Do’s en dont’s bij brokers

Neem deze do’s en dont’s bij brokers goed door!Do's en dont's bij brokers

Maak gebruik van onze handige do’s en don’ts, om een goed beeld te krijgen van hoe u het best om kunt gaan met de verschillende brokers, om op een prettige wijze te kunnen beleggen. Vergelijk in ieder geval brokers, kijk naar kosten en functionaliteiten en profiteer van de gratis bonussen. Blijf niet bij een enkele broker hangen en ga niet in zee met een broker zonder aanmelding bij de AFM.

 

Vergelijk brokers

Een van de belangrijke do’s bij het beleggen via een online broker is het vergelijken van meerdere brokers. Er is online veel informatie beschikbaar, die met name de brokers zelf graag naar buiten brengen. Doe daar uw voordeel mee, door goed te kijken naar wat een broker te bieden heeft en hoe dit zich verhoudt tot het aanbod van andere brokers.

 

Kosten en functionaliteiten

Kijk daarnaast altijd goed naar de verhouding tussen de kosten en de functionaliteiten en vergelijk dit met wat u daadwerkelijk nodig heeft. Wilt u slechts op een eenvoudige manier gebruik maken van de functionaliteiten van de broker? Zorg er dan voor dat u scherpe kosten betaalt, aangezien u anders zou betalen voor iets waar u geen gebruik van maakt. Heeft u alle functionaliteiten daadwerkelijk nodig? Dan is het geen probleem om hier ook iets meer voor te betalen.

 

Gratis bonussen bij brokers

Een van de meest lucratieve do’s is het profiteren van de gratis welkomstbonussen die er bij een aantal van de brokers beschikbaar zijn. Profiteer met name van de bonussen waarvoor u geen storting hoeft te doen, door u er gewoon eens aan te melden. Het is vaak voldoende om uw gegevens door te geven. U kunt op die manier beleggen met een paar tientjes, zonder dat u daar zelf een storting voor hoeft te doen. Dat betekent dat u wat meer risico kunt nemen dan anders, of u op een meer defensieve manier toe kunt werken naar een groter kapitaal. Wat dat betreft is het een belangrijke do om u overal aan te melden en de verschillende welkomstbonussen te gebruiken om meer bedreven te worden in het online beleggen.

 

Probeer meerdere brokers

Het is aan de andere kant een van de belangrijke don’ts om bij één en dezelfde broker te blijven hangen. Komt u na uw eerste aanmelding bij een bepaalde broker terecht? Ga er dan niet zomaar vanuit dat dit de beste is of de andere brokers allemaal op dezelfde manier werken. Het is in plaats daarvan veel beter om ook enkele andere brokers uit te proberen. De kans is groot dat u er op die manier achter zal komen dat er een betere broker beschikbaar is, waar u voordeliger terecht kunt of waar u meer mogelijkheden heeft.

 

Toezicht van de AFM

Tenslotte bestaat een van de belangrijke don’ts bij het kiezen voor een broker uit het selecteren van een broker die niet onder toezicht staat van de AFM in Nederland, of een vergelijkbare instelling in het buitenland. In Amerika houdt de NFA toezicht, terwijl in Engeland de FSA/FCA daar verantwoordelijk voor is. Deze autoriteiten zorgen ervoor dat u op een betrouwbare manier gebruik kunt maken van de brokers. Hanteer de do’s en don’ts bij het selecteren van een broker en zorg er op die manier voor dat u het risico tot een minimum kunt beperken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *