Beurstips en handelskansen

Als u nieuw bent in de beleggingswereld Beurstips en handelskansendan zijn beurstips en handelskansen altijd handig. Met een aantal beurstips kunt u op weg geholpen worden voor uw eerste belegging. U kunt deze tips inzetten om uiteindelijk de juiste keuze te maken en nieuwe handelskansen aan te pakken. Voor u het weet heeft u een prachtige aandelenportefeuille opgebouwd en kunt u beleggen zoals u dat graag wilt. Dagelijks zijn er natuurlijk weer nieuwe handelskansen. Deze kunt u aanpakken door gewoon het laatste beursnieuws te volgen. Een aantal standaard beurstips zijn hieronder op een rijtje gezet zodat u deze kunt gebruiken bij uw beleggingen.

 

Handelskansen liggen de komende jaren in opkomende economieën

De Europese economie kruipt langzaam omhoog, maar is nog niet zoals u het graag zou willen zien. De analyses wijzen dan ook uit dat de handelskansen vooral in de opkomende economieën liggen. Deze kansen liggen er wel voor de lange termijn en het kan nog wel even duren voordat u er in uw portefeuille effect van merkt. De beurzen staan er niet slecht voor in Europa, maar Amerika, India en China doen het beter. U kunt hier dus kansen pakken door de gunstige economie en lage koersprijs. Zo kunt u meer aandelen kopen en later tegen een hoger bedrag cashen.

 

Spreid uw vermogen over diverse aandelen en branches

Stel u koopt voor uw complete vermogen aandelen in de technologiesector. De technologiesector blijkt in te storten en u verliest zo in één klap al uw vermogen. Dit is een handelskans die u nooit moest aanpakken ondanks de goede voorspellingen. De regel op de beurs is dan ook om uw vermogen te spreiden. Wij raden u aan om maximaal 20% van uw vermogen in te zetten op één bedrijf. Daarnaast is er de vuistregel om maximaal 30% van uw vermogen in dezelfde sector te investeren. U spreid zo het risico, waardoor uw rendement meer waard wordt dan op uw spaarrekening.

 

Beleg alleen met een hefboomeffect als u zelf vermogen achter de hand heeft

Het hefboomeffect is verleidelijk omdat u een groter rendement kunt behalen. Toch is er een belangrijke beurstip voor het beleggen in CFD’s. Zorg er altijd voor dat u niet uw complete vermogen belegt in CFD’s. Stel dat de waarde van een aandeel daalt en u € 200 moet betalen op een belegging van € 80. Het is dan wel belangrijk dat u € 200 opzak heeft om het hefboomeffect op te kunnen vangen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *