer baas bent over uw eigen kapitaal.

 

Ervaringen van anderen

Probeer ook ervaringen van anderen te achterhalen op het moment dat u een beeld wenst te krijgen van de veiligheid van uw geld bij de verschillende brokers. Ga na in hoeverre anderen tevreden zijn over de service en mogelijkheden, of ze aan de andere kant juist te maken hebben gehad met problemen. Vergelijk de ervaringen van verschillende brokers, zodat u hier een goed beeld van krijgt. Kies uiteindelijk voor de brokers waar u uw geld veilig neer kunt zetten, zodat u zich daar tijdens het beleggen in ieder geval geen zorgen over hoeft te maken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *