10 Tips bij het aandelen kopen

10 Tips bij het aandelen kopen!

We presenteren u hierbij 10 tips bij het aandelen kopen, die u kunt gebruiken om een betere handelaar te worden. Breng ze zoveel mogelijk in de praktijk en probeer te voorkomen dat u zich laat verleiden tot grote risico’s, ook wanneer u dat eventueel een flinke winst op kan leveren.

 

Gratis tegoed en stortingsbonus

Maak in ieder geval gebruik van het gratis tegoed dat er beschikbaar is, net als een stortingsbonus. Vaak krijgt u een paar euro gratis en bijvoorbeeld 50% – 100% extra tegoed, op het moment dat u een eerste storting doet. Ga hier niet zomaar mee spelen, probeer serieus te beleggen alsof het uw eigen geld is.

 

Penny stocks en stabiele aandelen

Wilt u voor het eerst aandelen kopen? Kies dan eens voor een aantal stabiele aandelen en zorg daarnaast voor wat penny stocks. U zorgt er daarmee voor dat u bij een stijging naar bijvoorbeeld een paar euro al een aantrekkelijk rendement kunt maken. Het risico omlaag is aan de andere kant vrij klein, aangezien aandelen eigenlijk nooit onder enkele tientallen centen zakken. De stabiele aandelen zorgen ervoor dat u eventuele missers enigszins kunt opvangen en het uiteindelijke negatieve rendement op uw investeringen mee zal vallen.

 

Nieuws en jaarcijfers

Houdt bij het aandelen kopen het nieuws altijd goed in de gaten en richt u dan met name op de verwachtingen. Verwachten analisten een terugval van de omzet, of lijkt het erop dat de markt de komende jaren problemen op zal leveren? Hoe zit het met de jaarcijfers van de onderneming en is er een ontwikkeling te ontdekken op het moment dat u de verslagen van verschillende jaren op een rij zet? Deze informatie is van groot belang bij het beleggen en aandelen kopen, aangezien de juiste voorspellingen u een aantrekkelijke winst op zullen leveren.

 

Spreiden en automatische verkooppunten

Binnen het aandelen kopen is het daarnaast van groot belang om posities op tijd te sluiten en voldoende spreiding aan te brengen. Dit laatste kunt u doen door automatische verkooppunten in te stellen. Komt de koers onder een bepaald bedrag, of stijgt deze juist hard? Zorg er met automatische verkooppunten voor dat de emoties u niet kunnen overmannen en u het verlies neemt, of de winst kunt incasseren. Zorg voor spreiding door in fondsen te beleggen, of bijvoorbeeld een positie te nemen in een van de indices die er beschikbaar zijn. U kunt het bedrijfsrisico op die manier zoveel mogelijk elimineren, zodat alleen het marktrisico over zal blijven.

 

Volgen en adviseurs

Tenslotte is het verstandig om de koers van bepaalde aandelen of indices een tijdje te volgen, zodat u een idee krijgt van de schommelingen die er plaatsvinden. Gebruik ook de uitspraken van adviseurs om u heen, bijvoorbeeld om na te gaan of zij bepaalde patronen of trends herkennen, die u wellicht nog niet had gezien. Verzamel zoveel mogelijk informatie en zorg er op die manier voor dat u op het juiste moment kunt instappen. Slaagt u daarin? Dan kunt u er vanuit gaan dat u op termijn een mooi rendement zal maken met uw aandelen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *