Bezuinigingstips voor 2015

Ga bezuinigen in 2015!Geld veilig

Wilt u graag maximaal besparen op de kosten voor 2015, zodat u aan het eind van de maand net wat meer over zal houden? Dan is het verstandig om gebruik te maken van deze handige bezuinigingstips voor 2015. We zorgen er daarmee graag voor dat u op de kosten kunt snijden, zonder dat dit aan de andere kant direct tot een beperkt comfort of andere problemen zal leiden.

De bezuinigingstips voor 2015 zijn goed toepasbaar voor alle huishoudens. Het is dan ook zeker goed om hier iets mee te doen en dit ook echt in de praktijk toe te passen.

 

Energiecontract

Het is allereerst van groot belang om uw energiecontract tegen het licht te houden. U kunt in 2015 enorm besparen door over te stappen van energieleverancier. Stroom is stroom en gas is gas, ook wanneer u gebruik maakt van de duurzame alternatieven. De kwaliteit is bij alle aanbieders gelijk, waardoor u het best kunt overstappen naar de meest voordelige aanbieder.

 

Standby van apparaten

Daarnaast kunt u in 2015 flink op de kosten besparen door de apparaten niet langer op standby te zetten, maar deze helemaal uit te schakelen. Dit geldt voor een televisie, maar ook voor de computer en bijvoorbeeld de printer die u heeft staan. In de standby-stand verbruiken de apparaten nog altijd stroom, waardoor de rekening door blijft tikken.

 

Thermostaat een graadje lager

Zet de thermostaat in 2015 gerust een graadje lager, wanneer u flink op de kosten wilt besparen. De kans is groot dat u er nauwelijks wat van merkt, terwijl de bezuiniging u zomaar €50 per jaar of meer op kan leveren. Krijgt u het toch een beetje koud in huis? Trek dan gewoon een dikke trui aan, die heeft u al gekocht en kost wat dat betreft niets meer.

 

Geen allrisk dekking

Heeft u een auto en is deze 5 jaar of ouder? Dan is het verstandig om een eventuele allrisk dekking om te zetten naar WA Beperkt Casco. U gaat maandelijks dan flink op de kosten besparen. De allrisk dekking vraagt om een hoge premie, die bij deze leeftijd van de auto niet meer in verhouding staat tot de kosten die u kunt claimen op het moment dat er sprake is van schade. Wat dat betreft doet u er verstandig aan de verzekering die u afsluit voor uw auto af te stemmen op de leeftijd en de waarde hiervan.

 

Het nieuwe rijden

Daarnaast kunt u de auto op een meer zuinige manier gebruiken, op basis van het nieuwe rijden. Laat de auto uitrollen in de versnelling wanneer u aankomt bij een stoplicht, trek wat rustiger op en schakel door bij 2500 toeren. Heeft u weinig haast? Rijd dan eens maximaal 90 kilometer per uur op de snelweg, aangezien ook dat enorm scheelt.

 

Dubbele verzekeringen

Check regelmatig de dekking van uw verzekeringen, aangezien u daarmee flink kunt bezuinigen in 2015. Veel mensen maken gebruik van een zorg- en reisverzekering, met een dubbele dekking voor medische kosten in het buitenland. Voorkom dubbele dekkingen, zodat u op de premie kunt besparen.

 

Groente en fruit

Eet u graag groente en fruit? Houd er dan rekening mee dat de supermarkten hier over het algemeen veel winst op maken, omdat de prijzen minder gemakkelijk te vergelijken zijn. Rijd bij voorkeur naar de markt, aangezien groente en fruit daar veel goedkoper zijn. Bovendien smaakt het er vaak nog een stuk beter ook!

 

B- en C-merken

Op het moment dat u in de supermarkt bent kunt u flink op de kosten besparen door regelmatig B- en C-merken in de kar te leggen. Supermarkten leggen de A-merken met de hoogste marge op ooghoogte, dus bekijk vooral de onderste en de bovenste schappen. U kunt op die manier flink op de kosten bezuinigen, terwijl de producten over het algemeen minstens zo lekker smaken of bijvoorbeeld prima werken.

 

Budget en impulsief kopen

Stel een budget in op het moment dat u boodschappen gaat doen of u gaat winkelen. Wat heeft u daadwerkelijk nodig en hoeveel mag dit kosten? Neem geen pinpas mee en reken contact af, zodat u eventuele impulsaankopen niet kunt doen, of u deze terug dient te leggen voordat u kunt afrekenen. U kunt hier enorm mee bezuinigen in 2015, terwijl u niets tekort komt. De impulsaankopen legt u in de meeste gevallen immers al snel weer weg.

 

Internet in plaats van boeken

Maak geen gebruik meer van kookboeken of andere informatieve boeken, aangezien u recepten en andere informatie gewoon online kunt vinden. Van reisgidsen tot medische hulpboeken, ze staan allemaal online en kosten daar in de meeste gevallen minder of zelfs helemaal niets.

 

Zeg de krant op

Ook de krant heeft u niet meer nodig, waardoor u in 2015 jaarlijks honderden euro’s kunt besparen. Al het nieuws is gratis verkrijgbaar via websites, waar de verschillende bronnen bij elkaar komen. Neem het nieuws gratis tot u en bespaar daarmee honderden euro’s, waar u eventueel een tablet van kunt kopen om de digitale kranten te kunnen betalen.

 

Spaar kleine muntjes

Wilt u bezuinigen in 2015, bijvoorbeeld om voor een leuk uitje te kunnen sparen? Leg dan de kleine muntjes tot maximaal 20 cent apart, op het moment dat u deze terug krijgt na een betaling. U zal merken dat er na een paar maanden al een interessant bedrag ontstaat, waar u na een tijdje een keer leuk van op stap kunt gaan.

 

Deel het internet

Indien u weinig gebruik maakt van het internet kunt u in 2015 op de kosten besparen door uw verbinding te delen met uw buren. Sluit een internetabonnement af en deel dit met buren waar u op kunt vertrouwen, zodat u allebei de helft van de kosten betaalt. In de meeste gevallen ligt de capaciteit veel hoger dan wat u als huishouden nodig heeft, waardoor het niet langer nodig is een eigen abonnement af te sluiten.

 

Repareer zelf

Probeer tenslotte zelf kleine reparaties uit te voeren, aangezien dat zorgt voor een enorme bezuiniging in 2015. Met name de fietsenmaker is relatief duur, al valt ook een defect aan een scooter of de auto in veel van de gevallen gewoon zelf op te lossen. Ga online op zoek naar instructies in de vorm van een handleiding of een video, zodat u zelf aan de slag kunt en de bezuiniging in 2015 u gemakkelijk wat extra geld kan opleveren.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *