Beleggen in zilver

Beleggen in zilver

U kunt beleggen in zilver, door u te richten op de koers van het zilver. Zilver vormt geen onderneming waarin u kunt investeren, het gaat in dit geval om speculeren op de koers. Op het moment dat de vraag naar zilver stijgt zal deze toenemen, terwijl de koers daalt op het moment dat de vraag afneemt.

Uiteraard is de vraag afhankelijk van een groot aantal factoren en kunt u een technische analyse uitvoeren om na te gaan hoe u het beleggen in zilver het best aan kunt pakken. Probeer trends tijdig te herkennen en daar direct op in te spelen, om een goede beslissing te kunnen nemen en uw rendement te maximaliseren.

 

Beleggen via online broker

U kunt beleggen in zilver door gebruik te maken van een online broker. U kunt bijvoorbeeld terecht bij Plus500, waar u zowel een echt account als een demo account aan kunt maken. Heeft u al wat ervaring met het speculeren en bijvoorbeeld het handelen in valuta? Maak een technische analyse van het zilver en probeer een trend te herkennen. Zodra u een stijging of een daling van de koers verwacht kunt u daar direct op inspelen. Koop het zilver voordelig aan en verkoop dit weer na een stijging van de koers. Uiteraard kunt u gebruik maken van automatische stop-/loss orders, om eventuele verliezen te voorkomen en winsten te realiseren.

 

Opties en beleggen in zilver

U heeft tijdens het beleggen in zilver de beschikking over diverse opties. Stel een prijs is waarvoor u het zilver in ieder geval wilt aankopen en laat uw zilver-investering aan de andere kant weer tijdig verkopen. U koopt niet daadwerkelijk het zilver, maar u doet een investering in de koers die u een bepaalde positie op zal leveren. U kunt zowel long als short gaan, wat betekent dat u tijdens het beleggen in zilver kunt profiteren van zowel een stijging als een daling van de koers.

 

Demo account

Uiteraard kunt u het beleggen in zilver eerst gewoon eens uitproberen, zonder dat u zelf risico hoeft te lopen. Maak gebruik van een demo account en gebruik (een deel van) de €20.000 om een investering in zilver te doen. Koop het metaal op een gunstig moment aan, of ga short en profiteer vervolgens van een daling van de koers. Het is tijdens het beleggen in zilver via een broker als Plus500 vooral van belang om een goede technische analyse te maken, eventueel in combinatie met een fundamentele analyse om de meer lange termijn te kunnen voorspellen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *